Paradicsomos padlizsánkrém |
Bár nagyon szeretjük az Erdélyszerte ismert majonézes padlizsánkrémet, van, hogy mégis megunjuk. Ilyenkor aztán rámjön az újíthatnék. Legutóbb ez kerekedett belőle. (Férjecském is úgy gyúrta magába, mint egy éhenkórász, pedig a padlizsán savassága miatt mostanában kissé elhidegült a kapcsolatuk!)
Paradicsomos padlizsánkrém
Hozzávalók: kb. 60 dkg fagyasztott padlizsánhús (esetleg 2-3 friss padlizsán), 2 paradicsom, 1 kicsi hagyma, 1/2 dl olaj, só, citromlé, néhány szál petrezselyemzöld
Elkészítése:
A padlizsánt szűrőbe tesszük és hagyjuk kiolvadni; ezalatt a leve is jól lecsepeg. Ha friss padlizsánból készül, akkor megsütjük és meghámozzuk őket, majd pépesítjük. Megsózzuk és állandóan kavargatva beledolgozzuk az olajat. Végül a krémbe belekeverjük a kis kockákra vágott paradicsomot és a nagyon finomra darabolt hagymát, illetve petrezselyemzöldet. Citromlével és sóval ízesítjük. Kb. félórát hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek. Teljes kiőrlésű pirítósra kenve fogyasztjuk. És egy csésze citromos tea is elkél mellé. EK - 2010/11
8 megjegyzés:
Biztos nagyon finom!
Azt hiszem én is gyúrnám magamba :)))
Hű nagyon finom lehet
Érdekes és remek! A majonézeset sem ismerem, azt hogy készül? Van már róla posztod?
Köszi, finom, bizony!:)
Ildy, fenn van a blogon, itt találod: http://edithreceptjei.blogspot.com/2008/12/karcsonyi-receptverseny-iii.html
Hmm, ez nem lehet rossz...
Köszi a linket, az is biztos fincsi. Én eddig csak fokhagymával, esetleg citromlével ízesítettem. Köszi az ötleteket!:)
Így nem is kell paradicsomot enni hozzá..finom lehet :)
Megjegyzés küldése