Néha-néha veszek egy-egy doboz ricottát, márcsak a változatosság kedvéért is. Ma pedig nagyon jó szolgálatot tett, hiszen pillanatok alatt összedobtam belőle ezt a finom, egészséges krémet reggelire.
Zöldséges ricottakrém
Hozzávalók 3-4 személyre: 25 dkg ricotta, 2-2 evőkanál mascarpone és görög joghurt, 1 sárgarépa, 1-2 újhagyma vagy 1 darabka póréhagyma zöldjével együtt, só, bors, kevés citromlé, esetleg friss kapor.
Elkészítése: A sárgarépát finomra reszeljük, a hagymát pedig felaprítjuk. Simára keverjük a ricottával, a mascarponéval meg a joghurttal (ez utóbbiból tetszés szerint többet is lehet tenni). Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, illetve kevés citromlevet kavarunk bele. Friss kaporral is ízesíthetjük (Én nem tettem bele, aki akarta csak rászórta a maga kenyerére), illetve csilipelyhet is kavarhatunk bele. Friss vagy pirított kenyérrel tálaljuk.
NÚ - 2018/NOV.
2016. február 28., vasárnap
Zöldséges ricottakrém
Címkék:
kenhetők,
mascarpone,
reggeli,
reggeli-vacsora,
tejtermékek,
zöldséges
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2016. február 28., vasárnap
Zöldséges ricottakrém
Néha-néha veszek egy-egy doboz ricottát, márcsak a változatosság kedvéért is. Ma pedig nagyon jó szolgálatot tett, hiszen pillanatok alatt összedobtam belőle ezt a finom, egészséges krémet reggelire.
Zöldséges ricottakrém
Hozzávalók 3-4 személyre: 25 dkg ricotta, 2-2 evőkanál mascarpone és görög joghurt, 1 sárgarépa, 1-2 újhagyma vagy 1 darabka póréhagyma zöldjével együtt, só, bors, kevés citromlé, esetleg friss kapor.
Elkészítése: A sárgarépát finomra reszeljük, a hagymát pedig felaprítjuk. Simára keverjük a ricottával, a mascarponéval meg a joghurttal (ez utóbbiból tetszés szerint többet is lehet tenni). Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, illetve kevés citromlevet kavarunk bele. Friss kaporral is ízesíthetjük (Én nem tettem bele, aki akarta csak rászórta a maga kenyerére), illetve csilipelyhet is kavarhatunk bele. Friss vagy pirított kenyérrel tálaljuk.
NÚ - 2018/NOV.
Zöldséges ricottakrém
Hozzávalók 3-4 személyre: 25 dkg ricotta, 2-2 evőkanál mascarpone és görög joghurt, 1 sárgarépa, 1-2 újhagyma vagy 1 darabka póréhagyma zöldjével együtt, só, bors, kevés citromlé, esetleg friss kapor.
Elkészítése: A sárgarépát finomra reszeljük, a hagymát pedig felaprítjuk. Simára keverjük a ricottával, a mascarponéval meg a joghurttal (ez utóbbiból tetszés szerint többet is lehet tenni). Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, illetve kevés citromlevet kavarunk bele. Friss kaporral is ízesíthetjük (Én nem tettem bele, aki akarta csak rászórta a maga kenyerére), illetve csilipelyhet is kavarhatunk bele. Friss vagy pirított kenyérrel tálaljuk.
NÚ - 2018/NOV.
Címkék:
kenhetők,
mascarpone,
reggeli,
reggeli-vacsora,
tejtermékek,
zöldséges
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése