2016. október 23., vasárnap

Krumplis paradicsomleves

Egy másik paradicsomleves-változat.


Krumplis paradicsomleves

Hozzávalók 6-8 személyre: 40 dkg sertéscomb, 5-6 közepes krumpli, 2 maréknyi cérnametélt, 7 dl házi paradicsomlé, 2-3 babérlevél, só, cukor, petrezselyem- vagy zellerzöld.

Elkészítése: Felforralunk 2,5 liter vizet, enyhén megsózzuk, majd beledobjuk a falatnyi kockákra vágott húst. Fedő alatt főzzük, amíg majdnem puha lesz. Ekkor hozzáadjuk a krumplit meg a babérlevelet, és szinte készre főzzük. Hozzáöntjük a paradicsomlevet, beletesszük a cérnametéltet, és jól kiforraljuk. Utánaízesítünk sóval, illetve kevés cukorral édesítjük. Végül megszórjuk aprított zölddel.


Megjegyzés: Ha valaki sűrűbben szereti a levest, besűrítheti 1 evőkanál lsiztből és kevés olajból készült rántással, de a tészta eléggé besűríti. Tejfölt is kínálhatunk mellé. 

KT - 2016/11

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2016. október 23., vasárnap

Krumplis paradicsomleves

Egy másik paradicsomleves-változat.


Krumplis paradicsomleves

Hozzávalók 6-8 személyre: 40 dkg sertéscomb, 5-6 közepes krumpli, 2 maréknyi cérnametélt, 7 dl házi paradicsomlé, 2-3 babérlevél, só, cukor, petrezselyem- vagy zellerzöld.

Elkészítése: Felforralunk 2,5 liter vizet, enyhén megsózzuk, majd beledobjuk a falatnyi kockákra vágott húst. Fedő alatt főzzük, amíg majdnem puha lesz. Ekkor hozzáadjuk a krumplit meg a babérlevelet, és szinte készre főzzük. Hozzáöntjük a paradicsomlevet, beletesszük a cérnametéltet, és jól kiforraljuk. Utánaízesítünk sóval, illetve kevés cukorral édesítjük. Végül megszórjuk aprított zölddel.


Megjegyzés: Ha valaki sűrűbben szereti a levest, besűrítheti 1 evőkanál lsiztből és kevés olajból készült rántással, de a tészta eléggé besűríti. Tejfölt is kínálhatunk mellé. 

KT - 2016/11

Nincsenek megjegyzések: