A palacsintát bármilyen formában szeretjük: egyszerűen és flancosan, édesen vagy sósan, nekünk mindegy... :) Ez most egy flancosabb fajta, de nagyon egyszerű elkészíteni. :P :D
Túrókrémes
palacsinta gyümölcsöntettel
Hozzávalók: kb.
20 hígpalacsinta (a hagyományos lekváros palacsintánál leírt recept szerint
készítve);
a krémhez: 30 dkg
tehéntúró, 10-15 dkg tejföl vagy görög joghurt, 1 citrom leve, 10 dkg cukor (nálam xilit);
az öntethez: 25
dkg málna, piros és feketeribizli vegyesen, 3-4 evőkanál cukor (xilit), 2 teáskanál
zseléfix, víz.
Elkészítése: A
túrót összetörjük, elkeverjük a cukorral (ízlés szerint többet vagy kevesebbet
is lehet tenni), majd belekeverjük a citromlevet, illetve fellazítjuk a
tejföllel vagy joghurttal. A megsült palacsintákat megkenjük a krémmel,
tálaláskor pedig meglocsoljuk az elkészült öntettel. Az öntethez a jól megmosott
bogyós gyümölcsöket összeturmixoljuk a cukorral, a zseléfixel, illetve a
tetszés szerinti vízzel.
PAL - 2017.
PAL - 2017.
1 megjegyzés:
Nagyon szép, guszta tálalás, és hogy milyen finom lehet, azt csak elképzelem tudom :-)
Megjegyzés küldése