2012. szeptember 1., szombat
Padlizsánlegyező
Még sosem készítettem ilyenszerűen padlizsánt, bár mindig birizgálta a fantáziámat. A végső lökést végül ez a recept adta, én viszont azzal töltöttem, ami éppen volt a háznál, és a munkamenet is kissé másképp volt. Bevallom derekasan, ebből az adagból hárman ettünk - én meg a két kislányom - de a lányok, kb. negyedét ették meg ketten, a többit meg én. Mindenesetre, eteti magát, úgyhogy - ha tudjuk, hogy aki eszik belőle, szereti a padlizsánt, ne habozzunk egy darabot számolni fejenként.
Töltött padlizsánlegyező
Hozzávalók 1 személyre: 1 közepes padlizsán, 4-5 cikk fokhagyma, 2 paradicsom, 5-10 dkg vékonyra szeletelt sonka, 5-10 dkg sajt, só, bors, néhány ágacska friss csombor, olívaolaj.
Elkészítése: A padlizsánt alaposan megmossuk, majd hámozatlanul, hosszában 7-8 mm vastag szeletekre vagdossuk úgy, hogy a száránál nem vágjuk át teljesen. Alaposan besózzuk, majd néhány percre félretesszük. A fokhagymát meghámozzuk és áttörjük, a sajtot és a paradicsomot felszeleteljük, a csomborágról letépkedjük és összeaprítjuk a leveleket. A padlizsánt folyó víz alatt átöblítjük, a szeletek között a vizet papírtörlővel felitatjuk, majd sütőpapírral bélelt hőálló edénybe helyezzük. A vágatokat alaposan bedörzsöljük az áttört fokhagymával, majd megtöltjük a paradicsom-, sonka- és sajtszeletekkel. A paradicsomot közben sózzuk is. Végül rászórjuk az aprított csombort, újra megszórjuk sóval (a padlizsán elég sok sót megbír), meglocsoljuk néhány csepp olívaolajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen sütjük. 45-60 percig. Sonkával húsnapon ehető, ha azt elhagyjuk belőle, kevesebb sajttal beiktatható zöldség- vagy tésztanapra is.
FF - 2013/8
Töltött padlizsánlegyező
Hozzávalók 1 személyre: 1 közepes padlizsán, 4-5 cikk fokhagyma, 2 paradicsom, 5-10 dkg vékonyra szeletelt sonka, 5-10 dkg sajt, só, bors, néhány ágacska friss csombor, olívaolaj.
Elkészítése: A padlizsánt alaposan megmossuk, majd hámozatlanul, hosszában 7-8 mm vastag szeletekre vagdossuk úgy, hogy a száránál nem vágjuk át teljesen. Alaposan besózzuk, majd néhány percre félretesszük. A fokhagymát meghámozzuk és áttörjük, a sajtot és a paradicsomot felszeleteljük, a csomborágról letépkedjük és összeaprítjuk a leveleket. A padlizsánt folyó víz alatt átöblítjük, a szeletek között a vizet papírtörlővel felitatjuk, majd sütőpapírral bélelt hőálló edénybe helyezzük. A vágatokat alaposan bedörzsöljük az áttört fokhagymával, majd megtöltjük a paradicsom-, sonka- és sajtszeletekkel. A paradicsomot közben sózzuk is. Végül rászórjuk az aprított csombort, újra megszórjuk sóval (a padlizsán elég sok sót megbír), meglocsoljuk néhány csepp olívaolajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen sütjük. 45-60 percig. Sonkával húsnapon ehető, ha azt elhagyjuk belőle, kevesebb sajttal beiktatható zöldség- vagy tésztanapra is.
FF - 2013/8
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2012. szeptember 1., szombat
Padlizsánlegyező
Még sosem készítettem ilyenszerűen padlizsánt, bár mindig birizgálta a fantáziámat. A végső lökést végül ez a recept adta, én viszont azzal töltöttem, ami éppen volt a háznál, és a munkamenet is kissé másképp volt. Bevallom derekasan, ebből az adagból hárman ettünk - én meg a két kislányom - de a lányok, kb. negyedét ették meg ketten, a többit meg én. Mindenesetre, eteti magát, úgyhogy - ha tudjuk, hogy aki eszik belőle, szereti a padlizsánt, ne habozzunk egy darabot számolni fejenként.
Töltött padlizsánlegyező
Hozzávalók 1 személyre: 1 közepes padlizsán, 4-5 cikk fokhagyma, 2 paradicsom, 5-10 dkg vékonyra szeletelt sonka, 5-10 dkg sajt, só, bors, néhány ágacska friss csombor, olívaolaj.
Elkészítése: A padlizsánt alaposan megmossuk, majd hámozatlanul, hosszában 7-8 mm vastag szeletekre vagdossuk úgy, hogy a száránál nem vágjuk át teljesen. Alaposan besózzuk, majd néhány percre félretesszük. A fokhagymát meghámozzuk és áttörjük, a sajtot és a paradicsomot felszeleteljük, a csomborágról letépkedjük és összeaprítjuk a leveleket. A padlizsánt folyó víz alatt átöblítjük, a szeletek között a vizet papírtörlővel felitatjuk, majd sütőpapírral bélelt hőálló edénybe helyezzük. A vágatokat alaposan bedörzsöljük az áttört fokhagymával, majd megtöltjük a paradicsom-, sonka- és sajtszeletekkel. A paradicsomot közben sózzuk is. Végül rászórjuk az aprított csombort, újra megszórjuk sóval (a padlizsán elég sok sót megbír), meglocsoljuk néhány csepp olívaolajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen sütjük. 45-60 percig. Sonkával húsnapon ehető, ha azt elhagyjuk belőle, kevesebb sajttal beiktatható zöldség- vagy tésztanapra is.
FF - 2013/8
Töltött padlizsánlegyező
Hozzávalók 1 személyre: 1 közepes padlizsán, 4-5 cikk fokhagyma, 2 paradicsom, 5-10 dkg vékonyra szeletelt sonka, 5-10 dkg sajt, só, bors, néhány ágacska friss csombor, olívaolaj.
Elkészítése: A padlizsánt alaposan megmossuk, majd hámozatlanul, hosszában 7-8 mm vastag szeletekre vagdossuk úgy, hogy a száránál nem vágjuk át teljesen. Alaposan besózzuk, majd néhány percre félretesszük. A fokhagymát meghámozzuk és áttörjük, a sajtot és a paradicsomot felszeleteljük, a csomborágról letépkedjük és összeaprítjuk a leveleket. A padlizsánt folyó víz alatt átöblítjük, a szeletek között a vizet papírtörlővel felitatjuk, majd sütőpapírral bélelt hőálló edénybe helyezzük. A vágatokat alaposan bedörzsöljük az áttört fokhagymával, majd megtöltjük a paradicsom-, sonka- és sajtszeletekkel. A paradicsomot közben sózzuk is. Végül rászórjuk az aprított csombort, újra megszórjuk sóval (a padlizsán elég sok sót megbír), meglocsoljuk néhány csepp olívaolajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen sütjük. 45-60 percig. Sonkával húsnapon ehető, ha azt elhagyjuk belőle, kevesebb sajttal beiktatható zöldség- vagy tésztanapra is.
FF - 2013/8
4 megjegyzés:
- Kati írta...
-
Láttam a szeptemberi Erdélyi Konyhában is a zsebes cuccokat, nagyon tetszenek, de még én sem próbáltam eddig:)
- 2012. szeptember 1. 21:21
- María írta...
-
Nagyon ötletes! Gyönyörű és nagyon finom lehet! Biztos ki fogom próbálni, mert imádom a padlizsánt:)!
- 2012. szeptember 2. 7:46
- sedith írta...
-
Kati, húst már készítettem zsebesen, zöldséget viszont még nem. Illetve e padlizsánig nem. Szerintem nagyon másképp néz ki, mint egy egyszerű rakottas (mert tulajdonképpen az), ez a kivitelezés nagyon fel tudja dobni a látványát, mégha ízben nem is tesz hozzá pluszban.:)
María, bizony, amolyan szemet-szájat gyönyörködtető fogás.:) Ha szereted a padlizsánt, gyorsan próbáld ki! Töltheted bármivel, ami éppen van otthon.:) - 2012. szeptember 2. 17:44
- HajniZoli írta...
-
Ötletes. Ki kell próbálnunk mi is, egy könnyű vacsorára,
- 2012. szeptember 2. 21:33
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Láttam a szeptemberi Erdélyi Konyhában is a zsebes cuccokat, nagyon tetszenek, de még én sem próbáltam eddig:)
Nagyon ötletes! Gyönyörű és nagyon finom lehet! Biztos ki fogom próbálni, mert imádom a padlizsánt:)!
Kati, húst már készítettem zsebesen, zöldséget viszont még nem. Illetve e padlizsánig nem. Szerintem nagyon másképp néz ki, mint egy egyszerű rakottas (mert tulajdonképpen az), ez a kivitelezés nagyon fel tudja dobni a látványát, mégha ízben nem is tesz hozzá pluszban.:)
María, bizony, amolyan szemet-szájat gyönyörködtető fogás.:) Ha szereted a padlizsánt, gyorsan próbáld ki! Töltheted bármivel, ami éppen van otthon.:)
Ötletes. Ki kell próbálnunk mi is, egy könnyű vacsorára,
Megjegyzés küldése