2015. szeptember 7., hétfő

Paradicsomos káposzta

Én így ettem, magában, egy kicsi tejföllel rajta, de köretként is nagyon finom. A hagyományos dinsztelt káposztánál kímélőbb fogás, hiszen nem kell hozzá annyi zsiradék, hogy a káposzta kizárólag abban készüljön el. Persze, így egy picivel másabb az állaga, de az íze nagyon finom. Köretként vagy önálló fogásként is ehető. Ha köretként kínáljuk, 6 személyre elegendő az adag.


Paradicsomos káposzta

Hozzávalók 4-6 személyre: 2 közepes hagyma, 1 kg fehér káposzta, 3-4 jó érett paradicsom, kb. 1 dl olaj, só, bors, petrezselyemzöld, 1 csípős paprika.

Elkészítése: A hagymát csíkokra vágjuk, majd üvegesre dinszteljük a felforrósított olajon. Rádobjuk a vékonyan felcsíkozott káposztát, elkavarjuk, és néhány percig, állandóan kavargatva dinszteljük. Majd kevés forró vizet öntünk alá, enyhén megsózzuk és megborsozzuk, hozzáadjuk a behasított csípős paprikát (ha használunk), lefedjük, és a lángot mérsékelve, néha megkavarva puhára pároljuk. Gyakran ellenőrizzük, illetve az elpárolgó levét további forró vízzel pótoljuk. Mindig csak kevés folyadék legyen alatta. Amikor a káposzta majdnem elkészült, hozzáadjuk a héjától megszabadított, kis kockákra vágott paradicsomot, és további 5-6 percig rotyogtatjuk együtt.Szükség szerint utánaízesítünk, végül belekeverjük a finomra aprított petrezselyemzöldet. Önmagában tejföllel is kínálhatjuk. Köretként bármilyen hús mellé illik. Önmagában éve zöldség- és tésztanapi fogás. 

KAL - 2017.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2015. szeptember 7., hétfő

Paradicsomos káposzta

Én így ettem, magában, egy kicsi tejföllel rajta, de köretként is nagyon finom. A hagyományos dinsztelt káposztánál kímélőbb fogás, hiszen nem kell hozzá annyi zsiradék, hogy a káposzta kizárólag abban készüljön el. Persze, így egy picivel másabb az állaga, de az íze nagyon finom. Köretként vagy önálló fogásként is ehető. Ha köretként kínáljuk, 6 személyre elegendő az adag.


Paradicsomos káposzta

Hozzávalók 4-6 személyre: 2 közepes hagyma, 1 kg fehér káposzta, 3-4 jó érett paradicsom, kb. 1 dl olaj, só, bors, petrezselyemzöld, 1 csípős paprika.

Elkészítése: A hagymát csíkokra vágjuk, majd üvegesre dinszteljük a felforrósított olajon. Rádobjuk a vékonyan felcsíkozott káposztát, elkavarjuk, és néhány percig, állandóan kavargatva dinszteljük. Majd kevés forró vizet öntünk alá, enyhén megsózzuk és megborsozzuk, hozzáadjuk a behasított csípős paprikát (ha használunk), lefedjük, és a lángot mérsékelve, néha megkavarva puhára pároljuk. Gyakran ellenőrizzük, illetve az elpárolgó levét további forró vízzel pótoljuk. Mindig csak kevés folyadék legyen alatta. Amikor a káposzta majdnem elkészült, hozzáadjuk a héjától megszabadított, kis kockákra vágott paradicsomot, és további 5-6 percig rotyogtatjuk együtt.Szükség szerint utánaízesítünk, végül belekeverjük a finomra aprított petrezselyemzöldet. Önmagában tejföllel is kínálhatjuk. Köretként bármilyen hús mellé illik. Önmagában éve zöldség- és tésztanapi fogás. 

KAL - 2017.


Nincsenek megjegyzések: