2016. április 26., kedd

Nyuszika répái, azaz túrós-répás róló

Kicsit idejét múlt bejegyzés, húsvét előtt illett volna feltenni, de ha úgy vesszük, nálunk a következő hétvégén is húsvét lesz - más nemzetiségűeknek :) - úgyhogy talán mégis éppen aktuális. :) És úgyis jóval húsvét előtt készült, úgyhogy az aktualitása mindig érvényes. :) 


Nyuszika répái, azaz túrós-répás róló

Hozzávalók15-20 darabhoz: 40 dkg leveles tészta, 1 tojás; a töltelékhez: 30 dkg sós bivalytúró, 20 dkg ricotta vagy mascarpone, 5-6 evőkanál johghurt vagy tejföl, 1 sárgarépa, 3 dkg friss torma vagy 3-4 cikk fokhagyma, só, cukor, ecet, bors, 2-3 evőkanál olívaolaj, petrezselyemlevelek.
Elkészítése: A leveles tésztát szobahőn hagyjuk kiolvadni, majd lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, és rátekerjük a rólósütő formákra úgy, hogy a végeket a többi tészta alá fogjuk-hajtjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük felvert tojással, és 220 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Ha tormával szeretnénk ízesíteni, a tormát lereszeljük, és sós-ecetes-cukros vizet öntünk rá. A túrót kikeverjük a ricottával meg a joghurttal, hozzáadjuk a finomra reszelt sárgarépát meg a levéből kivett tormát, tetszés szerint ízesítjük, majd beletöltjük a formáról lehúzott, kihűlt tésztarólókba. Petrezselyemlevéllel díszítjük. Friss zöldséggel kínáljuk.

Megjegyzés: Torma helyett fokhagymával is ízesíthető tetszés szerint. A megkent rólókat magvakkal is megszórhatjuk.

KAL - 2017



“Morcovi” aperitiv cu cremă de brânză

Ingrediente pentru 15-20 bucăţi: 400 g aluat foitaj, 1 ou, 300 g brânză de vacă, 200 g urdă sau ricotta (sau mascarpone), 5-6 linguri smântână sau iaurt, 1 morcov, 2-3 căţei usturoi, 2-3 linguri ulei de măsline, sare, piper, verdeţuri.

Prepararea: Se lasă aluatul la dezgheţat, după care se întinde puţin şi se taie de-a lungul fâşii de cca. 1 deget lăţime. Se înfăşoară fâşiile pe conuri din metal în aşa fel, încât capetele aluatului să nu se desfacă (se prind sub aluat). Se pun pe tava tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ou bătut şi se coc în cuptor la 220 grade în 10-15 minute, sau pűnő ce devin aurii. Se lasă puţin să se răcorească, după care se scot de pe con. Se amestecă brânza cu urda, smântâna, uleiul, morcovul ras şi usturoiul zdrobit (sau hrean în oţet), se asezonează cu sare şi piper şi se umplu cu această compoziţie conurile răcite complet. La capete se pun frunzuliţe din pătrunjel sau mărar. Se servesc cu legume proaspete după plac.

Idee: Conurile unse cu ou se pot presăra şi cu seminţe de susan sau in. 

BA-2016/EX.PASTE

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2016. április 26., kedd

Nyuszika répái, azaz túrós-répás róló

Kicsit idejét múlt bejegyzés, húsvét előtt illett volna feltenni, de ha úgy vesszük, nálunk a következő hétvégén is húsvét lesz - más nemzetiségűeknek :) - úgyhogy talán mégis éppen aktuális. :) És úgyis jóval húsvét előtt készült, úgyhogy az aktualitása mindig érvényes. :) 


Nyuszika répái, azaz túrós-répás róló

Hozzávalók15-20 darabhoz: 40 dkg leveles tészta, 1 tojás; a töltelékhez: 30 dkg sós bivalytúró, 20 dkg ricotta vagy mascarpone, 5-6 evőkanál johghurt vagy tejföl, 1 sárgarépa, 3 dkg friss torma vagy 3-4 cikk fokhagyma, só, cukor, ecet, bors, 2-3 evőkanál olívaolaj, petrezselyemlevelek.
Elkészítése: A leveles tésztát szobahőn hagyjuk kiolvadni, majd lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, és rátekerjük a rólósütő formákra úgy, hogy a végeket a többi tészta alá fogjuk-hajtjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük felvert tojással, és 220 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Ha tormával szeretnénk ízesíteni, a tormát lereszeljük, és sós-ecetes-cukros vizet öntünk rá. A túrót kikeverjük a ricottával meg a joghurttal, hozzáadjuk a finomra reszelt sárgarépát meg a levéből kivett tormát, tetszés szerint ízesítjük, majd beletöltjük a formáról lehúzott, kihűlt tésztarólókba. Petrezselyemlevéllel díszítjük. Friss zöldséggel kínáljuk.

Megjegyzés: Torma helyett fokhagymával is ízesíthető tetszés szerint. A megkent rólókat magvakkal is megszórhatjuk.

KAL - 2017



“Morcovi” aperitiv cu cremă de brânză

Ingrediente pentru 15-20 bucăţi: 400 g aluat foitaj, 1 ou, 300 g brânză de vacă, 200 g urdă sau ricotta (sau mascarpone), 5-6 linguri smântână sau iaurt, 1 morcov, 2-3 căţei usturoi, 2-3 linguri ulei de măsline, sare, piper, verdeţuri.

Prepararea: Se lasă aluatul la dezgheţat, după care se întinde puţin şi se taie de-a lungul fâşii de cca. 1 deget lăţime. Se înfăşoară fâşiile pe conuri din metal în aşa fel, încât capetele aluatului să nu se desfacă (se prind sub aluat). Se pun pe tava tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ou bătut şi se coc în cuptor la 220 grade în 10-15 minute, sau pűnő ce devin aurii. Se lasă puţin să se răcorească, după care se scot de pe con. Se amestecă brânza cu urda, smântâna, uleiul, morcovul ras şi usturoiul zdrobit (sau hrean în oţet), se asezonează cu sare şi piper şi se umplu cu această compoziţie conurile răcite complet. La capete se pun frunzuliţe din pătrunjel sau mărar. Se servesc cu legume proaspete după plac.

Idee: Conurile unse cu ou se pot presăra şi cu seminţe de susan sau in. 

BA-2016/EX.PASTE

Nincsenek megjegyzések: