2015. augusztus 4., kedd

Nyári kuszkuszsaláta mozzarellával, camembert-rel

Ha valami gyors ennivaló kell, akkor szuper dolog ha van a háznál előfőzött kuszkusz. 10 perc alatt lehet enni. Már csak némi ez-az kell még mellé (ilyenkor zöldség is szokott lenni általában mindenkinél). Mozzarella és camembert helyett másfajta sajt is jó, természetesen. Sőt, maradék sonkát, húst is lehet bele tenni.


Nyári kuszkuszsaláta mozzarellával, camembert-rel

Hozzávalók 2 személyre: 20 dkg kuszkusz, 3 dl víz, 30 dkg színes koktélparadicsom (vagy más paradicsom), 1 lila hagyma, 2 friss uborka, 1 zöldpaprika, 12,5 dkg mozzarella, 12,5 dkg camembert, só, bors, 1/2 citrom leve, 3-4 evőkanál olívaolaj, 1/2 csokor petrezselyemzöld.

Elkészítése: A kukszkuszt tálba tesszük, rászórunk 1 teáskanál sót, elkeverjük 1-2 evőkanál olívaolajjal, majd ráöntjük a fölforralt vizet, összekeverjük, és lefedve hagyjuk megduzzadni. A zöldségeket meghámozzuk-mossuk,  az uborkát, a paprikát meg a mozzarellát kis kockákra, a hagymát vékony szeletekre vágjuk, a koktélparadicsomot pedig nagyságtól függően negyedeljük vagy elfelezzük. A camembert-t fölszeleteljük mad a szeleteket 2-3 darabba vágjuk. Az elkészült kuszkuszhoz adjuk a többi hozzávalót, rálocsoljuk a citromlevet meg a maradék olívaolajat, ha szükséges utánasózunk, és megszórjuk a durvára vágott petrezselyemzölddel. Lazán összeforgatjuk, és már ehető is.

KAL - 2016.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2015. augusztus 4., kedd

Nyári kuszkuszsaláta mozzarellával, camembert-rel

Ha valami gyors ennivaló kell, akkor szuper dolog ha van a háznál előfőzött kuszkusz. 10 perc alatt lehet enni. Már csak némi ez-az kell még mellé (ilyenkor zöldség is szokott lenni általában mindenkinél). Mozzarella és camembert helyett másfajta sajt is jó, természetesen. Sőt, maradék sonkát, húst is lehet bele tenni.


Nyári kuszkuszsaláta mozzarellával, camembert-rel

Hozzávalók 2 személyre: 20 dkg kuszkusz, 3 dl víz, 30 dkg színes koktélparadicsom (vagy más paradicsom), 1 lila hagyma, 2 friss uborka, 1 zöldpaprika, 12,5 dkg mozzarella, 12,5 dkg camembert, só, bors, 1/2 citrom leve, 3-4 evőkanál olívaolaj, 1/2 csokor petrezselyemzöld.

Elkészítése: A kukszkuszt tálba tesszük, rászórunk 1 teáskanál sót, elkeverjük 1-2 evőkanál olívaolajjal, majd ráöntjük a fölforralt vizet, összekeverjük, és lefedve hagyjuk megduzzadni. A zöldségeket meghámozzuk-mossuk,  az uborkát, a paprikát meg a mozzarellát kis kockákra, a hagymát vékony szeletekre vágjuk, a koktélparadicsomot pedig nagyságtól függően negyedeljük vagy elfelezzük. A camembert-t fölszeleteljük mad a szeleteket 2-3 darabba vágjuk. Az elkészült kuszkuszhoz adjuk a többi hozzávalót, rálocsoljuk a citromlevet meg a maradék olívaolajat, ha szükséges utánasózunk, és megszórjuk a durvára vágott petrezselyemzölddel. Lazán összeforgatjuk, és már ehető is.

KAL - 2016.

Nincsenek megjegyzések: