2017. február 19., vasárnap

Radnai pecsenye

Itt a harmadik recept is Á. Lőrinczy Jolán A modern háziasszony című könyvéből, nagyon finom ízű és különleges húsos étel. Annak ellenére, hogy az elkészülés során a hagymás réteg karamellizálódik és feketés lesz, a hús nincs megégve, sőt, nagyon puha, szaftos, aromás marad.



Radnai pecsenye

Hozzávalók 4-5 személyre: 1 kg marhahús (lehetőleg bélszín, de nekem nem az volt), 2 hagyma, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, kb. 20 dkg füstölt házi szalonna, 2-3 dl bor, 1 evőkanál zsír, só, bors; a körethez: 25 dkg csiperke, 1 hagyma, 30 dkg rizs, petrezselyemzöld, só, bors, olaj.

Elkészítése:  A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, megszórjuk sóval és borssal. A hagymát finomra reszeljük, belekeverjük a felaprított petrezselyemzöldet, sózzuk-borsozzuk, majd a pépet egyenletesen eloszlatva a hússzeletekre kenjük. Egy hőálló tálat kikenünk zsírral, belehelyezzük a húsokat megkent felükkel fölfelé, és mindegyikre 1-2 vékony szelet szalonnát fektetünk. Aláöntjük a bort, lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. másfél óra alatt készre pároljuk. (A pépes fele kissé feketés színű lesz, de nem kell megijedni, nem lesz megégve.) A körethez a rizst kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük, majd összekeverjük az időközben elkészített gombaraguval. A raguhoz a finomra aprított hagymát megdinszteljük kevés forró olajon, rádobjuk a feldarabolt gombát, és készre pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, illetve megszórjuk aprított petrezselyemzölddel.
EK - 2017/3


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2017. február 19., vasárnap

Radnai pecsenye

Itt a harmadik recept is Á. Lőrinczy Jolán A modern háziasszony című könyvéből, nagyon finom ízű és különleges húsos étel. Annak ellenére, hogy az elkészülés során a hagymás réteg karamellizálódik és feketés lesz, a hús nincs megégve, sőt, nagyon puha, szaftos, aromás marad.



Radnai pecsenye

Hozzávalók 4-5 személyre: 1 kg marhahús (lehetőleg bélszín, de nekem nem az volt), 2 hagyma, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, kb. 20 dkg füstölt házi szalonna, 2-3 dl bor, 1 evőkanál zsír, só, bors; a körethez: 25 dkg csiperke, 1 hagyma, 30 dkg rizs, petrezselyemzöld, só, bors, olaj.

Elkészítése:  A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, megszórjuk sóval és borssal. A hagymát finomra reszeljük, belekeverjük a felaprított petrezselyemzöldet, sózzuk-borsozzuk, majd a pépet egyenletesen eloszlatva a hússzeletekre kenjük. Egy hőálló tálat kikenünk zsírral, belehelyezzük a húsokat megkent felükkel fölfelé, és mindegyikre 1-2 vékony szelet szalonnát fektetünk. Aláöntjük a bort, lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. másfél óra alatt készre pároljuk. (A pépes fele kissé feketés színű lesz, de nem kell megijedni, nem lesz megégve.) A körethez a rizst kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük, majd összekeverjük az időközben elkészített gombaraguval. A raguhoz a finomra aprított hagymát megdinszteljük kevés forró olajon, rádobjuk a feldarabolt gombát, és készre pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, illetve megszórjuk aprított petrezselyemzölddel.
EK - 2017/3


Nincsenek megjegyzések: