2018. április 29., vasárnap

Tropical sangria


Ma nem is április volt, hanem nyár, kánikulával. 15 percig bírtam napozni, nagyon égetett a nap. Úgyhogy napozás után jólesett hűsölni az árnyékban egy kis finomság társaságában. Készült alkoholos és -mentes verzió is. Mindkettő finom a maga nemében, de én talán mégis a limonádésnál maradok meg hosszútávon . :) 


Trópusi sangria (alkoholos-gyümölcsös koktél)

Hozzávalók 4 személyre: 1 ananászkonzerv, 8-10 kivi, 2-3 piros húsú grépfrút, 1 gránátalma, 1-2 citrom, diónyi friss gyömbér, néhány mentaágacska, 1 dl vodka, 5 dl édes fehérbor, szódavíz, esetleg cukor.
Elkészítése:  A gyümölcsöket meghámozzuk, a gréprútot kifilézzük és a kivivel együtt kis kockákra vágjuk. Az ananászkonzervet tálba öntjük, összevegyítjük a gyümölcsdarabokkal, a gránátalmamagokkal, a karikára vágott citrommal és gyömbérrel, illetve a jól megmosott mentával. Egy kb. 1,5 l-es csavaros befőttesüvegbe beleöntjük a vodkát meg a bort, beletesszük a gyömölcskeveréket levével együtt, és ha szükséges, szódavízzel pótoljuk. Ízlés szerint édesíteni is lehet. Rácsavarjuk az üveg tetejét, és máris szállítható. Kisebb csavaros tetejű bögrékbe adagoljuk.

Megjegyzés: Az ital elkészíthető vodka helyett fehér rummal vagy limoncsellóval is, illetve gyerekeknek a gyümölcsöket finom citromos limonádéval lehet felönteni. Ne felejtsünk el kanalat adni mellé, hogy a gyömölcsöt is el lehessen könnyen fogyasztani.

ÉÍ - 2018/NYÁR
BA - 2018/7-8

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2018. április 29., vasárnap

Tropical sangria


Ma nem is április volt, hanem nyár, kánikulával. 15 percig bírtam napozni, nagyon égetett a nap. Úgyhogy napozás után jólesett hűsölni az árnyékban egy kis finomság társaságában. Készült alkoholos és -mentes verzió is. Mindkettő finom a maga nemében, de én talán mégis a limonádésnál maradok meg hosszútávon . :) 


Trópusi sangria (alkoholos-gyümölcsös koktél)

Hozzávalók 4 személyre: 1 ananászkonzerv, 8-10 kivi, 2-3 piros húsú grépfrút, 1 gránátalma, 1-2 citrom, diónyi friss gyömbér, néhány mentaágacska, 1 dl vodka, 5 dl édes fehérbor, szódavíz, esetleg cukor.
Elkészítése:  A gyümölcsöket meghámozzuk, a gréprútot kifilézzük és a kivivel együtt kis kockákra vágjuk. Az ananászkonzervet tálba öntjük, összevegyítjük a gyümölcsdarabokkal, a gránátalmamagokkal, a karikára vágott citrommal és gyömbérrel, illetve a jól megmosott mentával. Egy kb. 1,5 l-es csavaros befőttesüvegbe beleöntjük a vodkát meg a bort, beletesszük a gyömölcskeveréket levével együtt, és ha szükséges, szódavízzel pótoljuk. Ízlés szerint édesíteni is lehet. Rácsavarjuk az üveg tetejét, és máris szállítható. Kisebb csavaros tetejű bögrékbe adagoljuk.

Megjegyzés: Az ital elkészíthető vodka helyett fehér rummal vagy limoncsellóval is, illetve gyerekeknek a gyümölcsöket finom citromos limonádéval lehet felönteni. Ne felejtsünk el kanalat adni mellé, hogy a gyömölcsöt is el lehessen könnyen fogyasztani.

ÉÍ - 2018/NYÁR
BA - 2018/7-8

Nincsenek megjegyzések: