A Holstein módra készülő ételek talán a legismertebb ételek közé tartoznak (azaz úgy értem, hogy mindenki tudja, mit jelent az, ha valami Holstein módra készült), és talán a legkedveltebbek is a sok ilyen-olyan módra készülő ételek közül. (És mostantól kezdve még lesznek ilyen ételek a blogon!!!) Én még sosem csináltam, bár többször is szóba kerül nálunk, amikor a férjem ilyesmit kap a "menzán". Tegnap is "Cotlet Holstein" volt az ebédje a munkahelyen, ami egy hatalmas flekkent tartalmazott rajta tükörtojással, mellette meg szalmakrumplival. Mondtam neki, szánom-bánom, de vacsorára is meg kell elégednie egy Holstein-szelettel. Pedig istenbizony nem beszéltem össze a szakáccsal!
Grillezett csirkecomb Holstein módra pirított gombával és sárgarépával
Hozzávalók 4 személyre: 4 kicsontozott egész csirkecomb, 1 csapott teáskanál só, 1/2 teáskanál bors, 1 csapott kávéskanál szárított majoránna, 1/2 kávéskanál őrölt kömény, 4 tojás, olaj, só; a körethez: 20-25 db kisméretű gomba, 2-3 sárgarépa, olaj, só, bors.
Elkészítése: A csirkecombokat megszórjuk az összekevert fűszerekkel, és ha van rá időnk, állni hagyjuk. Ha van lehetőségünk rácson sütni, akkor ezt tesszük, ha nincs, mint ahogy nekem sem volt most, tél közepén, hőálló tálba helyezzük, meglocsoljuk kevés olajjal, és 230 fokra előmelegített sütőben, grillfokozaton kb. 10-10 perc alatt oldalanként pirosra sütjük. Ezalatt a meghámozott, hasábokra vágott sárgarépát forró olajba dobjuk, kevergetve pirítjuk, majd amikor már félig megpuhult, mellédobjuk a megmosott gombafejeket is. Megszórjuk borssal, és kb. 10 percig pirítjuk együtt tovább nagy lángon, szinte állandóan kavargatva. Mielőtt a hús meg a köret is elkészülne, egy serpenyőben olajat forrósítunk, megsütjük a tükörtojásokat, végül pedig azonnal tálaljuk. A hússzeletekre ráhelyezünk egy-egy tükörtojást, a köretet pedig szétosztjuk körülötte. A köretet csak a tányéron sózzuk. Szétválasztózók húsnapon ehetik.
EK - 2013/3
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2013. január 23., szerda
Grillezett csirkecomb Holstein módra
A Holstein módra készülő ételek talán a legismertebb ételek közé tartoznak (azaz úgy értem, hogy mindenki tudja, mit jelent az, ha valami Holstein módra készült), és talán a legkedveltebbek is a sok ilyen-olyan módra készülő ételek közül. (És mostantól kezdve még lesznek ilyen ételek a blogon!!!) Én még sosem csináltam, bár többször is szóba kerül nálunk, amikor a férjem ilyesmit kap a "menzán". Tegnap is "Cotlet Holstein" volt az ebédje a munkahelyen, ami egy hatalmas flekkent tartalmazott rajta tükörtojással, mellette meg szalmakrumplival. Mondtam neki, szánom-bánom, de vacsorára is meg kell elégednie egy Holstein-szelettel. Pedig istenbizony nem beszéltem össze a szakáccsal!
Grillezett csirkecomb Holstein módra pirított gombával és sárgarépával
Hozzávalók 4 személyre: 4 kicsontozott egész csirkecomb, 1 csapott teáskanál só, 1/2 teáskanál bors, 1 csapott kávéskanál szárított majoránna, 1/2 kávéskanál őrölt kömény, 4 tojás, olaj, só; a körethez: 20-25 db kisméretű gomba, 2-3 sárgarépa, olaj, só, bors.
Elkészítése: A csirkecombokat megszórjuk az összekevert fűszerekkel, és ha van rá időnk, állni hagyjuk. Ha van lehetőségünk rácson sütni, akkor ezt tesszük, ha nincs, mint ahogy nekem sem volt most, tél közepén, hőálló tálba helyezzük, meglocsoljuk kevés olajjal, és 230 fokra előmelegített sütőben, grillfokozaton kb. 10-10 perc alatt oldalanként pirosra sütjük. Ezalatt a meghámozott, hasábokra vágott sárgarépát forró olajba dobjuk, kevergetve pirítjuk, majd amikor már félig megpuhult, mellédobjuk a megmosott gombafejeket is. Megszórjuk borssal, és kb. 10 percig pirítjuk együtt tovább nagy lángon, szinte állandóan kavargatva. Mielőtt a hús meg a köret is elkészülne, egy serpenyőben olajat forrósítunk, megsütjük a tükörtojásokat, végül pedig azonnal tálaljuk. A hússzeletekre ráhelyezünk egy-egy tükörtojást, a köretet pedig szétosztjuk körülötte. A köretet csak a tányéron sózzuk. Szétválasztózók húsnapon ehetik.
EK - 2013/3
Grillezett csirkecomb Holstein módra pirított gombával és sárgarépával
Hozzávalók 4 személyre: 4 kicsontozott egész csirkecomb, 1 csapott teáskanál só, 1/2 teáskanál bors, 1 csapott kávéskanál szárított majoránna, 1/2 kávéskanál őrölt kömény, 4 tojás, olaj, só; a körethez: 20-25 db kisméretű gomba, 2-3 sárgarépa, olaj, só, bors.
Elkészítése: A csirkecombokat megszórjuk az összekevert fűszerekkel, és ha van rá időnk, állni hagyjuk. Ha van lehetőségünk rácson sütni, akkor ezt tesszük, ha nincs, mint ahogy nekem sem volt most, tél közepén, hőálló tálba helyezzük, meglocsoljuk kevés olajjal, és 230 fokra előmelegített sütőben, grillfokozaton kb. 10-10 perc alatt oldalanként pirosra sütjük. Ezalatt a meghámozott, hasábokra vágott sárgarépát forró olajba dobjuk, kevergetve pirítjuk, majd amikor már félig megpuhult, mellédobjuk a megmosott gombafejeket is. Megszórjuk borssal, és kb. 10 percig pirítjuk együtt tovább nagy lángon, szinte állandóan kavargatva. Mielőtt a hús meg a köret is elkészülne, egy serpenyőben olajat forrósítunk, megsütjük a tükörtojásokat, végül pedig azonnal tálaljuk. A hússzeletekre ráhelyezünk egy-egy tükörtojást, a köretet pedig szétosztjuk körülötte. A köretet csak a tányéron sózzuk. Szétválasztózók húsnapon ehetik.
EK - 2013/3
2 megjegyzés:
- Sz. Zita írta...
-
:D Én nem tudtam, hogy mit jelent a "Holstein módra", eddig :)
De nagyon finomnak néz ki, ki fogom próbálni. puszi - 2013. január 23. 12:22
- Katalin írta...
-
Eddig én sem tudtam, mit jelent :)
Nagyon jól néz, finom lehet, ha egyszerre két helyen is készítik :)
Szépen, tálaltad! - 2013. január 24. 8:45
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
:D Én nem tudtam, hogy mit jelent a "Holstein módra", eddig :)
De nagyon finomnak néz ki, ki fogom próbálni. puszi
Eddig én sem tudtam, mit jelent :)
Nagyon jól néz, finom lehet, ha egyszerre két helyen is készítik :)
Szépen, tálaltad!
Megjegyzés küldése