2010. december 22., szerda

Az új szerelmem

Igen, kedves olvasóim, váltottam. Egyszerűen nem ment már tovább úgy, ahogy eddig volt. Már hosszú ideje gondolkodtam rajta, és már régóta megérlelődött bennem a váltás gondolata, de mostanig nem léphettem a tettek mezejére. Most viszont megtettem. Hosszú mérlegelés előzte meg döntésemet, megfontoltam a dolog minden oldalát és végül léptem. És bár eleinte volt, aki nem helyeselte, mára megbékélt vele és örül velem együtt. És főleg élvezi a helyzet nyújtotta lehetőségeket!:)

Szóval, váltottam. ....................................................................

Jaj-jaj, rosszra gondoltatok? Azt hittétek, otthagytam egyetlen, szeretett szerelmemet, a férjemet, egy új valakiért? Na nem úgy verik a macskát! Nem szabadul ő egyhamar tőlem!:D (Nem is akar.:P) Hanem arról van szó, hogy:

Megvettem az első és remélem, hosszú ideig utolsó kenyérsütőgépemet! Mondhatnám úgy is, hogy az angyalka hozta, mert végül a férjem is "besegített" a kifizetésébe. És azóta már többször kipróbáltam. Egyszerűen nem lehet szégyent vallani vele, annyira tökéletes! Persze, hülyeségeket azért lehet produkálni, de az nem a gép hibája. Mint pl. amikor a 60 dkg liszthez tettem 3 dkg élesztőt, mint kézi dagasztásnál, így aztán a kenyerem úgy felnőtt, hogy csak épphogy le nem folyt az üst szélein. A kenyér viszont tökéletes lett. No, de a jó pap holtig tanul, én is még a kísérletezés fázisánál tartok, tanulok, tapasztalgatok. Köszönöm Limarának is az eddigi jótanácsokat, segítséget, mert nélküle és a tapasztalatai nélkül talán még mindig nem lenne gépem.

Tehát, íme az új szerelmem - szerelem volt az első látásra, akarom mondani, első sütésre.:)
Az előlapja - egyszerű, könnyen el lehet igazodni rajta

Adtak hozzá egy mérőkanalat és egy mérőpoharat

Az üstje látszik, belülről; két lapát jár hozzá, egy a normál tésztához, a másik a rozskenyérhez

A mérőkanál tartója és az automata magadagoló

Az első tészta hozzávalói a gépben. Egyszerű fehér kenyeret készítettem, az útmutatóban szereplő recept szerint.

Az első kenyér megsülve

A második kenyeret félig teljes kiőrlésű lisztből készítettem szezám- és lenmag hozzáadásával. Egyúttal kipróbáltam vele az időzítést is. 13 órával el lehet tolni a sütés idejét. Aznap reggel fél 7-kor isteni illatra ébredtem, ami betöltötte az egész lakást.  
 Azóta még sütöttem vagy kétszer, ezután jött a túlkelt tészta, amihez friss élesztőt használtam. Legközelebb az öregtésztás változatot akarom kipróbálni, illetve éppen ideje valami finom kalácsot is kipróbálni benne!:)

21 megjegyzés:

Ditta tortái írta...

De jó Neked:-),majd jövőre én is ezt kérek karácsonyra:-)gyönyörű lett a kenyered!

4Gyerek írta...

Ugye milyen jó dolog? Én anno (van az már 7 éve) még Debrecenben vetettem Oldalbordával. Akkoriban a kereskedelemben nálunk még azt sem tudták létezik.
Hosszú életet a gépednek, Neked pedig sok finom péktermék kipróbálását kívánom.

4Gyerek írta...

most olvasom....autómata magadagoló?
azannya...

gondaanyu írta...

Kenyeret sütni egyik legjobb dolog a világon. Sok örömet kívánok az új géppel!

Névtelen írta...

