2010. október 17., vasárnap

Sóágyon sült ponty



Hiába tele a fagyasztó hallal, méghozzá csukával, ami az egyik legfinomabb húsú ragadozóhal, a férjem nagyon rajtafelejtette szemét egy gyönyörű ... derékon. Méghozzá ponytderékon. És jó árban is volt, sőt! Így megvettük, hogy megkóstoljuk a pontyot is. És, végre, felavathattam a filézőkésemet is, amit tavasszal vettem. (eddig nem került kezem ügyébe olyan hal, amit érdemes lett volna kifilézni.)

A pontyderék, amit vettünk, kb. 1,5 kg volt, összesen 16 szelet lett belőle, és egy adag még vár a fagyasztóban. Nagyon finom volt, és néhány kis csonttól eltekintve, ami bennemaradt a gerinc melletti részben,( és amit nem tudtam kihúzni belőle még nyersen, mert a férjem fogószerszámai a garázsban voltak), egyetlen apró szálka sem keserítette meg az életünket.

A lehető legegyszerűbben készült: sóágyon. Jobbanmondva: sótéglán. A filéket gazdagon megszórtam borssal (a gyerekekét nem) és a férjem a jól felforrósított sótéglákra helyezte őket. Kitartóan őrködött is fölöttük, fordítgatta őket, de kb. 10 perc alatt el is készültek. Addig én kevés vajon kb. 40 dkg mexikói keveréket pároltam puhára pici sóval ízesítve. Végül citrommal tálaltuk.

EK - 2010/11

6 megjegyzés:

Ami írta...

Ez aztán fenséges recept! :)
Elfogadnám mára, vasárnapi ebédre :)

Bianka írta...

Juj azt hiszem most szívesen megenném, nagyon guszta

Kati írta...

Hűha! Mnyam!
Ki lehet "csonttalanra" filézni a pontyot? Én is megtanulnám...

(Én viszont biztos nem vettem volna pontyot, ha csuka(!) van a fagyasztómban. :-P)

iri írta...

En nagyon elvezem a te halas receptjeid!Azt hiszem meg sehol sem lattam ilyen kivanatosan elkeszitve!

Névtelen írta...

Remekül hangzik! Már elő is vettem a pontyot a mélyhűtőből. Ma ez lesz az ebéd, köszönöm :)

sedith írta...

Kedves Névtelen, remélem, finom volt, és ízlett! :) Majd számolj be a végeredményről! :) Másféle halat is lehet így sütni.

Related Posts with Thumbnails

2010. október 17., vasárnap

Sóágyon sült ponty



Hiába tele a fagyasztó hallal, méghozzá csukával, ami az egyik legfinomabb húsú ragadozóhal, a férjem nagyon rajtafelejtette szemét egy gyönyörű ... derékon. Méghozzá ponytderékon. És jó árban is volt, sőt! Így megvettük, hogy megkóstoljuk a pontyot is. És, végre, felavathattam a filézőkésemet is, amit tavasszal vettem. (eddig nem került kezem ügyébe olyan hal, amit érdemes lett volna kifilézni.)

A pontyderék, amit vettünk, kb. 1,5 kg volt, összesen 16 szelet lett belőle, és egy adag még vár a fagyasztóban. Nagyon finom volt, és néhány kis csonttól eltekintve, ami bennemaradt a gerinc melletti részben,( és amit nem tudtam kihúzni belőle még nyersen, mert a férjem fogószerszámai a garázsban voltak), egyetlen apró szálka sem keserítette meg az életünket.

A lehető legegyszerűbben készült: sóágyon. Jobbanmondva: sótéglán. A filéket gazdagon megszórtam borssal (a gyerekekét nem) és a férjem a jól felforrósított sótéglákra helyezte őket. Kitartóan őrködött is fölöttük, fordítgatta őket, de kb. 10 perc alatt el is készültek. Addig én kevés vajon kb. 40 dkg mexikói keveréket pároltam puhára pici sóval ízesítve. Végül citrommal tálaltuk.

EK - 2010/11

6 megjegyzés:

Ami írta...

Ez aztán fenséges recept! :)
Elfogadnám mára, vasárnapi ebédre :)

Bianka írta...

Juj azt hiszem most szívesen megenném, nagyon guszta

Kati írta...

Hűha! Mnyam!
Ki lehet "csonttalanra" filézni a pontyot? Én is megtanulnám...

(Én viszont biztos nem vettem volna pontyot, ha csuka(!) van a fagyasztómban. :-P)

iri írta...

En nagyon elvezem a te halas receptjeid!Azt hiszem meg sehol sem lattam ilyen kivanatosan elkeszitve!

Névtelen írta...

Remekül hangzik! Már elő is vettem a pontyot a mélyhűtőből. Ma ez lesz az ebéd, köszönöm :)

sedith írta...

Kedves Névtelen, remélem, finom volt, és ízlett! :) Majd számolj be a végeredményről! :) Másféle halat is lehet így sütni.