2010. március 11., csütörtök

Sült krumpli fűszeres csirkemellel



Vasárnap ettük. Félórás, pikk-pakk-ebéd, de finom és nem is egészségtelen.:) Tulajdonképpen nincs is recept hozzá, csak egypár egyszerű műveletet kell elvégezni.

Fűszeres csirkemell sült krumplival

A krumplit meghámozzuk, félbehasítjuk, majd kb. félceentis szeletekre vágjuk. Egy tálban megszórjuk sóval és borssal, illetve, ha akarunk más zöldfűszereket tenni rá, pl. rozmaringot, akkor azokkal is megszórjuk és jól összeforgatjuk. Egy nagyobbacska tepsit (hogy lehetőleg egy rétegben férjen rá a krumpli) kibélelünk sütőpapírral, ráterítjük a krumplihasábokat, meglocsoljuk kevés olajjal és alufóliával lefedve forró sütőbe toljuk. Kb. félóra alatt meg is van, az utolsó 10 percben levehető róla a fólia. Amíg a krumpli sül, a csirkemellet megmossuk, megszárítgatjuk, azután szeletekre, majd pedig csíkokra vágjuk. Néhány ek. olajat felhevítünk egy serpenyőben, rádobjuka csirkecsíkokat és erős tűzön fehéredésig pirjtjuk. MAjd mérsékeljük a tüzet, a húst megszórjuk sóval, borssal, pirospaprikával, curryporral fokhagymaporral ízlés szerintés saját levében puhára pároljuk. Ez kb. 15-20 perc. Ezalatt éppen elkészül a krumpli is és már lehet tálalni. Bármiylen saláta, savanyúság finom vele, mi savanyú uborkával és csalamádéval ettük.

7 megjegyzés:

szannalina írta...

Éhes lettem!

Sz. Zita írta...

Én is, ez olyan jól néz ki :) Nagyon szép lett az újság. A báránypástétomot külön erre az alkalomra készítetted?

Kati írta...

Én is szeretem a pik-pak-ebédeket, vacsorákat. Gyakran főzök csirkemellből is, mert az épp ilyen. :-)

sedith írta...

Lina, hát egyél, ha éhes vagy+:)

Zita, örülök, hogy tetszik!:) Igen, direkt ezért készítettem és a tojásokat is a lap miatt festettem egy vasárnap délután. De pont jó volt vacsorára, mire fényképeztünk, már mindenki körülállta az asztal és úgy leste, hoyg mikor fogyasztható már minden. :)

Kati, tudom, éppen tőled inspirálódtam :D, a mézes-mustárosodból, csak végül nem tettem bele ezeket, mert el találtam szólni magam előre és a férjem megkért, hogy ne úgy csináljam. :P

Szitya írta...

Drága Edith!
Én is gratulálok és újfent elismeréssel adózom hihetetlen munkabírásod előtt! Egyelőre viszont még gondolkozom, hogy merjek-e feliratkozni, mert a számítógépem nincs valami csúcsformában, félek leterhelni ezzel. Viszont nagy szükségem van most rá, munkához. Nekem már a te oldaladat is nehezen és sokszor nem jól tölti le...
Puszi,

Szilvi

Natimi írta...

Köszönöm,köszönöm drága Edit!

Pont azon gondolkodtam,hogy a mai ebédem mellé a szalmakrumpli menne,de nem szeretnék azt,mert egyrészt tegnap volt,másrészt egészségtelen is!
Ezért nagyon örülök,ennek a krumpli variációnak:))és még hamar is kész!

Köszi,még egyszer
Timi

u.i.nagyon jól néz ki a képen:)Ügyes vagy!

pitypang írta...

Nagyon szeretem az ilyen gyors-finom ételeket:)

Related Posts with Thumbnails

2010. március 11., csütörtök

Sült krumpli fűszeres csirkemellel



Vasárnap ettük. Félórás, pikk-pakk-ebéd, de finom és nem is egészségtelen.:) Tulajdonképpen nincs is recept hozzá, csak egypár egyszerű műveletet kell elvégezni.

Fűszeres csirkemell sült krumplival

A krumplit meghámozzuk, félbehasítjuk, majd kb. félceentis szeletekre vágjuk. Egy tálban megszórjuk sóval és borssal, illetve, ha akarunk más zöldfűszereket tenni rá, pl. rozmaringot, akkor azokkal is megszórjuk és jól összeforgatjuk. Egy nagyobbacska tepsit (hogy lehetőleg egy rétegben férjen rá a krumpli) kibélelünk sütőpapírral, ráterítjük a krumplihasábokat, meglocsoljuk kevés olajjal és alufóliával lefedve forró sütőbe toljuk. Kb. félóra alatt meg is van, az utolsó 10 percben levehető róla a fólia. Amíg a krumpli sül, a csirkemellet megmossuk, megszárítgatjuk, azután szeletekre, majd pedig csíkokra vágjuk. Néhány ek. olajat felhevítünk egy serpenyőben, rádobjuka csirkecsíkokat és erős tűzön fehéredésig pirjtjuk. MAjd mérsékeljük a tüzet, a húst megszórjuk sóval, borssal, pirospaprikával, curryporral fokhagymaporral ízlés szerintés saját levében puhára pároljuk. Ez kb. 15-20 perc. Ezalatt éppen elkészül a krumpli is és már lehet tálalni. Bármiylen saláta, savanyúság finom vele, mi savanyú uborkával és csalamádéval ettük.

7 megjegyzés:

szannalina írta...

Éhes lettem!

Sz. Zita írta...

Én is, ez olyan jól néz ki :) Nagyon szép lett az újság. A báránypástétomot külön erre az alkalomra készítetted?

Kati írta...

Én is szeretem a pik-pak-ebédeket, vacsorákat. Gyakran főzök csirkemellből is, mert az épp ilyen. :-)

sedith írta...

Lina, hát egyél, ha éhes vagy+:)

Zita, örülök, hogy tetszik!:) Igen, direkt ezért készítettem és a tojásokat is a lap miatt festettem egy vasárnap délután. De pont jó volt vacsorára, mire fényképeztünk, már mindenki körülállta az asztal és úgy leste, hoyg mikor fogyasztható már minden. :)

Kati, tudom, éppen tőled inspirálódtam :D, a mézes-mustárosodból, csak végül nem tettem bele ezeket, mert el találtam szólni magam előre és a férjem megkért, hogy ne úgy csináljam. :P

Szitya írta...

Drága Edith!
Én is gratulálok és újfent elismeréssel adózom hihetetlen munkabírásod előtt! Egyelőre viszont még gondolkozom, hogy merjek-e feliratkozni, mert a számítógépem nincs valami csúcsformában, félek leterhelni ezzel. Viszont nagy szükségem van most rá, munkához. Nekem már a te oldaladat is nehezen és sokszor nem jól tölti le...
Puszi,

Szilvi

Natimi írta...

Köszönöm,köszönöm drága Edit!

Pont azon gondolkodtam,hogy a mai ebédem mellé a szalmakrumpli menne,de nem szeretnék azt,mert egyrészt tegnap volt,másrészt egészségtelen is!
Ezért nagyon örülök,ennek a krumpli variációnak:))és még hamar is kész!

Köszi,még egyszer
Timi

u.i.nagyon jól néz ki a képen:)Ügyes vagy!

pitypang írta...

Nagyon szeretem az ilyen gyors-finom ételeket:)