2019. november 21., csütörtök

Töltött bagettcsónakok


Szendvics helyett kitűnő ötlet ez a töltött bagett. Akkor is jó, ha már kissé szikkadtabb is a bagett. 


Töltött bagettcsónakok

Hozzávalók 3-4 személyre: 2 darab 40 cm-es bagett, 5-6 tojás, 20 dkg reszelt sajt, 20 dkg sonka, 10 dkg tejföl, 3 cikk fokhagyma, 1 marék bazsalikomlevél vagy 1-2 teáskanál szárított bazsalikom, só, bors, 1-2 evőkanál olaj.

Elkészítése: A bagetteket csónakszerűen kivájjuk úgy, hogy a két végét kb. 2 ujjnyi, a széleket pedig 1 ujjnyi vastagságban meghagyjuk. Vigyázunk, hogy az alján se vágjuk át teljesen. Egy edényben felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a sajtot, a kis kockákra vágott sonkát, a tejfölt, 2 cikk zúzott fokhagymát meg a finomra aprított bazsalikomot, és sóval meg borssal ízesítjük tetszés szerint. A keveréket a kivájt bagettcsónakokba kanalazzuk egyenlően szétosztva, és a csónakokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Az olajat elkeverjük a maradék 1 cikk zúzott fokhagymával, lekenjük vele a bagett megmaradt részeit, és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt, vagy amíg a töltelék kocsonyásra nem dermed, megsütjük. Ha a bagett túlságosan pirulna, letakarjuk egy sütőpapírdarabbal.

EK - 2018/2



3 megjegyzés:

Katalin írta...

Csupa finomság van benne, úgyhogy nagyon jó lehet! És guszta is 😊

Lea írta...

Kívül ropogós, belül puha. Sok,sok finomsággal. Kell ennél több?

sedith írta...

Köszönöm, próbáljátok ki, lehet sok más mindent is beletenni. :) Jó étvágyat! :)

Related Posts with Thumbnails

2019. november 21., csütörtök

Töltött bagettcsónakok


Szendvics helyett kitűnő ötlet ez a töltött bagett. Akkor is jó, ha már kissé szikkadtabb is a bagett. 


Töltött bagettcsónakok

Hozzávalók 3-4 személyre: 2 darab 40 cm-es bagett, 5-6 tojás, 20 dkg reszelt sajt, 20 dkg sonka, 10 dkg tejföl, 3 cikk fokhagyma, 1 marék bazsalikomlevél vagy 1-2 teáskanál szárított bazsalikom, só, bors, 1-2 evőkanál olaj.

Elkészítése: A bagetteket csónakszerűen kivájjuk úgy, hogy a két végét kb. 2 ujjnyi, a széleket pedig 1 ujjnyi vastagságban meghagyjuk. Vigyázunk, hogy az alján se vágjuk át teljesen. Egy edényben felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a sajtot, a kis kockákra vágott sonkát, a tejfölt, 2 cikk zúzott fokhagymát meg a finomra aprított bazsalikomot, és sóval meg borssal ízesítjük tetszés szerint. A keveréket a kivájt bagettcsónakokba kanalazzuk egyenlően szétosztva, és a csónakokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Az olajat elkeverjük a maradék 1 cikk zúzott fokhagymával, lekenjük vele a bagett megmaradt részeit, és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt, vagy amíg a töltelék kocsonyásra nem dermed, megsütjük. Ha a bagett túlságosan pirulna, letakarjuk egy sütőpapírdarabbal.

EK - 2018/2



3 megjegyzés:

Katalin írta...

Csupa finomság van benne, úgyhogy nagyon jó lehet! És guszta is 😊

Lea írta...

Kívül ropogós, belül puha. Sok,sok finomsággal. Kell ennél több?

sedith írta...

Köszönöm, próbáljátok ki, lehet sok más mindent is beletenni. :) Jó étvágyat! :)