2016. február 14., vasárnap

Lecsós marhaszelet

Kuktában kell főzni, így érdemes, így fő meg a hús hamar, a lecsó része pedig nem fő teljesen szét. Nagyon szerettük, omlós, puha volt.


Lecsós marhaszelet

Hozávalók 4 személyre: 80 dkg marhahús, 3-4 hagyma, 2 kápia paprika, 4-5 paradicsom, 2 dl bor, 1-2 dl paradicsomlé, só, bors, pirospaprika, olaj; a tálaláshoz: főtt tészta.

Elkészítése: A marhahúst kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, megszórjuk sóval és borssal. Felforrósítunk kevés olajat, és nagy lángon, a szeletek mindkét oldalát hirtelen megkapatjuk benne. Kiszedjük, és félretesszük. A hagymát csíkokra vágjuk, megdinszteljük kevés olajon, majd megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük kevés vízzel. Hozzáadjuk a szintén csíkokra vágott paprikát, illetve a cikkekre vágott, meghámozott paradicsomot, hozzáöntjük a bort meg a paradicsomlevet, sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a hússzeleteket. Óvatosan összekavarjuk, annyi vizet öntünk még rá, hogy a húst éppen ellepje, és felforraljuk. A kuktát ekkor lefedjük, és a sípolástól számított 30-40 percig főzzük. Ekkor megkóstoljuk, és ha úgy érezzük, hogy szükséges, még főzzük, lefedve. Ha már eléggé omlós, akkor fedő nélkül főzzük még kb. 10 percig, hogy a leve kissé elpárologjon, besűrűsödjön. Főtt tésztával tálaljuk.

EK - 2016/8

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2016. február 14., vasárnap

Lecsós marhaszelet

Kuktában kell főzni, így érdemes, így fő meg a hús hamar, a lecsó része pedig nem fő teljesen szét. Nagyon szerettük, omlós, puha volt.


Lecsós marhaszelet

Hozávalók 4 személyre: 80 dkg marhahús, 3-4 hagyma, 2 kápia paprika, 4-5 paradicsom, 2 dl bor, 1-2 dl paradicsomlé, só, bors, pirospaprika, olaj; a tálaláshoz: főtt tészta.

Elkészítése: A marhahúst kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, megszórjuk sóval és borssal. Felforrósítunk kevés olajat, és nagy lángon, a szeletek mindkét oldalát hirtelen megkapatjuk benne. Kiszedjük, és félretesszük. A hagymát csíkokra vágjuk, megdinszteljük kevés olajon, majd megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük kevés vízzel. Hozzáadjuk a szintén csíkokra vágott paprikát, illetve a cikkekre vágott, meghámozott paradicsomot, hozzáöntjük a bort meg a paradicsomlevet, sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a hússzeleteket. Óvatosan összekavarjuk, annyi vizet öntünk még rá, hogy a húst éppen ellepje, és felforraljuk. A kuktát ekkor lefedjük, és a sípolástól számított 30-40 percig főzzük. Ekkor megkóstoljuk, és ha úgy érezzük, hogy szükséges, még főzzük, lefedve. Ha már eléggé omlós, akkor fedő nélkül főzzük még kb. 10 percig, hogy a leve kissé elpárologjon, besűrűsödjön. Főtt tésztával tálaljuk.

EK - 2016/8

Nincsenek megjegyzések: