2011. április 21., csütörtök
Nyúl római tálban
Nyúl római tálban, zöldségekkel
Hozzávalók: 4 nyúllapocka némi oldalbordával rajta, só, bors, pirospaprika, csipetnyi őrölt koriander, 4 közepes krumpli, 4 sárgarépa, 2 zellerszár, 1 nagy lila hagyma, 2 dl bor (nekem akor csak vörös volt), 2-3 evőkanál olívaolaj.
Elkészítése:
A római tálat 20 percre hideg vízbe áztatjuk (vagy annyi időre, amennyit ír az utasításon). A fűszereket összekeverjük és a húsdarabokat alaposan megszórjuk vele. A zöldségeket meghámozzuk, nagyobb hasábokra vágjuk, és egy tálban összekeverjük. Megszórjuk sóval és borssal, és ismét jól összeforgatjuk. A tálat kivesszük a vízből, jól lecsepegtetjük, majd beleterítjük a zöldségeket és ráfektetjük a nyúldarabokat.
Aláöntjük a bort, meglocsoljuk az olívaolajjal, ráhelyezzük a fedelét és hideg sütőbe tesszük. bekapcsoljuk a sütőt először alacsony hőfokra, majd kb negyedóra múlva emelhetjük a hőfokot. Mérsékelt hőnél kb. 2 óra alatt puhára pároljuk. A végén levehetjük az edény fedelét és rápiríthatunk a húsra, de vigyázat, mert hamar kiszáradhat!
Az alatta párolódott zöldségekkel tálaljuk. Kínálhatunk mellé tefölös/joghurtos retek-újhagymasalátát (nálunk ez volt), de igazi tzatzikivel is nagyon finom lehet! Jó étvágyat!:)
Akik szétválasztóznak, húsnapon ehetik a húst a répával, zellerrel és a salátával, zöldségnapon pedig a párolt zöldségeket salátával, csak akkor ne tejfölös-joghurtos legyen a saláta, hanem sima. Ez a fogás is kitűnő példa arra, hogy ha valaki szétválasztózik, nem kell feltétlenül mást főznie a családnak, mint magának. Én pl. nem ettem akkor krumplit, de nem is hiányzott. A maradék zöldséget pedig megettem másnap.
2011. április 21., csütörtök
Nyúl római tálban
Nyúl római tálban, zöldségekkel
Hozzávalók: 4 nyúllapocka némi oldalbordával rajta, só, bors, pirospaprika, csipetnyi őrölt koriander, 4 közepes krumpli, 4 sárgarépa, 2 zellerszár, 1 nagy lila hagyma, 2 dl bor (nekem akor csak vörös volt), 2-3 evőkanál olívaolaj.
Elkészítése:
A római tálat 20 percre hideg vízbe áztatjuk (vagy annyi időre, amennyit ír az utasításon). A fűszereket összekeverjük és a húsdarabokat alaposan megszórjuk vele. A zöldségeket meghámozzuk, nagyobb hasábokra vágjuk, és egy tálban összekeverjük. Megszórjuk sóval és borssal, és ismét jól összeforgatjuk. A tálat kivesszük a vízből, jól lecsepegtetjük, majd beleterítjük a zöldségeket és ráfektetjük a nyúldarabokat.
Aláöntjük a bort, meglocsoljuk az olívaolajjal, ráhelyezzük a fedelét és hideg sütőbe tesszük. bekapcsoljuk a sütőt először alacsony hőfokra, majd kb negyedóra múlva emelhetjük a hőfokot. Mérsékelt hőnél kb. 2 óra alatt puhára pároljuk. A végén levehetjük az edény fedelét és rápiríthatunk a húsra, de vigyázat, mert hamar kiszáradhat!
Az alatta párolódott zöldségekkel tálaljuk. Kínálhatunk mellé tefölös/joghurtos retek-újhagymasalátát (nálunk ez volt), de igazi tzatzikivel is nagyon finom lehet! Jó étvágyat!:)
Akik szétválasztóznak, húsnapon ehetik a húst a répával, zellerrel és a salátával, zöldségnapon pedig a párolt zöldségeket salátával, csak akkor ne tejfölös-joghurtos legyen a saláta, hanem sima. Ez a fogás is kitűnő példa arra, hogy ha valaki szétválasztózik, nem kell feltétlenül mást főznie a családnak, mint magának. Én pl. nem ettem akkor krumplit, de nem is hiányzott. A maradék zöldséget pedig megettem másnap.
10 megjegyzés:
- 4Gyerek írta...
-
ez nagyon is guszta.
- 2011. április 21. 9:54
- Ami írta...
-
De ízletes lehetett! Nagyon szeretek római/pataki tálban sütni, olyan finomak lesznek a benne sült ételek.
A nyul igen egészséges és finom :) - 2011. április 21. 10:05
- Jutka írta...
-
Nagyon szeretem én is a nyulat, nekem is a gyerekkoromat idézi, amikor anyum megsütötte szép pirosra...nyámi- nyámi :)
- 2011. április 21. 10:30
- Kriszta írta...
-
Hú,de megkóstolnám!Isteni!
- 2011. április 21. 12:47
- LiliBazsa írta...
-
Szia! Nézz be hozzám egy kis játékra!:-)
Üdv,Edit - 2011. április 21. 13:19
- Bianka írta...
-
Nagyon finom lehet
- 2011. április 21. 15:18
- Ditta tortái írta...
-
Nagyon régen ettem már nyulat,pedig nagyon szeretjük,finomat készítettél!
- 2011. április 21. 20:36
- Juci írta...
-
Nagyon irigyellek!:)
Friss halad is van meg nyuszid is!
Apukám tartott sok nyulat, ettünk is akkor ...
Kedves Edith!
KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KIVÁNOK SOK SZERETETTEL ÉS SOK LOCSOLÓT!!! - 2011. április 21. 23:49
- Kati írta...
-
Szeretem a nyúlhúst is, meg a római tálat is, jó párosítás.
- 2011. április 22. 0:43
- sedith írta...
-
Köszi mindenkinek! Ha hozzájuttok nyúlhúshoz, mindenképpen próbáljátok ki! Nagyon finom.
Edit, köszönöm, hogy rám is gondoltál a játékkal, és mivel már megírtam a húsvéti ajánlatomat, remélem, nem baj, ha csak pótolom a neveddel.:)
Juci, a nyúlhúst véletlenül láttam meg az Auchanban, és úgy tűnik, állandóan van. Tegnap is jártam ott és volt. Különben már legalább 10-15 éve, hogy nem ettem! Halunk pedig van, mert a férjem nagyon szeret horgászni. Nyáron, ahogy kis ideje van, mindig felkerekedünk valamerre, ahol halat is lehet fogni. Ehhez tavaly hozzájött a Dunadeltai kiruccanása, illetve minden ősszel elmegyünk Vármezőre is "feltankolni", úgyhogy halban nincs hiány a fagyasztómban. Néha meg filét is veszünk az üzletből.
NAgyon szeretjük és másokhoz képest elég gyakran eszünk halat, bár nálunk is csak úgy kb. kéthetente kerül terítékre. - 2011. április 22. 7:18
10 megjegyzés:
ez nagyon is guszta.
De ízletes lehetett! Nagyon szeretek római/pataki tálban sütni, olyan finomak lesznek a benne sült ételek.
A nyul igen egészséges és finom :)
Nagyon szeretem én is a nyulat, nekem is a gyerekkoromat idézi, amikor anyum megsütötte szép pirosra...nyámi- nyámi :)
Hú,de megkóstolnám!Isteni!
Szia! Nézz be hozzám egy kis játékra!:-)
Üdv,Edit
Nagyon finom lehet
Nagyon régen ettem már nyulat,pedig nagyon szeretjük,finomat készítettél!
Nagyon irigyellek!:)
Friss halad is van meg nyuszid is!
Apukám tartott sok nyulat, ettünk is akkor ...
Kedves Edith!
KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KIVÁNOK SOK SZERETETTEL ÉS SOK LOCSOLÓT!!!
Szeretem a nyúlhúst is, meg a római tálat is, jó párosítás.
Köszi mindenkinek! Ha hozzájuttok nyúlhúshoz, mindenképpen próbáljátok ki! Nagyon finom.
Edit, köszönöm, hogy rám is gondoltál a játékkal, és mivel már megírtam a húsvéti ajánlatomat, remélem, nem baj, ha csak pótolom a neveddel.:)
Juci, a nyúlhúst véletlenül láttam meg az Auchanban, és úgy tűnik, állandóan van. Tegnap is jártam ott és volt. Különben már legalább 10-15 éve, hogy nem ettem! Halunk pedig van, mert a férjem nagyon szeret horgászni. Nyáron, ahogy kis ideje van, mindig felkerekedünk valamerre, ahol halat is lehet fogni. Ehhez tavaly hozzájött a Dunadeltai kiruccanása, illetve minden ősszel elmegyünk Vármezőre is "feltankolni", úgyhogy halban nincs hiány a fagyasztómban. Néha meg filét is veszünk az üzletből.
NAgyon szeretjük és másokhoz képest elég gyakran eszünk halat, bár nálunk is csak úgy kb. kéthetente kerül terítékre.
Megjegyzés küldése