2010. július 11., vasárnap
Relikvia
Valamikor ilyet is készítettem.:) Nyilvánvaló, hogy eperszezonban, csak elmaradt a leírása. Azért felteszem, megmutatom, mert most is elkészítehető, persze, eper helyett málnával, szederrel, áfonyával, meggyel. Vagy barackkal is, csak akkor már nem kell mellé a narancs, ert nincs kontraszt. A recept olyan egyszerű, hogy nem is recept már.
Egyszerűen poharakba, kelyhekbe rétegezünk epret (málnát, stb.), feldarabolt narancsot, összemorzsolt kekszet és felvert tejszínhabot. Persze, lehet cifrázni: a tejszínhabot krémtúróval, mascarponéval, vaníliával, rummal elkeverni-ízesíteni, a keksz is lehet kétféle: vaníliás és kakaós, de akár babapiskóta is használható helyette. Bárhogy is: egyszerű, gyors, és mennyei desszert. :) Nyáron érdemes jól behűteni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2010. július 11., vasárnap
Relikvia
Valamikor ilyet is készítettem.:) Nyilvánvaló, hogy eperszezonban, csak elmaradt a leírása. Azért felteszem, megmutatom, mert most is elkészítehető, persze, eper helyett málnával, szederrel, áfonyával, meggyel. Vagy barackkal is, csak akkor már nem kell mellé a narancs, ert nincs kontraszt. A recept olyan egyszerű, hogy nem is recept már.
Egyszerűen poharakba, kelyhekbe rétegezünk epret (málnát, stb.), feldarabolt narancsot, összemorzsolt kekszet és felvert tejszínhabot. Persze, lehet cifrázni: a tejszínhabot krémtúróval, mascarponéval, vaníliával, rummal elkeverni-ízesíteni, a keksz is lehet kétféle: vaníliás és kakaós, de akár babapiskóta is használható helyette. Bárhogy is: egyszerű, gyors, és mennyei desszert. :) Nyáron érdemes jól behűteni.
4 megjegyzés:
- Bianka írta...
-
Nagyon guszta
- 2010. július 12. 9:42
- Ami írta...
-
Amindenit! Mindjárt megenném az egészet :)
- 2010. július 12. 10:57
-
-
Hmmm, szilvával milyen lehet? Persze fahéjjal kombinálva:)
- 2012. július 30. 12:46
- sedith írta...
-
Kedves Névtelen! Szerintem isteni lenne, csak jó érett szilvát használj!:) Vagy barackot, később majd szőlőt, vagy ... bármit.:)
- 2012. július 30. 13:31
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Nagyon guszta
Amindenit! Mindjárt megenném az egészet :)
Hmmm, szilvával milyen lehet? Persze fahéjjal kombinálva:)
Kedves Névtelen! Szerintem isteni lenne, csak jó érett szilvát használj!:) Vagy barackot, később majd szőlőt, vagy ... bármit.:)
Megjegyzés küldése