2012. augusztus 15., szerda

Gumótya

Ez egyfajta túrós puliszka, de nem kell összesütni a sütőben.


Gumótya


Hozzávalók 3-4 személyre: 1 l víz, 25 dkg kukoricaliszt vagy kukoricadara, só, 40 dkg juhtúró, 1 lila hagyma.

Elkészítése: A vizet fölforraljuk, megsózzuk, majd beleszórjuk a kukoricalisztet, és állandóan kavargatva keményebb puliszkát főzünk belőle. Deszkára borítjuk, és rövid ideig hagyjuk hűlni-dermedni. 5-10 perc után egy cérna segítségével a puliszkát lapjában kettévágjuk, a tetejét pedig óvatosan levesszük. Az alsó részre rámorzsoljuk a juhtúrónak kicsivel több, mint felét, majd ráborítjuk a félrevett puliszkatetőt. Erre morzsoljuk a maradék juhtúrót, majd megszórjuk finomra aprított lila hagymával. Kissé megnyomkodjuk, hogy a túró ne essen le róla, majd tortaszerűen vágjuk és tálaljuk. Tejfölt is kínálhatunk mellé.


KAL - 2013.
BA - 2017/10.

2 megjegyzés:

krinsz írta...

Még nem ettem sós verziót. Nagyon mutatós lett, egyszer kipróbálom:)

Kati írta...

Hogy te miket tudsz:)

Related Posts with Thumbnails

2012. augusztus 15., szerda

Gumótya

Ez egyfajta túrós puliszka, de nem kell összesütni a sütőben.


Gumótya


Hozzávalók 3-4 személyre: 1 l víz, 25 dkg kukoricaliszt vagy kukoricadara, só, 40 dkg juhtúró, 1 lila hagyma.

Elkészítése: A vizet fölforraljuk, megsózzuk, majd beleszórjuk a kukoricalisztet, és állandóan kavargatva keményebb puliszkát főzünk belőle. Deszkára borítjuk, és rövid ideig hagyjuk hűlni-dermedni. 5-10 perc után egy cérna segítségével a puliszkát lapjában kettévágjuk, a tetejét pedig óvatosan levesszük. Az alsó részre rámorzsoljuk a juhtúrónak kicsivel több, mint felét, majd ráborítjuk a félrevett puliszkatetőt. Erre morzsoljuk a maradék juhtúrót, majd megszórjuk finomra aprított lila hagymával. Kissé megnyomkodjuk, hogy a túró ne essen le róla, majd tortaszerűen vágjuk és tálaljuk. Tejfölt is kínálhatunk mellé.


KAL - 2013.
BA - 2017/10.

2 megjegyzés:

krinsz írta...

Még nem ettem sós verziót. Nagyon mutatós lett, egyszer kipróbálom:)

Kati írta...

Hogy te miket tudsz:)