2017. október 7., szombat

Lazacos palacsintafalatok

Ideális partifalatka születésnapra, szilveszterre vagy bármilyen más alkalomra, de nem elvetendő sem reggelire-vacsorára, sem pedig tízóraira-uzsonnára. Szóval, igazi Jolly Joker! :) 


Lazacos palacsintafalatok 

Hozzávalók a palacsintához: 20 dkg liszt, 1 késhegynyi só, 1 mokkáskanál sütőpor, 2 tojás, 3 dl tej, 6 dl víz, kevés olaj;
a krémhez: 50 dkg tehéntúró, 1-2 evőkanál tejföl vagy mascarpone, 30 dkg párolt lazachús (nem füstölt), 1 szál újhagyma, 1 teáskanál pirospaprika, só, bors;
továbbá: uborka, koktélparadicsom, olajbogyó vagy tetszés szerinti más zöldségek.

Elkészítése:  A palacsinta hozzávalóit simára dolgozzuk, és olajozott serpenyőben nem túl vékony palacsintákat sütünk belőle. A krémhez a túrót villával összetörjük, a tejföllel vagy mascaponéval lazítjuk, majd belekeverjük a pirospaprikát és a finomra aprított hagymát. Ízlés szerint fűszerezzük, majd legvégül lazán beleforgatjuk a darabokra tépkedett lazachúst. A palacsintákat megkenjük a lazacos krémmel, feltekerjük, majd hűtőbe tesszük néhány órára, hogy jól megdermedjenek. Tálalás előtt jó vastag szeletekre vágjuk, és zöldségkarikákkal, olajbogyóval felváltva pici nyársakra húzzuk.


Megjegyzés: Ez a finomság kitűnő svédasztalra, mert egyszerűen elkészíthető, kiadós, és nem utolsó sorban látványos. Készíthetjük úgy is, hogy a pirospaprikát a palacsinta masszájába keverjük bele, a túrós krémet pedig fehéren hagyjuk. 

PAL - 2017

0 megjegyzés:

2017. október 7., szombat

Lazacos palacsintafalatok

Bejegyezte: sedith dátum: 17:38
Ideális partifalatka születésnapra, szilveszterre vagy bármilyen más alkalomra, de nem elvetendő sem reggelire-vacsorára, sem pedig tízóraira-uzsonnára. Szóval, igazi Jolly Joker! :) 


Lazacos palacsintafalatok 

Hozzávalók a palacsintához: 20 dkg liszt, 1 késhegynyi só, 1 mokkáskanál sütőpor, 2 tojás, 3 dl tej, 6 dl víz, kevés olaj;
a krémhez: 50 dkg tehéntúró, 1-2 evőkanál tejföl vagy mascarpone, 30 dkg párolt lazachús (nem füstölt), 1 szál újhagyma, 1 teáskanál pirospaprika, só, bors;
továbbá: uborka, koktélparadicsom, olajbogyó vagy tetszés szerinti más zöldségek.

Elkészítése:  A palacsinta hozzávalóit simára dolgozzuk, és olajozott serpenyőben nem túl vékony palacsintákat sütünk belőle. A krémhez a túrót villával összetörjük, a tejföllel vagy mascaponéval lazítjuk, majd belekeverjük a pirospaprikát és a finomra aprított hagymát. Ízlés szerint fűszerezzük, majd legvégül lazán beleforgatjuk a darabokra tépkedett lazachúst. A palacsintákat megkenjük a lazacos krémmel, feltekerjük, majd hűtőbe tesszük néhány órára, hogy jól megdermedjenek. Tálalás előtt jó vastag szeletekre vágjuk, és zöldségkarikákkal, olajbogyóval felváltva pici nyársakra húzzuk.


Megjegyzés: Ez a finomság kitűnő svédasztalra, mert egyszerűen elkészíthető, kiadós, és nem utolsó sorban látványos. Készíthetjük úgy is, hogy a pirospaprikát a palacsinta masszájába keverjük bele, a túrós krémet pedig fehéren hagyjuk. 

PAL - 2017

0 megjegyzés on "Lazacos palacsintafalatok "

Related Posts with Thumbnails