2017. február 26., vasárnap

Szederkupola

Ez még mindig a "Használjuk fel azt ami van" nevű projekt része. És lekvár szinte mindenkinél van a kamrában! Most a tavalyi szederlekvárból használtam fel egy üveggel. A lekvárt én főztem, a szeder a kertünkben termett, és fruktózzal van(volt) édesítve nem túl édesre. 



Szederkupola

Hozzávalók 4 személyre: 1 kis üveg szederlekvár (25-30 dkg), 4 dl habtejszín, 1-2 evőkanál porcukor, 12 g zselatinpor, 30 ml víz.
a tálaláshoz: nagyon kevés tejszínhab, néhány szem fagyasztott szeder, citromfűlevél.

Elkészítése: A zselatint beáztatjuk a vízbe, és félretesszük. A habtejszínt keményre verjük a porcukorral. A zselatint felmelegítjük, elvegyítjük 2 evőkanál tejszínhabbal, majd a lekvárral felváltva lazán beleforgatjuk a többi tejszínhabba. Fóliával bélelt kelyhekbe vagy formákba adagoljuk, és hűtőben hagyjuk megdermedni. Tálalás előtt a szederkrémet tányérokra borítjuk, lehúzzuk róla a fóliát, és tejszínhabbal, szederszemmel, ileltve citromfűvel díszítjük.

Megjegyzés: Ha nem szeretnénk fóliát használni, hogy a kupolák felülete szép sima maradjon, akkor a krémet vízzel kiöblített formákba adagoljuk. Tálalás előtt a formákat forró vízbe merítjük néhány másodpercre, és utána borítjuk a tányérkákra. 

KT - 2017/3

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2017. február 26., vasárnap

Szederkupola

Ez még mindig a "Használjuk fel azt ami van" nevű projekt része. És lekvár szinte mindenkinél van a kamrában! Most a tavalyi szederlekvárból használtam fel egy üveggel. A lekvárt én főztem, a szeder a kertünkben termett, és fruktózzal van(volt) édesítve nem túl édesre. 



Szederkupola

Hozzávalók 4 személyre: 1 kis üveg szederlekvár (25-30 dkg), 4 dl habtejszín, 1-2 evőkanál porcukor, 12 g zselatinpor, 30 ml víz.
a tálaláshoz: nagyon kevés tejszínhab, néhány szem fagyasztott szeder, citromfűlevél.

Elkészítése: A zselatint beáztatjuk a vízbe, és félretesszük. A habtejszínt keményre verjük a porcukorral. A zselatint felmelegítjük, elvegyítjük 2 evőkanál tejszínhabbal, majd a lekvárral felváltva lazán beleforgatjuk a többi tejszínhabba. Fóliával bélelt kelyhekbe vagy formákba adagoljuk, és hűtőben hagyjuk megdermedni. Tálalás előtt a szederkrémet tányérokra borítjuk, lehúzzuk róla a fóliát, és tejszínhabbal, szederszemmel, ileltve citromfűvel díszítjük.

Megjegyzés: Ha nem szeretnénk fóliát használni, hogy a kupolák felülete szép sima maradjon, akkor a krémet vízzel kiöblített formákba adagoljuk. Tálalás előtt a formákat forró vízbe merítjük néhány másodpercre, és utána borítjuk a tányérkákra. 

KT - 2017/3

Nincsenek megjegyzések: