Zöldséges-sajtos csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre: 8 konyhakész csirkealsócomb, 50 dkg fagyasztott zöldségkeverék (sárgarépa, borsó, karfiol, zöldbab), 20 dkg sajt, 1 teáskanál só, 1/2 teáskanál bors, csipetnyi őrölt kömény, 2 teáskanál Zatar-fűszerkeverék, olaj.
Elkészítése: A combokat megmossuk, megszárítgatjuk, majd alaposan megszórjuk az összekevert fűszerekkel. Hőálló edénybe helyezzük őket. A fagyasztott zöldséget egy tálba öntjük, rászórjuk a megmaradt fűszerkeveréket, kézzel jól összeforgatjuk, majd ráhalmozzuk a csirkére, és szépen elegyengetjük. Meglocsoljuk 3-4 evőkanál olajjal, az edényt lefedjük, és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen kb. 30 percig sütjük-pároljuk. Ekkor levesszük az edény fedelét, rászórjuk a lereszelt sajtot, és annyi időre toljuk vissza a sütőbe, hogy a sajt megolvadjon, és kissé rá is piruljon (5-10 perc). Ha valaki akarja, egyéb köretet is készíthet mellé, mi így ettük, önmagában.
FF - 2014/1
2 megjegyzés:
De nagyon guszta!
Katalin, köszönöm. :)
Megjegyzés küldése