2013. május 1., szerda

Tavaszi krémleves különleges zöldekkel, rántottával

Nagyon szeretem a zöldeket, tavasszal pedig különösen sokat fogyasztunk. Ez a leves is a kedvencek közé tartozik. A hozzá felhasznált zöldeket nyugodtan lehet variálni tetszés és meglévő alapanyagok szerint.


Tavaszi krémleves különleges zöldekkel, rántottával

Hozzávalók 4 személyre: 1 csokor újhagyma zöldjével együtt, 5 csokor retek friss levele, 3 nagy marék salátaboglárka, 1 marék sóska, 1 nagy csokor medvehagyma, 1 csokor metélőhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor kapor, 2 dl tejszín, olaj, só, citromlé vagy ecet; a levesbetéthez: 4 tojás, 1 evőkanál liszt, só, bors, olaj.

Elkészítése: A zöldeket alaposan megtisztítjuk, és több vízben átmossuk. Az újhagyma fehér részét karikára vágjuk, és 3-4 evőkanál olajon megdinszteljük. Ezután rádobjuk a feldarabolt zöldjét, a reteklevelet meg a salátaboglárkát, megsózzuk, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ezeket éppen ellepi. Hagyjuk felforrni, majd forrástól számítva max. 5 percig főzzük. Félrevesszük a lángról, beletesszük a további zöldeket (enyhén feldarabolva), majd botmixerrel az egészet simára dolgozzuk. Ezután beleöntjük a tejszínt, és tetszés szerint hígítjuk további vízzel vagy tejjel. Jól kiforraljuk, végül utánasózunk, és ízlés szerint savanyítjuk. A levesbetéthez felütünk 2 tojást, simára keverjük a liszttel, majd egyenként elkeverjük a másik két tojással is. Sózzuk és borsozzuk, majd felforrósított serpenyőben kevés olajon aranysárgára sütjük. Tetszés szerint daraboljuk, és szétosztjuk a tányérokban.

EK - 2015/4

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2013. május 1., szerda

Tavaszi krémleves különleges zöldekkel, rántottával

Nagyon szeretem a zöldeket, tavasszal pedig különösen sokat fogyasztunk. Ez a leves is a kedvencek közé tartozik. A hozzá felhasznált zöldeket nyugodtan lehet variálni tetszés és meglévő alapanyagok szerint.


Tavaszi krémleves különleges zöldekkel, rántottával

Hozzávalók 4 személyre: 1 csokor újhagyma zöldjével együtt, 5 csokor retek friss levele, 3 nagy marék salátaboglárka, 1 marék sóska, 1 nagy csokor medvehagyma, 1 csokor metélőhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor kapor, 2 dl tejszín, olaj, só, citromlé vagy ecet; a levesbetéthez: 4 tojás, 1 evőkanál liszt, só, bors, olaj.

Elkészítése: A zöldeket alaposan megtisztítjuk, és több vízben átmossuk. Az újhagyma fehér részét karikára vágjuk, és 3-4 evőkanál olajon megdinszteljük. Ezután rádobjuk a feldarabolt zöldjét, a reteklevelet meg a salátaboglárkát, megsózzuk, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ezeket éppen ellepi. Hagyjuk felforrni, majd forrástól számítva max. 5 percig főzzük. Félrevesszük a lángról, beletesszük a további zöldeket (enyhén feldarabolva), majd botmixerrel az egészet simára dolgozzuk. Ezután beleöntjük a tejszínt, és tetszés szerint hígítjuk további vízzel vagy tejjel. Jól kiforraljuk, végül utánasózunk, és ízlés szerint savanyítjuk. A levesbetéthez felütünk 2 tojást, simára keverjük a liszttel, majd egyenként elkeverjük a másik két tojással is. Sózzuk és borsozzuk, majd felforrósított serpenyőben kevés olajon aranysárgára sütjük. Tetszés szerint daraboljuk, és szétosztjuk a tányérokban.

EK - 2015/4

Nincsenek megjegyzések: