2012. február 20., hétfő

Gyors zöldséges tészta 4.

A tésztaételek a végtelenségig variálhatók. Elveszünk vagy hozzáteszünk egy alapanyagot, kicseréljük valamelyik fűszert, és máris egy teljesen új, gyors, de annál finomabb ételt tehetünk az asztalra.



Kukoricás, olajbogyós tészta

Hozzávalók: 30 dkg szélesmetélt, 3 evőkanál olaj, 1 kb. 10 cm-es póréhagymadarab, 2 marék olajbogyó, 1 evőkanál ecetes csípős paprika vagy csili ízlés szerint, 4 púpozott evőkanál morzsolt csemegekukorica, 2 csapott evőkanál teljes kiőrlésű liszt, 2 dl paradicsomlé, 1,5 dl tejszín, só, bors, 1 teáskanál méz, citromlé.

Elkészítése: A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és forró vízzel leöblítjük. Hagyjuk lecsepegni. . (A szélestészta mellett nekem volt némi maradék főtt csigatésztám is, ezért a kettőt összevegyítettem.)
Az olajat felforrósítjuk, megdinszteljük rajta a póréhagymát, majd rádobjuk az ecetes csípős paprikát meg az olajbogyót, és 1-2 percig állandóan kavargatva pároljuk. Megszórjuk a liszttel, elkavarjuk, és felengedjük a paradicsomlével. Amikor besűrűsödött, hozzáadjuk a tejszínt is, illetve vízzel tetszés szerint hígítjuk tovább. Belekavarjuk a kukoricát is, jól kiforraljuk, majd sóval, borssal, mézzel és citromlével ízesítjük. Az elkészült mártásba beletesszük a lecsepegett tésztát, jól összekavarjuk, és már tálalható is.
Tésztanapon ehető.

KAL - 2018.

2 megjegyzés:

Kati írta...

Imádjuk az ilyeneket:)

Életünk és ételeink írta...

Hűű, ez fincsi lehet, és az embernek az a jó érzése is megvan ilyen ételek fogyasztásánál, hogy egészséges ételt eszik.

Related Posts with Thumbnails

2012. február 20., hétfő

Gyors zöldséges tészta 4.

A tésztaételek a végtelenségig variálhatók. Elveszünk vagy hozzáteszünk egy alapanyagot, kicseréljük valamelyik fűszert, és máris egy teljesen új, gyors, de annál finomabb ételt tehetünk az asztalra.



Kukoricás, olajbogyós tészta

Hozzávalók: 30 dkg szélesmetélt, 3 evőkanál olaj, 1 kb. 10 cm-es póréhagymadarab, 2 marék olajbogyó, 1 evőkanál ecetes csípős paprika vagy csili ízlés szerint, 4 púpozott evőkanál morzsolt csemegekukorica, 2 csapott evőkanál teljes kiőrlésű liszt, 2 dl paradicsomlé, 1,5 dl tejszín, só, bors, 1 teáskanál méz, citromlé.

Elkészítése: A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és forró vízzel leöblítjük. Hagyjuk lecsepegni. . (A szélestészta mellett nekem volt némi maradék főtt csigatésztám is, ezért a kettőt összevegyítettem.)
Az olajat felforrósítjuk, megdinszteljük rajta a póréhagymát, majd rádobjuk az ecetes csípős paprikát meg az olajbogyót, és 1-2 percig állandóan kavargatva pároljuk. Megszórjuk a liszttel, elkavarjuk, és felengedjük a paradicsomlével. Amikor besűrűsödött, hozzáadjuk a tejszínt is, illetve vízzel tetszés szerint hígítjuk tovább. Belekavarjuk a kukoricát is, jól kiforraljuk, majd sóval, borssal, mézzel és citromlével ízesítjük. Az elkészült mártásba beletesszük a lecsepegett tésztát, jól összekavarjuk, és már tálalható is.
Tésztanapon ehető.

KAL - 2018.

2 megjegyzés:

Kati írta...

Imádjuk az ilyeneket:)

Életünk és ételeink írta...

Hűű, ez fincsi lehet, és az embernek az a jó érzése is megvan ilyen ételek fogyasztásánál, hogy egészséges ételt eszik.