2018. június 20., szerda

Grillezett pillecukor

Naná, hogy mi is kipróbáltuk. Nem mondom, hogy rendszert csinálunk belőle, de érdemes kipróbálni, és évente egyszer megejtve belehalni sem fogunk. A gyerekeknek nagyon izgalmas a dolog... :)


Grillezett pillecukor


-          Mielőtt a pillecukrot megsütnénk, érdemes a levegőn hagyni 1-2 órán át, hogy kissé megszáradjon, kapjon egy száraz kérget. Így sütéskor nem folyik el, és finom, roppanós kéreg képződik rajta, míg belül lágy, krémes lesz.
-          Ha a gyerekek maguknak sütik, jó hosszú nyársat vágjunk, nehogy a tűznél megégessék magukat.
-          Jól kiszárítva és kisebb nyársakra húzva grillezhetjük is, de vigyázat, pillanatok alatt karamellizálódik, csak néhány nyársat tegyünk egyszerre a rácsra, hogy időben tudjuk megforgatni őket. 
-          A megsült, puha pillecukrot a legegyszerűbb két keksz közé fogva lehúzni a nyárs végéről, így biztos, hogy nem égetik meg a gyerekek a szájukat.
-          Mindenképpen nagyon óvatosnak kell lenni, és fogyasztás előtt 1-2 percig érdemes hűlni hagyni, különben a forró cukor nagyon megégethet.






Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2018. június 20., szerda

Grillezett pillecukor

Naná, hogy mi is kipróbáltuk. Nem mondom, hogy rendszert csinálunk belőle, de érdemes kipróbálni, és évente egyszer megejtve belehalni sem fogunk. A gyerekeknek nagyon izgalmas a dolog... :)


Grillezett pillecukor


-          Mielőtt a pillecukrot megsütnénk, érdemes a levegőn hagyni 1-2 órán át, hogy kissé megszáradjon, kapjon egy száraz kérget. Így sütéskor nem folyik el, és finom, roppanós kéreg képződik rajta, míg belül lágy, krémes lesz.
-          Ha a gyerekek maguknak sütik, jó hosszú nyársat vágjunk, nehogy a tűznél megégessék magukat.
-          Jól kiszárítva és kisebb nyársakra húzva grillezhetjük is, de vigyázat, pillanatok alatt karamellizálódik, csak néhány nyársat tegyünk egyszerre a rácsra, hogy időben tudjuk megforgatni őket. 
-          A megsült, puha pillecukrot a legegyszerűbb két keksz közé fogva lehúzni a nyárs végéről, így biztos, hogy nem égetik meg a gyerekek a szájukat.
-          Mindenképpen nagyon óvatosnak kell lenni, és fogyasztás előtt 1-2 percig érdemes hűlni hagyni, különben a forró cukor nagyon megégethet.






Nincsenek megjegyzések: