2017. július 25., kedd

Túrókrémes palacsinta gyümölcsöntettel

A palacsintát bármilyen formában szeretjük: egyszerűen és flancosan, édesen vagy sósan, nekünk mindegy... :) Ez most egy flancosabb fajta, de nagyon egyszerű elkészíteni. :P :D 


Túrókrémes palacsinta gyümölcsöntettel

Hozzávalók: kb. 20 hígpalacsinta (a hagyományos lekváros palacsintánál leírt recept szerint készítve);
a krémhez: 30 dkg tehéntúró, 10-15 dkg tejföl vagy görög joghurt, 1 citrom leve, 10 dkg cukor (nálam xilit);
az öntethez: 25 dkg málna, piros és feketeribizli vegyesen, 3-4 evőkanál cukor (xilit), 2 teáskanál zseléfix, víz.


Elkészítése: A túrót összetörjük, elkeverjük a cukorral (ízlés szerint többet vagy kevesebbet is lehet tenni), majd belekeverjük a citromlevet, illetve fellazítjuk a tejföllel vagy joghurttal. A megsült palacsintákat megkenjük a krémmel, tálaláskor pedig meglocsoljuk az elkészült öntettel. Az öntethez a jól megmosott bogyós gyümölcsöket összeturmixoljuk a cukorral, a zseléfixel, illetve a tetszés szerinti vízzel. 

PAL - 2017.


1 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon szép, guszta tálalás, és hogy milyen finom lehet, azt csak elképzelem tudom :-)

Related Posts with Thumbnails

2017. július 25., kedd

Túrókrémes palacsinta gyümölcsöntettel

A palacsintát bármilyen formában szeretjük: egyszerűen és flancosan, édesen vagy sósan, nekünk mindegy... :) Ez most egy flancosabb fajta, de nagyon egyszerű elkészíteni. :P :D 


Túrókrémes palacsinta gyümölcsöntettel

Hozzávalók: kb. 20 hígpalacsinta (a hagyományos lekváros palacsintánál leírt recept szerint készítve);
a krémhez: 30 dkg tehéntúró, 10-15 dkg tejföl vagy görög joghurt, 1 citrom leve, 10 dkg cukor (nálam xilit);
az öntethez: 25 dkg málna, piros és feketeribizli vegyesen, 3-4 evőkanál cukor (xilit), 2 teáskanál zseléfix, víz.


Elkészítése: A túrót összetörjük, elkeverjük a cukorral (ízlés szerint többet vagy kevesebbet is lehet tenni), majd belekeverjük a citromlevet, illetve fellazítjuk a tejföllel vagy joghurttal. A megsült palacsintákat megkenjük a krémmel, tálaláskor pedig meglocsoljuk az elkészült öntettel. Az öntethez a jól megmosott bogyós gyümölcsöket összeturmixoljuk a cukorral, a zseléfixel, illetve a tetszés szerinti vízzel. 

PAL - 2017.


1 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon szép, guszta tálalás, és hogy milyen finom lehet, azt csak elképzelem tudom :-)