Kedves Edit!
Gratulálok a gépedhez! Nagyon szép kenyeret sütöttetek együtt:)
Ajánlom E.Margit kenyérsütő blogját és Margit2 blogját is. Nagyon sok finomságot találsz náluk.
Egyúttal Boldog Karácsonyt kívánok Neked és családodnak!
ica

Tündi Daika írta...

Nahát üdvözöllek a kenyérsütősök sorában:) Biztos nem fogod megbánni, nekem már 4 éve van és még mindig olyan szupernek találom a friss kenyér illatát. Persze a dagasztásban való besegítésről nem is beszélve. Boldog KArácsonyt neked:)

VH írta...

Használd boldogan és egészségesen a kenyérsütő gépet:)Épp a múlt héten sütöttem pogácsát a családnak,amikor Zoltán látta,hogy robotolok két gyerek mellett,eszébe jutott csak úgy hogy miért ne vennénk egy kenyérsütőt?!Tudja,hogy szeretek sütögetni kelt tésztákból,s így akarja megkönnyíteni a munkámat:P Még imádja a kalácsokat:)Véletlen egybeesés volt miszerint miután eldöntöttünk,hogy,,az angyal,,hoz egyet nekünk. Ezek után kezdtem böngészni a gasztro bloggereket s meglepődtem őszintén,hogy sokan oda vannak a kenyérsütőért.A gyerekeknek is sok szempontból jó lesz,friss kenyér fog kerülni az asztalra:)( Bogi csak a kenyér héját eszi meg).

Szóval már meg is van a kenyérsütőnk:)

Szeretnék sok mindent csinálni,például most karácsonyra tésztát,karácsonyfa tortát csinálni,de ugyebár anyukám,nagymamám és anyósom csinálnak mindent.Most egyelőre kimaradok a sütésből,mert aztán,,kapok,, egyet.

Kellemes Karácsonyt Kívánunk az egész családnak

Puszi

Kati írta...

Hűha, nem semmi!
Én is majdnem vettem, de gondoltam, sütök én a sütőben is... meg minden... rosszul gondoltam, mi?
Este berakod a hozzávalókat, s reggelre kész a kenyér? :-o
Lehet, ha most írok a Jézuskánka, még megkapja a levelemet... :-)))

Jó sütést és finom kenyérkéket kívánok!!!

Sz. Zita írta...

Wow, gratulálok :) Nagyon jó gép lehet, sokat hallottam-olvastam róla. Mekkorák lesznek a kenyerek (széltében-hosszában, mert gondolom a magassága változik)? És mennyi élesztő kell bele, ha a 3 dkg sok volt? Vagy csak száraz élesztővel megy? De jó lehet reggel úgy ébredni, erre nem is gondoltam, hogy ezt így be lehet állítani :)

Ildy írta...

Klassz! Milyen szépek lettek a kenyereid!:)

Névtelen írta...

Fenségesek a kenyerek, hol, mennyiért lehet hozzájutni a géphez, megírnád???Marika

Gizi írta...

Gratulálok az "új szerelmedhez"!!!! Gyönyörű kenyereket sütöttél vele.:)

Nagyon Boldog, Békés Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!!!

Bianka írta...

Nagyon szép kenyeret sütött és sütöttél :)

4Gyerek írta...

Látom, valószínű a kenyérsütőd varázslata még tart. De hátha épp ezért (is) játszanál.
Ha kedved van, de csakis akkor, játssz velem. Kaptam én is, aztán megküzdöttem a feladattal. Ha van egy kis lajstrom, amit szeretnél, hogy teljesüljön most Karácsonykor, akkor máris teljesíted a játék feltételeit. Persze azért írd le, megosztván olvasóiddal.
http://elkeszitettem-megmutatom.blogspot.com/2010/12/ohaj-sohaj-jajos-bajos.html

sedith írta...

Ditta, hajrá, nem fogod megbánni! Csak jól nézz körül, hoyg mit veszel, mert azt mondják a túl olcsókkal nagyon mellé is lehet fogni. (Igaz, nagyon el is lehet találni.:))

4Gyerek, talán 2001-ben hallottam-láttam én is először ilyesmit, egy barátunk édesapja hozta NÉmeto-ból. És akkor még szinte hülyeségnek tartottuk, fölösleges flancolásnak. Igen, amutomata magadagoló, így nem kell mellette lenni, lesni, fülelni, hogy mikor kell a magvakat beletenni.:)

Gondaanyu, egyetértek veled, s nagyon szépen köszönöm a kívánságaidat!:)

Kedves Ica, üdvözöllek és köszönöm szépen az ünnepi kívánságaidat. A Margitok oldalairól hallottam, illetve ismerem is, mert egyszer onnan vettem le gluténmentes kenyérreceptet. Azóta viszont tényleg nem jártam náluk. Köszönöm. :)

Tündi Daika, örömmel léptem be.:) Remélem, az enyém is jó sokáig kitart!:) Puszillak

sedith írta...

Hajni, hát érdekes egybeesés, használd te is egészséggel a gépedet, süss sok finomságot a családodnak!:)

Kati, nagyon megéri! Attól még süthetsz a sütőben is. HA esetleg más formát akarsz a kenyereidnek, de legalább megdagasztatod-keleszted vele és addig végzed más dolgodat. No, hozza a Jézuska? :)

Zita, énem mértem meg őket (szélre-hosszra), de kb. 20 centi a hossza, a szélessége pedig mint a kalácsnak. A magassága pedig, mint 2 kalács egymáson. Kicsit furcsa, de legalább tisztességes szeleteket lehet vágni belőle! A magassága csak akkor változik, ha kisebb adagot sütök, de nekünk a 60 dkg lisztből való kenyér (ez több, mint 1 kg lesz, ezt megmértem:)) kell, így is csak 1-1,5 napot tart! Képzeld, 1,3 dkg élesztővel is picit túlkelt, a teteje kicsit hozzáragadt a fedeléhez. 1 dkg-mal lett tökéletes.

Ildy, köszönöm!:)

Marika, neked is köszönöm. Kérdéseddel kapcsolatban felvetődik egy másik: hogy hol laksz. Én Erdélyben élek és a gépet 675 lejért vettem + postaköltség, tehát összesen 706 lejembe került. Magyarországon 35.000 ft-tól már kapható.

sedith írta...

Gizi, köszönöm. És köszönöm. :) Én is kívánok boldog karácsonyt nektek! :)

Bianka köszi neked is!:) Boldog ünnepeket!:)

4Gyerek, vettem a labdát! Majd írok is... egyszer... :)

Ottis írta...

Használd egészséggel jó sokáig, gyönyörű darab!
Tavaly én is karácsonyra kaptam, igaz nem ilyen csúcs szupert, de szeretem nagyon!
Békés, Boldog Karácsonyt kívánok!

sedith írta...

Ottis, nagyon szépen köszönöm és én is kívánok nektek békés, boldog ünneplést!:)

Az a helyzet, hogy sokat vacilláltam, hogy milyent vegyek. A Panasonicról csak jókat hallottam-olvastam, és mivel nagyon tartósnak tartják, azt mondtam, megéri az árát. Féltem, hoyg talán kiadok 4-500 lejt és rövid időn belül dobhatoma fenébe.

reku írta...

Gratulálok!
Én is karácsonyra kaptam, talán 2 éve, de nagyon figyelmetlen voltam, kidobtam a keverőlapátkáit... Most hasnzálhatatlan. :(
Békés, boldog karácsonyt!

Névtelen írta...

Nagyon várom a kenyérkéidet, meglepem én is magamat a szül.n.-ra egy ily géppel.A tieid nagyon-nagyon szépek.M.o-on élek, itt majd akkor nézek.Megtennél valamit?Nálatok mennyiért lehet venni Thermomix-et?
Nálunk nagyon sok.
Marika

Related Posts with Thumbnails

2010. december 22., szerda

Az új szerelmem

Igen, kedves olvasóim, váltottam. Egyszerűen nem ment már tovább úgy, ahogy eddig volt. Már hosszú ideje gondolkodtam rajta, és már régóta megérlelődött bennem a váltás gondolata, de mostanig nem léphettem a tettek mezejére. Most viszont megtettem. Hosszú mérlegelés előzte meg döntésemet, megfontoltam a dolog minden oldalát és végül léptem. És bár eleinte volt, aki nem helyeselte, mára megbékélt vele és örül velem együtt. És főleg élvezi a helyzet nyújtotta lehetőségeket!:)

Szóval, váltottam. ....................................................................

Jaj-jaj, rosszra gondoltatok? Azt hittétek, otthagytam egyetlen, szeretett szerelmemet, a férjemet, egy új valakiért? Na nem úgy verik a macskát! Nem szabadul ő egyhamar tőlem!:D (Nem is akar.:P) Hanem arról van szó, hogy:

Megvettem az első és remélem, hosszú ideig utolsó kenyérsütőgépemet! Mondhatnám úgy is, hogy az angyalka hozta, mert végül a férjem is "besegített" a kifizetésébe. És azóta már többször kipróbáltam. Egyszerűen nem lehet szégyent vallani vele, annyira tökéletes! Persze, hülyeségeket azért lehet produkálni, de az nem a gép hibája. Mint pl. amikor a 60 dkg liszthez tettem 3 dkg élesztőt, mint kézi dagasztásnál, így aztán a kenyerem úgy felnőtt, hogy csak épphogy le nem folyt az üst szélein. A kenyér viszont tökéletes lett. No, de a jó pap holtig tanul, én is még a kísérletezés fázisánál tartok, tanulok, tapasztalgatok. Köszönöm Limarának is az eddigi jótanácsokat, segítséget, mert nélküle és a tapasztalatai nélkül talán még mindig nem lenne gépem.

Tehát, íme az új szerelmem - szerelem volt az első látásra, akarom mondani, első sütésre.:)
Az előlapja - egyszerű, könnyen el lehet igazodni rajta

Adtak hozzá egy mérőkanalat és egy mérőpoharat

Az üstje látszik, belülről; két lapát jár hozzá, egy a normál tésztához, a másik a rozskenyérhez

A mérőkanál tartója és az automata magadagoló

Az első tészta hozzávalói a gépben. Egyszerű fehér kenyeret készítettem, az útmutatóban szereplő recept szerint.

Az első kenyér megsülve

A második kenyeret félig teljes kiőrlésű lisztből készítettem szezám- és lenmag hozzáadásával. Egyúttal kipróbáltam vele az időzítést is. 13 órával el lehet tolni a sütés idejét. Aznap reggel fél 7-kor isteni illatra ébredtem, ami betöltötte az egész lakást.  
 Azóta még sütöttem vagy kétszer, ezután jött a túlkelt tészta, amihez friss élesztőt használtam. Legközelebb az öregtésztás változatot akarom kipróbálni, illetve éppen ideje valami finom kalácsot is kipróbálni benne!:)

21 megjegyzés:

Ditta tortái írta...

De jó Neked:-),majd jövőre én is ezt kérek karácsonyra:-)gyönyörű lett a kenyered!

4Gyerek írta...

Ugye milyen jó dolog? Én anno (van az már 7 éve) még Debrecenben vetettem Oldalbordával. Akkoriban a kereskedelemben nálunk még azt sem tudták létezik.
Hosszú életet a gépednek, Neked pedig sok finom péktermék kipróbálását kívánom.

4Gyerek írta...

most olvasom....autómata magadagoló?
azannya...

gondaanyu írta...

Kenyeret sütni egyik legjobb dolog a világon. Sok örömet kívánok az új géppel!

Névtelen írta...

Kedves Edit!
Gratulálok a gépedhez! Nagyon szép kenyeret sütöttetek együtt:)
Ajánlom E.Margit kenyérsütő blogját és Margit2 blogját is. Nagyon sok finomságot találsz náluk.
Egyúttal Boldog Karácsonyt kívánok Neked és családodnak!
ica

Tündi Daika írta...

Nahát üdvözöllek a kenyérsütősök sorában:) Biztos nem fogod megbánni, nekem már 4 éve van és még mindig olyan szupernek találom a friss kenyér illatát. Persze a dagasztásban való besegítésről nem is beszélve. Boldog KArácsonyt neked:)

VH írta...

Használd boldogan és egészségesen a kenyérsütő gépet:)Épp a múlt héten sütöttem pogácsát a családnak,amikor Zoltán látta,hogy robotolok két gyerek mellett,eszébe jutott csak úgy hogy miért ne vennénk egy kenyérsütőt?!Tudja,hogy szeretek sütögetni kelt tésztákból,s így akarja megkönnyíteni a munkámat:P Még imádja a kalácsokat:)Véletlen egybeesés volt miszerint miután eldöntöttünk,hogy,,az angyal,,hoz egyet nekünk. Ezek után kezdtem böngészni a gasztro bloggereket s meglepődtem őszintén,hogy sokan oda vannak a kenyérsütőért.A gyerekeknek is sok szempontból jó lesz,friss kenyér fog kerülni az asztalra:)( Bogi csak a kenyér héját eszi meg).

Szóval már meg is van a kenyérsütőnk:)

Szeretnék sok mindent csinálni,például most karácsonyra tésztát,karácsonyfa tortát csinálni,de ugyebár anyukám,nagymamám és anyósom csinálnak mindent.Most egyelőre kimaradok a sütésből,mert aztán,,kapok,, egyet.

Kellemes Karácsonyt Kívánunk az egész családnak

Puszi

Kati írta...

Hűha, nem semmi!
Én is majdnem vettem, de gondoltam, sütök én a sütőben is... meg minden... rosszul gondoltam, mi?
Este berakod a hozzávalókat, s reggelre kész a kenyér? :-o
Lehet, ha most írok a Jézuskánka, még megkapja a levelemet... :-)))

Jó sütést és finom kenyérkéket kívánok!!!

Sz. Zita írta...

Wow, gratulálok :) Nagyon jó gép lehet, sokat hallottam-olvastam róla. Mekkorák lesznek a kenyerek (széltében-hosszában, mert gondolom a magassága változik)? És mennyi élesztő kell bele, ha a 3 dkg sok volt? Vagy csak száraz élesztővel megy? De jó lehet reggel úgy ébredni, erre nem is gondoltam, hogy ezt így be lehet állítani :)

Ildy írta...

Klassz! Milyen szépek lettek a kenyereid!:)

Névtelen írta...

Fenségesek a kenyerek, hol, mennyiért lehet hozzájutni a géphez, megírnád???Marika

Gizi írta...

Gratulálok az "új szerelmedhez"!!!! Gyönyörű kenyereket sütöttél vele.:)

Nagyon Boldog, Békés Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!!!

Bianka írta...

Nagyon szép kenyeret sütött és sütöttél :)

4Gyerek írta...

Látom, valószínű a kenyérsütőd varázslata még tart. De hátha épp ezért (is) játszanál.
Ha kedved van, de csakis akkor, játssz velem. Kaptam én is, aztán megküzdöttem a feladattal. Ha van egy kis lajstrom, amit szeretnél, hogy teljesüljön most Karácsonykor, akkor máris teljesíted a játék feltételeit. Persze azért írd le, megosztván olvasóiddal.
http://elkeszitettem-megmutatom.blogspot.com/2010/12/ohaj-sohaj-jajos-bajos.html

sedith írta...

Ditta, hajrá, nem fogod megbánni! Csak jól nézz körül, hoyg mit veszel, mert azt mondják a túl olcsókkal nagyon mellé is lehet fogni. (Igaz, nagyon el is lehet találni.:))

4Gyerek, talán 2001-ben hallottam-láttam én is először ilyesmit, egy barátunk édesapja hozta NÉmeto-ból. És akkor még szinte hülyeségnek tartottuk, fölösleges flancolásnak. Igen, amutomata magadagoló, így nem kell mellette lenni, lesni, fülelni, hogy mikor kell a magvakat beletenni.:)

Gondaanyu, egyetértek veled, s nagyon szépen köszönöm a kívánságaidat!:)

Kedves Ica, üdvözöllek és köszönöm szépen az ünnepi kívánságaidat. A Margitok oldalairól hallottam, illetve ismerem is, mert egyszer onnan vettem le gluténmentes kenyérreceptet. Azóta viszont tényleg nem jártam náluk. Köszönöm. :)

Tündi Daika, örömmel léptem be.:) Remélem, az enyém is jó sokáig kitart!:) Puszillak

sedith írta...

Hajni, hát érdekes egybeesés, használd te is egészséggel a gépedet, süss sok finomságot a családodnak!:)

Kati, nagyon megéri! Attól még süthetsz a sütőben is. HA esetleg más formát akarsz a kenyereidnek, de legalább megdagasztatod-keleszted vele és addig végzed más dolgodat. No, hozza a Jézuska? :)

Zita, énem mértem meg őket (szélre-hosszra), de kb. 20 centi a hossza, a szélessége pedig mint a kalácsnak. A magassága pedig, mint 2 kalács egymáson. Kicsit furcsa, de legalább tisztességes szeleteket lehet vágni belőle! A magassága csak akkor változik, ha kisebb adagot sütök, de nekünk a 60 dkg lisztből való kenyér (ez több, mint 1 kg lesz, ezt megmértem:)) kell, így is csak 1-1,5 napot tart! Képzeld, 1,3 dkg élesztővel is picit túlkelt, a teteje kicsit hozzáragadt a fedeléhez. 1 dkg-mal lett tökéletes.

Ildy, köszönöm!:)

Marika, neked is köszönöm. Kérdéseddel kapcsolatban felvetődik egy másik: hogy hol laksz. Én Erdélyben élek és a gépet 675 lejért vettem + postaköltség, tehát összesen 706 lejembe került. Magyarországon 35.000 ft-tól már kapható.

sedith írta...

Gizi, köszönöm. És köszönöm. :) Én is kívánok boldog karácsonyt nektek! :)

Bianka köszi neked is!:) Boldog ünnepeket!:)

4Gyerek, vettem a labdát! Majd írok is... egyszer... :)

Ottis írta...

Használd egészséggel jó sokáig, gyönyörű darab!
Tavaly én is karácsonyra kaptam, igaz nem ilyen csúcs szupert, de szeretem nagyon!
Békés, Boldog Karácsonyt kívánok!

sedith írta...

Ottis, nagyon szépen köszönöm és én is kívánok nektek békés, boldog ünneplést!:)

Az a helyzet, hogy sokat vacilláltam, hogy milyent vegyek. A Panasonicról csak jókat hallottam-olvastam, és mivel nagyon tartósnak tartják, azt mondtam, megéri az árát. Féltem, hoyg talán kiadok 4-500 lejt és rövid időn belül dobhatoma fenébe.

reku írta...

Gratulálok!
Én is karácsonyra kaptam, talán 2 éve, de nagyon figyelmetlen voltam, kidobtam a keverőlapátkáit... Most hasnzálhatatlan. :(
Békés, boldog karácsonyt!

Névtelen írta...

Nagyon várom a kenyérkéidet, meglepem én is magamat a szül.n.-ra egy ily géppel.A tieid nagyon-nagyon szépek.M.o-on élek, itt majd akkor nézek.Megtennél valamit?Nálatok mennyiért lehet venni Thermomix-et?
Nálunk nagyon sok.
Marika