2017. október 12., csütörtök

Kínai csirkeleves

Finom a húsleves, mese nincs, de néha megkívánunk egy kicsit másabb ízeket is. :) 


Kínai csirkeleves

Hozzávalók 4 személyre: 1 csirke csontos részei, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 kisebb hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, diónyi friss gyömbér, 1 darabka friss vagy szárított csípős paprika (ízlés szerint), ½ teáskanál kurkuma, néhány szál koriander- vagy petrezselyemzöld, 2 evőkanál szójaszósz, só, citromlé, 3-4 evőkanál napraforgóolaj, 1-2 evőkanál szezámmagolaj; a tálaláshoz: chow mein tészta, rizstészta vagy bármilyen más cérnametélt.

Elkészítése: A csirkedarabokat hideg vízben főni tesszük a sárgarépával és a patrezselyemgyökérrel együtt. Enyhén megsózzuk, és lehabozva, kis lángon finom, erős alaplevet főzünk belőle. A továbbiakban kétféleképpen járhatunk el. A hagymát, a fokhagymát, a csípős paprikát, a gyömbért, a kurkumát meg a zöldfűszert az olajokkal és 1-2 evőkanál forró vízzel együtt pépesítjük, majd egy lábosba öntjük, és állandóan kevergetve lepirítjuk. Ha nem szeretnénk pépesíteni, mindent finomra aprtíunk vagy lereszelünk, és az olajok keverékén megdinszteljük. Ezek után ugyanaz az eljárás. Hozzáadjuk a szójaszószt, és felöntjük annyi alaplével, amennyi levest szeretnénk. Ízlés szernt utánasózunk, illetve ciromlével ízesítjük, és kb. 10 percig főzzük. Ekkor leszűrjük, és az időközben kifőzött tésztával, illetve a metéltre vágott sárgarépával kínáljuk. Megszórhatjuk valamilyen zöldfűszerrel is.
Megjegyzés: Ha az ízesítőket csak felaprítottuk, nem muszáj leszűrni a levest.

KT - 2017/10.

0 megjegyzés:

2017. október 12., csütörtök

Kínai csirkeleves

Bejegyezte: sedith dátum: 22:06
Finom a húsleves, mese nincs, de néha megkívánunk egy kicsit másabb ízeket is. :) 


Kínai csirkeleves

Hozzávalók 4 személyre: 1 csirke csontos részei, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 kisebb hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, diónyi friss gyömbér, 1 darabka friss vagy szárított csípős paprika (ízlés szerint), ½ teáskanál kurkuma, néhány szál koriander- vagy petrezselyemzöld, 2 evőkanál szójaszósz, só, citromlé, 3-4 evőkanál napraforgóolaj, 1-2 evőkanál szezámmagolaj; a tálaláshoz: chow mein tészta, rizstészta vagy bármilyen más cérnametélt.

Elkészítése: A csirkedarabokat hideg vízben főni tesszük a sárgarépával és a patrezselyemgyökérrel együtt. Enyhén megsózzuk, és lehabozva, kis lángon finom, erős alaplevet főzünk belőle. A továbbiakban kétféleképpen járhatunk el. A hagymát, a fokhagymát, a csípős paprikát, a gyömbért, a kurkumát meg a zöldfűszert az olajokkal és 1-2 evőkanál forró vízzel együtt pépesítjük, majd egy lábosba öntjük, és állandóan kevergetve lepirítjuk. Ha nem szeretnénk pépesíteni, mindent finomra aprtíunk vagy lereszelünk, és az olajok keverékén megdinszteljük. Ezek után ugyanaz az eljárás. Hozzáadjuk a szójaszószt, és felöntjük annyi alaplével, amennyi levest szeretnénk. Ízlés szernt utánasózunk, illetve ciromlével ízesítjük, és kb. 10 percig főzzük. Ekkor leszűrjük, és az időközben kifőzött tésztával, illetve a metéltre vágott sárgarépával kínáljuk. Megszórhatjuk valamilyen zöldfűszerrel is.
Megjegyzés: Ha az ízesítőket csak felaprítottuk, nem muszáj leszűrni a levest.

KT - 2017/10.

0 megjegyzés on "Kínai csirkeleves"

Related Posts with Thumbnails