Sokféleképpen lehet karácsonyfát díszíteni, manapság pláne sok a lehetőség. És e sok lehetőség közül az egyik az, amikor olyan díszeket aggatunk a fára, amelyek megehetőek. Mondhatni végtelen ezen díszeknek is a tárháza, én most az egyik legismertebbet muatom be, a habkarikát. A következő napokban lesznek másféle ehető díszek is, figyeljétek a blogot! :)
Habkarika
Hozzávalók: 3
tojásfehérje, 15 dkg cukor, 2 csipet só, 1 púpozott evőkanál kukoricakeményítő,
ételfesték, különféle szórócukrok.
Elkészítése: A tojásfehérjét
keményre verjük a sóval, majd kanalanként beleadagoljuk a cukrot, miközben
folyamatosan verjük tovább. Addig verjük, míg a hab kemény, formáját jól
megtartó nem lesz. Ekkor óvatosan beleforgatjuk a keményítőt is. A habot sima
vagy csillagcsöves habzsákba kanalazzuk, és sütőpapírral bélelt tepsire
köröket, vagy apró halmokból formázott karikákat nyomunk. Ha szeretnénk,
megszórhatjuk különféle szórócukrokkal, vagy a habot különböző színekkel meg is
festhetjük. A tepsiket 130 fokra előmelegített sütőbe toljuk, de a hőt azonnal
levesszük 100 fokra, és légkeverésen kb. 1 órán át sütjük-szárítjuk. Ekkor
kivesszük a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni, majd késsel óvatosan felszedjük
a karikákat a papírról. Zsinórt fűzünk mindegyikbe, és már akaszthatjuk is a
fenyőfára.EK - 2017/12.
2 megjegyzés:
Nagyon szép mindegyik!
Köszönöm! :)
Megjegyzés küldése