2016. szeptember 20., kedd

Báránysült pikáns gyümölcssalátával

Nagyon finom az alábbi fogás, a férjem is csak amúgy tolta magába. Még ő maga is csodálkozott azon, hoyg mennyire szereti, hiszen ő még csak tanulja az ilyen különleges párosításokat, mint a gyümölcs és a hús. De nagyon a helyén van minden abban a salátában, nagyon jól harmonizálnak az ízek. Próbáljátok ki ti is! :) 



Báránysült pikáns gyümölcssalátával

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg csontos báránycomb kb. 2 cm vastagon szeletelve, 2 teáskanál só, 1 teáskanál bors, ½ teáskanál őrölt kömény, 1 fej fokhagyma, 2 dl fehérbor, 2-3 evőkanál olaj; a salátához: 25-25 dkg fehér szőlő és szilva, 1 nagy narancs; az öntethez: 1-1 teáskanálnyi aprított csípős paprika, illetve reszelt friss gyömbér és narancshéj, 2 evőkanál juharszirup vagy méz, 2-3 evőkanál citromlé, 1 csipet só.

Elkészítése:  A bárányszeleteket megmossuk, papírtörlővel felitatjuk a vizet, majd megszórjuk a só, bors és őrölt kömény keverékével. A szeleteket hőálló tálba helyezzük, rászórjuk a meghámozott, összeaprított fokhagymát, meglocsoljuk az olajjal, illetve aláöntjük a bort, és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen kb. 1 óra alatt puhára sütjük-pároljuk. Az utolsó 5 percben kissé rápiríthatunk. Ezalatt a salátához a gyümölcsöket jól megmossuk, majd a szőlőt leszemeljük – ha szükséges félbevágjuk, és magjait eltávolítjuk, a szilvát kimagozzuk és szeletekre vágjuk, illetve a narancsot meghámozzuk, majd kifilézzük. A gyümölcsöket tálba tesszük, ráöntjük az öntetet, és lazán összeforgatjuk. Kitűnően harmonizál a báránysülttel. Szalmakrumplit is adhatunk mellé.

EK - 2016/10

1 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon jó párosítás! Ez nekünk is ízlene :-)

Related Posts with Thumbnails

2016. szeptember 20., kedd

Báránysült pikáns gyümölcssalátával

Nagyon finom az alábbi fogás, a férjem is csak amúgy tolta magába. Még ő maga is csodálkozott azon, hoyg mennyire szereti, hiszen ő még csak tanulja az ilyen különleges párosításokat, mint a gyümölcs és a hús. De nagyon a helyén van minden abban a salátában, nagyon jól harmonizálnak az ízek. Próbáljátok ki ti is! :) 



Báránysült pikáns gyümölcssalátával

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg csontos báránycomb kb. 2 cm vastagon szeletelve, 2 teáskanál só, 1 teáskanál bors, ½ teáskanál őrölt kömény, 1 fej fokhagyma, 2 dl fehérbor, 2-3 evőkanál olaj; a salátához: 25-25 dkg fehér szőlő és szilva, 1 nagy narancs; az öntethez: 1-1 teáskanálnyi aprított csípős paprika, illetve reszelt friss gyömbér és narancshéj, 2 evőkanál juharszirup vagy méz, 2-3 evőkanál citromlé, 1 csipet só.

Elkészítése:  A bárányszeleteket megmossuk, papírtörlővel felitatjuk a vizet, majd megszórjuk a só, bors és őrölt kömény keverékével. A szeleteket hőálló tálba helyezzük, rászórjuk a meghámozott, összeaprított fokhagymát, meglocsoljuk az olajjal, illetve aláöntjük a bort, és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen kb. 1 óra alatt puhára sütjük-pároljuk. Az utolsó 5 percben kissé rápiríthatunk. Ezalatt a salátához a gyümölcsöket jól megmossuk, majd a szőlőt leszemeljük – ha szükséges félbevágjuk, és magjait eltávolítjuk, a szilvát kimagozzuk és szeletekre vágjuk, illetve a narancsot meghámozzuk, majd kifilézzük. A gyümölcsöket tálba tesszük, ráöntjük az öntetet, és lazán összeforgatjuk. Kitűnően harmonizál a báránysülttel. Szalmakrumplit is adhatunk mellé.

EK - 2016/10

1 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon jó párosítás! Ez nekünk is ízlene :-)