2019. január 27., vasárnap

Sajtos-hagymás puffancs

Lehet készíteni akár póréhagymával, akár újhagymával. Illetve petrezselyemzöld helyett is bármilyen más friss zöldfűszer is használható.


Sajtos-hagymás puffancs

Hozzávalók: 2 csokor újhagyma vagy 1/2 póréhagyma zöldjével együtt, 10 dkg friss kenyérmorzsa, 15 dkg sajt, 1 tojássárgája, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa, 2 evőkanál olaj, 2 púpozott evőkanál liszt, 2 dl tej, só, bors, 1/2 csokor petrezselyemzöld, szerecsendió, gyömbérpor;
továbbá: tojás, zsemlemorzsa, szezámmag, bő olaj.

Elkészítése: A 2 evőkanál olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a lisztet, majd felöntjük a 2 dl hideg tejjel, és jó sűrű péppé főzzük. Félretesszk, és hagyjuk legalább langyosra hűlni. Ezután hozzáadjuk a felaprított hagymát és petrezselyemzöldet, a finomra reszelt sajtot, a kenyérmorzsát meg a tojássárgáját, és jól összedolgozzuk. Ha szükséges, zsemlemorzsával tesszük formázhatóbbá, illetve sóval, borrsal, szerecsendióval és gyömbérporral ízesítjük tetszés szerint. A masszából nagyobb diónyi gombócokat formázunk, megforgatjuk felvert, ízesíttt tojásban, majd meghempergetjük szezámmaggal elvegyített zsemlemorzsában, és forró, bő olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük lecsepegni, majd melegen, langyosan vagy hidegen fogyasztjuk zöldségekkel vagy bármilyen mártogatóssal.

Megjegyzés: Friss kenyérmorzsát könynen készíthetünk, ha a darabokra tördelt friss kenyérszeleteket konyhai robotgébe vagy aprítóba tesszük, és morzsásra dolgozzuk.

EK - 2019/3.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2019. január 27., vasárnap

Sajtos-hagymás puffancs

Lehet készíteni akár póréhagymával, akár újhagymával. Illetve petrezselyemzöld helyett is bármilyen más friss zöldfűszer is használható.


Sajtos-hagymás puffancs

Hozzávalók: 2 csokor újhagyma vagy 1/2 póréhagyma zöldjével együtt, 10 dkg friss kenyérmorzsa, 15 dkg sajt, 1 tojássárgája, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa, 2 evőkanál olaj, 2 púpozott evőkanál liszt, 2 dl tej, só, bors, 1/2 csokor petrezselyemzöld, szerecsendió, gyömbérpor;
továbbá: tojás, zsemlemorzsa, szezámmag, bő olaj.

Elkészítése: A 2 evőkanál olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a lisztet, majd felöntjük a 2 dl hideg tejjel, és jó sűrű péppé főzzük. Félretesszk, és hagyjuk legalább langyosra hűlni. Ezután hozzáadjuk a felaprított hagymát és petrezselyemzöldet, a finomra reszelt sajtot, a kenyérmorzsát meg a tojássárgáját, és jól összedolgozzuk. Ha szükséges, zsemlemorzsával tesszük formázhatóbbá, illetve sóval, borrsal, szerecsendióval és gyömbérporral ízesítjük tetszés szerint. A masszából nagyobb diónyi gombócokat formázunk, megforgatjuk felvert, ízesíttt tojásban, majd meghempergetjük szezámmaggal elvegyített zsemlemorzsában, és forró, bő olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük lecsepegni, majd melegen, langyosan vagy hidegen fogyasztjuk zöldségekkel vagy bármilyen mártogatóssal.

Megjegyzés: Friss kenyérmorzsát könynen készíthetünk, ha a darabokra tördelt friss kenyérszeleteket konyhai robotgébe vagy aprítóba tesszük, és morzsásra dolgozzuk.

EK - 2019/3.


Nincsenek megjegyzések: