2010. november 8., hétfő

Variációk egy témára



A salátaleves túrós puliszkával az egyik legkedveltebb húsmentes ebédlehetőség családunkban. Mindenki szereti, mindenki várja. Gyors, finom és nagyon laktató. És ezúttal mosogatásbarát is, mert egy tányérban tálaltam őket. Sőt még a túrós puliszkát is rapid módon készítettem el! A levest pedig, mint még soha, bepaprikáztam. Nem rontotta el, csupán kicsit furcsa volt látni a "piros" salátalevest. :)

A leves a szokásos módon készült azzal az eltéréssel, hogy miután kiolvasztottam a szalonnát és megdinszteltem a fokhagymát, rászortam 1 teáskanál pirospaprikát és felöntöttem vízzel. És mivel a hűtőben "hányódott" egy árva tojásfehérjém, azt is belelöttyintettem a levesbe.

A túróspuliszkát pedig úgy "rapidosítottam", hogy ezúttal nem túróval készült, hanem trappista sajttal, és a megfőtt puliszkába egyszerűen csak belekavartam a reszelt sajtot. És vagy két evőkanál tejfölt is kavartam bele. A forró puliszkagombócokat beleszagagttam a hideg levesbe; a kettő jól kiegyenlítette egymást. Próbáljátok ki! Nagyon finom.

3 megjegyzés:

Anna írta...

Jééé, ez nagyon jóóó!!! Nekem. Pálom nem szereti a puliszkát, a salátalevest se nagyon de azt még inkább megeszi mint a puliszkát.
Meg kell készítsem magamnak.
Nyugodtan hozzáteheted hogy GLUTÉNMENTES! Látod, nem is olyan bonyolult a gluténmentes élet.

Bianka írta...

Nagyon finom

Sz. Zita írta...

Én is nagyon szeretem. És milyen rég nem ettem...
Én mindig paprikásan készítettem :)

Related Posts with Thumbnails

2010. november 8., hétfő

Variációk egy témára



A salátaleves túrós puliszkával az egyik legkedveltebb húsmentes ebédlehetőség családunkban. Mindenki szereti, mindenki várja. Gyors, finom és nagyon laktató. És ezúttal mosogatásbarát is, mert egy tányérban tálaltam őket. Sőt még a túrós puliszkát is rapid módon készítettem el! A levest pedig, mint még soha, bepaprikáztam. Nem rontotta el, csupán kicsit furcsa volt látni a "piros" salátalevest. :)

A leves a szokásos módon készült azzal az eltéréssel, hogy miután kiolvasztottam a szalonnát és megdinszteltem a fokhagymát, rászortam 1 teáskanál pirospaprikát és felöntöttem vízzel. És mivel a hűtőben "hányódott" egy árva tojásfehérjém, azt is belelöttyintettem a levesbe.

A túróspuliszkát pedig úgy "rapidosítottam", hogy ezúttal nem túróval készült, hanem trappista sajttal, és a megfőtt puliszkába egyszerűen csak belekavartam a reszelt sajtot. És vagy két evőkanál tejfölt is kavartam bele. A forró puliszkagombócokat beleszagagttam a hideg levesbe; a kettő jól kiegyenlítette egymást. Próbáljátok ki! Nagyon finom.

3 megjegyzés:

Anna írta...

Jééé, ez nagyon jóóó!!! Nekem. Pálom nem szereti a puliszkát, a salátalevest se nagyon de azt még inkább megeszi mint a puliszkát.
Meg kell készítsem magamnak.
Nyugodtan hozzáteheted hogy GLUTÉNMENTES! Látod, nem is olyan bonyolult a gluténmentes élet.

Bianka írta...

Nagyon finom

Sz. Zita írta...

Én is nagyon szeretem. És milyen rég nem ettem...
Én mindig paprikásan készítettem :)