2013. május 18., szombat

Habos tejbegríz karamellizált almával

Gyors és a lányok kedvében járó vacsorának szántam. Sikerült örömöt szerezni vele, mert nem a sablonos tejbegríz lett, be is kanalazták mind egy szálig. Kicsit gondban voltam, mert túl hamar beletettem az almát a mézbe, és az még nem karamellizálódott teljesen, de végül aztán sikerült. Aki akarja, cukorral is készítheti.


Habos tejbegríz karamellizált almával

Hozzávalók 2 személyre: 4 dl tej, 5 dkg búzadara, 2 tojás, 6 evőkanál cukor, csipetnyi só, 2 alma, 2 evőkanál méz.

Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. A tejet felforraljuk, beleszórjuk a bázadarát, és híg tejbegrízt főzünk belőle. Félrehúzzuk, és állandóan kavargartva beledolgozzuk a tojássárgáját, majd 1-2 percig a láng fölött kavargatjuk, de csak jól összeforrósítjuk. Ezután ismét félrevesszük, és belekavarjuk a tojáshabot. Eldolgozzuk, és tányérokra osztjuk. Egy serpenyőbe öntjük a mézet, és kis lángon világosra karamellizáljuk. Az almát meghámozzuk, nem túl vékony szeletekre/cikkekre vágjuk, majd a forró mézre dobjuk, és 3-4 perc alatt átpároljuk, illetve forgatva hagyjuk, hogy a karamellizált méz jól bevonja. Végül ráhelyezzük a grízre, és meglocsoljuk a visszamaradt mézzel.

FF - 2014/1

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2013. május 18., szombat

Habos tejbegríz karamellizált almával

Gyors és a lányok kedvében járó vacsorának szántam. Sikerült örömöt szerezni vele, mert nem a sablonos tejbegríz lett, be is kanalazták mind egy szálig. Kicsit gondban voltam, mert túl hamar beletettem az almát a mézbe, és az még nem karamellizálódott teljesen, de végül aztán sikerült. Aki akarja, cukorral is készítheti.


Habos tejbegríz karamellizált almával

Hozzávalók 2 személyre: 4 dl tej, 5 dkg búzadara, 2 tojás, 6 evőkanál cukor, csipetnyi só, 2 alma, 2 evőkanál méz.

Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. A tejet felforraljuk, beleszórjuk a bázadarát, és híg tejbegrízt főzünk belőle. Félrehúzzuk, és állandóan kavargartva beledolgozzuk a tojássárgáját, majd 1-2 percig a láng fölött kavargatjuk, de csak jól összeforrósítjuk. Ezután ismét félrevesszük, és belekavarjuk a tojáshabot. Eldolgozzuk, és tányérokra osztjuk. Egy serpenyőbe öntjük a mézet, és kis lángon világosra karamellizáljuk. Az almát meghámozzuk, nem túl vékony szeletekre/cikkekre vágjuk, majd a forró mézre dobjuk, és 3-4 perc alatt átpároljuk, illetve forgatva hagyjuk, hogy a karamellizált méz jól bevonja. Végül ráhelyezzük a grízre, és meglocsoljuk a visszamaradt mézzel.

FF - 2014/1

Nincsenek megjegyzések: