Hal és saláta: mindig nyerő páros.
Lazacszelet friss
salátával
Hozzávalók 4
személyre: 80 dkg lazacfilé, só, bors, 2 mandarin, 3 evőkanál olívaolaj, 3 dkg
vaj; a salátához: 2 marék zsenge céklalevél (vagy bármiylen más leveles
saláta), 1 kígyóuborka, 25 dkg koktélparadicsom, só, citromlé, olívaolaj.
Elkészítése: A lazacot mindkét oldalán sózzuk és borsozzuk, majd a
felforrósított olajra tesszük, és egyik oldalán 1 percig sütjük. Ekkor
megfordítjuk, 1 percig pirítjuk ezen az oldalán is, majd ráfacsarjuk 2 mandarinnak
a levét, és nagy lángon hagyjuk párolódni, amíg a folyadék el nem párolog (2-3
perc). Hozzáadjuk a vajat, és miután megolvadt, folyamatosan rákanalazzuk a
lazacszeletekre, míg azok szép pirosra nem sülnek. A salátához az uborkát
vékonyan felszeleteljük, a koktélparadicsomot mérettől függően kettőbe vagy
négybe vágjuk. Egy tálban összevegyítjük a céklalevéllel vagy salátával, és
sóval, citromlével, illetve olívaolajjal ízesítjük. Lazán összeforgatjuk, és a
hal mellé kínáljuk.
ÉÍ - 2018/TAVASZ
1 megjegyzés:
Eleg jol hangzik!
Megjegyzés küldése