Már többször próbálkoztam sütipecséttel kekszet sütni, de valószínű, sosem a megfelelő receptet találtam meg. Most viszont megvan a szerintem tökéletes recept, aminek még finom íze is van. Igaz, hogy mi karácsonyra készítettük, de bármikor lehet ilyen kekszet sütni, legfennebb kihagyjuk a karácsonyi mintákat. :) Legközelebb ki szeretném próbálni több mandulával, lássam, úgy is sikeres-e a recept?
Mandulás keksz sütipecséthez
Hozzávalók: 12,5 dkg puha vaj, 18 dkg porcukor (lehet kevesebb is), 1 tojás, 1 vaníliarúd, 1 csipet só, 15 dkg finomra őrölt mandula, 30 dkg + még egy kevés liszt, 2 evőkanál tej.
Elkészítése: A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a sót, a kikapart vaníliamagokat és a tojást. Elkeverjük, majd beledolgozzuk a mandulát meg a fele lisztet, hozzáadjuk a tejet, végül pedig beledolgozzuk a maradék lisztet is. Fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Miután a tészta jól lehűlt, lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk (kb. 3 mm), sütipecsétes kiszúrókkal kiszaggatjuk, és sütőpapíros tepsire tesszük. 180 fokos sütőben, légkeverésen, 6-7 perc alatt (vagy ameddig világos pírt nem kezd kapni) megsütjük. Megszórhatjuk porcukorral is, de 18 dkg cukorral eléggé édes, és így szépen látszik a minta is.
Diós: 25 dkg vaj, 22 dkg porcukor, 2 tasak vaníliás cukor, 1 teáskanál reszelt narancshéj, 2 tojás, 1 csipet só, 15 dkg dió, 70 dkg liszt.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2019. február 7., csütörtök
Mandulás keksz sütipecséthez
Már többször próbálkoztam sütipecséttel kekszet sütni, de valószínű, sosem a megfelelő receptet találtam meg. Most viszont megvan a szerintem tökéletes recept, aminek még finom íze is van. Igaz, hogy mi karácsonyra készítettük, de bármikor lehet ilyen kekszet sütni, legfennebb kihagyjuk a karácsonyi mintákat. :) Legközelebb ki szeretném próbálni több mandulával, lássam, úgy is sikeres-e a recept?
Mandulás keksz sütipecséthez
Hozzávalók: 12,5 dkg puha vaj, 18 dkg porcukor (lehet kevesebb is), 1 tojás, 1 vaníliarúd, 1 csipet só, 15 dkg finomra őrölt mandula, 30 dkg + még egy kevés liszt, 2 evőkanál tej.
Elkészítése: A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a sót, a kikapart vaníliamagokat és a tojást. Elkeverjük, majd beledolgozzuk a mandulát meg a fele lisztet, hozzáadjuk a tejet, végül pedig beledolgozzuk a maradék lisztet is. Fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Miután a tészta jól lehűlt, lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk (kb. 3 mm), sütipecsétes kiszúrókkal kiszaggatjuk, és sütőpapíros tepsire tesszük. 180 fokos sütőben, légkeverésen, 6-7 perc alatt (vagy ameddig világos pírt nem kezd kapni) megsütjük. Megszórhatjuk porcukorral is, de 18 dkg cukorral eléggé édes, és így szépen látszik a minta is.
Diós: 25 dkg vaj, 22 dkg porcukor, 2 tasak vaníliás cukor, 1 teáskanál reszelt narancshéj, 2 tojás, 1 csipet só, 15 dkg dió, 70 dkg liszt.
Mandulás keksz sütipecséthez
Hozzávalók: 12,5 dkg puha vaj, 18 dkg porcukor (lehet kevesebb is), 1 tojás, 1 vaníliarúd, 1 csipet só, 15 dkg finomra őrölt mandula, 30 dkg + még egy kevés liszt, 2 evőkanál tej.
Elkészítése: A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a sót, a kikapart vaníliamagokat és a tojást. Elkeverjük, majd beledolgozzuk a mandulát meg a fele lisztet, hozzáadjuk a tejet, végül pedig beledolgozzuk a maradék lisztet is. Fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Miután a tészta jól lehűlt, lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk (kb. 3 mm), sütipecsétes kiszúrókkal kiszaggatjuk, és sütőpapíros tepsire tesszük. 180 fokos sütőben, légkeverésen, 6-7 perc alatt (vagy ameddig világos pírt nem kezd kapni) megsütjük. Megszórhatjuk porcukorral is, de 18 dkg cukorral eléggé édes, és így szépen látszik a minta is.
Diós: 25 dkg vaj, 22 dkg porcukor, 2 tasak vaníliás cukor, 1 teáskanál reszelt narancshéj, 2 tojás, 1 csipet só, 15 dkg dió, 70 dkg liszt.
1 megjegyzés:
- Katalin írta...
-
Nagyon helyes minták, és még finom is, ennél több már nem is kell :-)
- 2019. február 7. 8:44
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Nagyon helyes minták, és még finom is, ennél több már nem is kell :-)
Megjegyzés küldése