2013. április 19., péntek

Fahéjas-sáfrányos halava


A receptet Hémanginál találtam a vegavarázs oldalon. Eper helyett más ízesítést találtam ki, illetve a folyadékot is így adaptálni kellett, de azt hiszem, sikerült eléggé indiainál maradni. :)


Fahéjas-sáfrányos halava 

Hozzávalók: 10 dkg vaj, 15 dkg búzadara, 7,5 dl víz, 20 dkg cukor, 4 dl tejszín, 2 teáskanál fahéj, csipetnyi sáfrány.
Elkészítése: A vajat megolvasztjuk, majd beleszórjuk a búzadarát. 10-15 percig kis lángon, állandóan kevergetve pirítjuk. Közben kimérjük a vizet, hozzáadjuk a cukrot, és sziruppá főzzük. Miután a búzadarát megpirítottuk, felöntjük a forró sziruppal, majd hozzáadjuk a fahéjat, a kevés forró tejszínben feloldott sáfrányt, illetve a többi tejszínt. Alacsony lángon jól kiforraljuk, majd félretesszük, és hagyjuk kihűlni. Hűlés közben a massza még sűrűsödik, teljesen hidegen jól formázható. Tálaláskor kevés fahéjat szórunk rá, illetve citromfűvel, gyümölccsel díszítjük.

EK - 2013/5



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2013. április 19., péntek

Fahéjas-sáfrányos halava


A receptet Hémanginál találtam a vegavarázs oldalon. Eper helyett más ízesítést találtam ki, illetve a folyadékot is így adaptálni kellett, de azt hiszem, sikerült eléggé indiainál maradni. :)


Fahéjas-sáfrányos halava 

Hozzávalók: 10 dkg vaj, 15 dkg búzadara, 7,5 dl víz, 20 dkg cukor, 4 dl tejszín, 2 teáskanál fahéj, csipetnyi sáfrány.
Elkészítése: A vajat megolvasztjuk, majd beleszórjuk a búzadarát. 10-15 percig kis lángon, állandóan kevergetve pirítjuk. Közben kimérjük a vizet, hozzáadjuk a cukrot, és sziruppá főzzük. Miután a búzadarát megpirítottuk, felöntjük a forró sziruppal, majd hozzáadjuk a fahéjat, a kevés forró tejszínben feloldott sáfrányt, illetve a többi tejszínt. Alacsony lángon jól kiforraljuk, majd félretesszük, és hagyjuk kihűlni. Hűlés közben a massza még sűrűsödik, teljesen hidegen jól formázható. Tálaláskor kevés fahéjat szórunk rá, illetve citromfűvel, gyümölccsel díszítjük.

EK - 2013/5



Nincsenek megjegyzések: