Első este ettünk valami hasonlót Olaszországban (még nem írtam róla, de hátha majd, egyszer ...). Bevallom, sokáig töprengtünk, hogy mi lehet: csirke, hal vagy mi más. Nagyon érdekes állaga volt a húsnak, kissé olyan szivacsos, tudja fene, nem tudom rendesen leírni, de nem hasonlított semmihez, amit eddig ettem/ettünk. A formája sem segített, mert elkészítés után szeletelték. Mondjuk ez annyiban segített, hogy inkább baromfira tippeltünk végül, mint halra. Aztán megkérdeztük. És pollo volt. :) Nekem nagyon ízlett, sokan fintorogtak neki. Friss salátát adtak mellé.
Amikor ezt a vacsorát dobtam össze hamarjában, eszem ágába sem jutott Olaszország. Hogy hasonlót reprodukáltam, abszolút a véletlen műve volt, és csak utólag jöttem rá, amikor már ettünk. :)
Szójaszószos csirkeszeletek
Hozzávalók 4 személyre: 1 nagyobb csirkemell, só, bors, 4 cikk fokhagyma, 2 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál balzsamecet, 1/2 dl bor, méz, olaj; a tálaláshoz: párolt rizs.
Elkészítése: A csirkemellet 8 szeletre vágjuk, megsózzuk, és megborsozzuk. Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, majd a csirkeszeletek mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk rajta. A megsült szeleteket kiszedjük, hogy tényleg piruljanak, ne eresszenek levet. Amikor mindegyiket átsütöttük, akkor a visszamaradt zsiradékra rádobjuk az aprított fokhagymát, néhányat kavarunk rajta, majd felöntjük a szójaszósszal, a balzsamecettel és a borral. Belehelyezzük a csirkeszeleteket, majd fedő alatt 10-15 percig pároljuk többször átforgatva őket. Az utolsó két percben ízlés szerint mézzel édesítjük, illetve ha szükséges, utánasózunk, és hagyjuk még néhányat rottyanni. Az időközben megfőzött és leszűrt rizzsel, esetleg friss salátával kínáljuk.
EK - 2013/3
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2013. január 17., csütörtök
Szójaszószos csirkeszeletek
Első este ettünk valami hasonlót Olaszországban (még nem írtam róla, de hátha majd, egyszer ...). Bevallom, sokáig töprengtünk, hogy mi lehet: csirke, hal vagy mi más. Nagyon érdekes állaga volt a húsnak, kissé olyan szivacsos, tudja fene, nem tudom rendesen leírni, de nem hasonlított semmihez, amit eddig ettem/ettünk. A formája sem segített, mert elkészítés után szeletelték. Mondjuk ez annyiban segített, hogy inkább baromfira tippeltünk végül, mint halra. Aztán megkérdeztük. És pollo volt. :) Nekem nagyon ízlett, sokan fintorogtak neki. Friss salátát adtak mellé.
Amikor ezt a vacsorát dobtam össze hamarjában, eszem ágába sem jutott Olaszország. Hogy hasonlót reprodukáltam, abszolút a véletlen műve volt, és csak utólag jöttem rá, amikor már ettünk. :)
Szójaszószos csirkeszeletek
Hozzávalók 4 személyre: 1 nagyobb csirkemell, só, bors, 4 cikk fokhagyma, 2 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál balzsamecet, 1/2 dl bor, méz, olaj; a tálaláshoz: párolt rizs.
Elkészítése: A csirkemellet 8 szeletre vágjuk, megsózzuk, és megborsozzuk. Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, majd a csirkeszeletek mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk rajta. A megsült szeleteket kiszedjük, hogy tényleg piruljanak, ne eresszenek levet. Amikor mindegyiket átsütöttük, akkor a visszamaradt zsiradékra rádobjuk az aprított fokhagymát, néhányat kavarunk rajta, majd felöntjük a szójaszósszal, a balzsamecettel és a borral. Belehelyezzük a csirkeszeleteket, majd fedő alatt 10-15 percig pároljuk többször átforgatva őket. Az utolsó két percben ízlés szerint mézzel édesítjük, illetve ha szükséges, utánasózunk, és hagyjuk még néhányat rottyanni. Az időközben megfőzött és leszűrt rizzsel, esetleg friss salátával kínáljuk.
EK - 2013/3
Amikor ezt a vacsorát dobtam össze hamarjában, eszem ágába sem jutott Olaszország. Hogy hasonlót reprodukáltam, abszolút a véletlen műve volt, és csak utólag jöttem rá, amikor már ettünk. :)
Szójaszószos csirkeszeletek
Hozzávalók 4 személyre: 1 nagyobb csirkemell, só, bors, 4 cikk fokhagyma, 2 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál balzsamecet, 1/2 dl bor, méz, olaj; a tálaláshoz: párolt rizs.
Elkészítése: A csirkemellet 8 szeletre vágjuk, megsózzuk, és megborsozzuk. Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, majd a csirkeszeletek mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk rajta. A megsült szeleteket kiszedjük, hogy tényleg piruljanak, ne eresszenek levet. Amikor mindegyiket átsütöttük, akkor a visszamaradt zsiradékra rádobjuk az aprított fokhagymát, néhányat kavarunk rajta, majd felöntjük a szójaszósszal, a balzsamecettel és a borral. Belehelyezzük a csirkeszeleteket, majd fedő alatt 10-15 percig pároljuk többször átforgatva őket. Az utolsó két percben ízlés szerint mézzel édesítjük, illetve ha szükséges, utánasózunk, és hagyjuk még néhányat rottyanni. Az időközben megfőzött és leszűrt rizzsel, esetleg friss salátával kínáljuk.
EK - 2013/3
4 megjegyzés:
- Kati írta...
-
Jól hangzik:) Bizony nem számoltál be az olaszországi utadról:)
- 2013. január 17. 18:37
- sedith írta...
-
Kati, mindig volt más, amit jó volt nem elfelejteni. A képek várhatnak, nem futnak el a gépemről. Remélhetőleg... :)
- 2013. január 20. 23:19
- Catea írta...
-
Szió Sedith!
Most készítettem el a recepted alapján. Bor nem volt itthon, viszont boresetet használtam balzsamecet helyett. Saláta van mellé. Valami isteni finom lett! :)
Köszi! :)
Kati :) - 2013. szeptember 26. 22:52
- sedith írta...
-
Catea/Kati, nagyon örülök, hogy ízlik, és köszönöm, hogy leírtad ezt! :)
- 2013. szeptember 27. 0:33
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Jól hangzik:) Bizony nem számoltál be az olaszországi utadról:)
Kati, mindig volt más, amit jó volt nem elfelejteni. A képek várhatnak, nem futnak el a gépemről. Remélhetőleg... :)
Szió Sedith!
Most készítettem el a recepted alapján. Bor nem volt itthon, viszont boresetet használtam balzsamecet helyett. Saláta van mellé. Valami isteni finom lett! :)
Köszi! :)
Kati :)
Catea/Kati, nagyon örülök, hogy ízlik, és köszönöm, hogy leírtad ezt! :)
Megjegyzés küldése