Lassan már azt sem tudom, mit főzzek, hogy változatos legyen, és mindenki szívesen egye. Mert igazából nem vagyunk válogatósak, mégis akad néhány alapanyag, amit vagy az egyik, vagy a másik nem eszik meg. Nos, a csirkével mondjuk aligha foghatok mellé, de mindig valami újat szeretnék kihozni belőle. Tegnap is két szép csirkemellet vettem (állítólag lassan nevelt fajta - mondjuk a színe tényleg teljesen más, mint a másiké, illetve zsiradék is van rajta jócskán, úgyhogy múlt héten a mellcsontokból és a két bőrből olyan húslevest főztem, mintha - nem túlzok - háziból készült volna), és ez lett belőle. Nagyon ízlett mindenkinek. És az volt benne a legjobb, hogy ebből az adagból ma reggelre is maradt. ;)
Csirkeszeletek paprikás-petrezselymes szószban
Hozzávalók 5-6 személyre: 2 kicsontozott egész csirkemell, só, bors, szárított rozmaring, liszt, olaj, 1 púpozott evőkanál paprikalekvár (vagy darált sós paprika), 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1-2 dl bor, 2 babérlevél; a tálaláshoz: tojásos tészta (spatzle).
Elkészítése: A csirkemellet kisujjnyi vastagon felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk, majd megszórjuk só, bors és szárított rozmaring keverékével. Nagyobbacska edényben 1/2 cm-nyi olajat forrósítunk, majd a lisztbe forgatott szeleteket hirtelen mindkét oldalukon kisütjük benne. Tányérra szedjük, és félretesszük. A visszamaradt zsiradékba beletesszük a paprikalekvárt, felöntjük a borral, simára keverjük, majd hozzáadjuk a babérlevelet, a húst meg a felaprított petrezselyemzöldet, és jól kiforraljuk. Ha szükséges, vízzel is hígítjuk, amíg a kívánt állagú szószt el nem érjük. Sóval, borssal utánaízesítünk, és az időközben kifőzött-leszűrt spatzlivel tálaljuk.
EK - 2016/6
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2016. április 13., szerda
Csirkeszeletek paprikás-petrezselymes szószban
Lassan már azt sem tudom, mit főzzek, hogy változatos legyen, és mindenki szívesen egye. Mert igazából nem vagyunk válogatósak, mégis akad néhány alapanyag, amit vagy az egyik, vagy a másik nem eszik meg. Nos, a csirkével mondjuk aligha foghatok mellé, de mindig valami újat szeretnék kihozni belőle. Tegnap is két szép csirkemellet vettem (állítólag lassan nevelt fajta - mondjuk a színe tényleg teljesen más, mint a másiké, illetve zsiradék is van rajta jócskán, úgyhogy múlt héten a mellcsontokból és a két bőrből olyan húslevest főztem, mintha - nem túlzok - háziból készült volna), és ez lett belőle. Nagyon ízlett mindenkinek. És az volt benne a legjobb, hogy ebből az adagból ma reggelre is maradt. ;)
Csirkeszeletek paprikás-petrezselymes szószban
Hozzávalók 5-6 személyre: 2 kicsontozott egész csirkemell, só, bors, szárított rozmaring, liszt, olaj, 1 púpozott evőkanál paprikalekvár (vagy darált sós paprika), 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1-2 dl bor, 2 babérlevél; a tálaláshoz: tojásos tészta (spatzle).
Elkészítése: A csirkemellet kisujjnyi vastagon felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk, majd megszórjuk só, bors és szárított rozmaring keverékével. Nagyobbacska edényben 1/2 cm-nyi olajat forrósítunk, majd a lisztbe forgatott szeleteket hirtelen mindkét oldalukon kisütjük benne. Tányérra szedjük, és félretesszük. A visszamaradt zsiradékba beletesszük a paprikalekvárt, felöntjük a borral, simára keverjük, majd hozzáadjuk a babérlevelet, a húst meg a felaprított petrezselyemzöldet, és jól kiforraljuk. Ha szükséges, vízzel is hígítjuk, amíg a kívánt állagú szószt el nem érjük. Sóval, borssal utánaízesítünk, és az időközben kifőzött-leszűrt spatzlivel tálaljuk.
EK - 2016/6
Csirkeszeletek paprikás-petrezselymes szószban
Hozzávalók 5-6 személyre: 2 kicsontozott egész csirkemell, só, bors, szárított rozmaring, liszt, olaj, 1 púpozott evőkanál paprikalekvár (vagy darált sós paprika), 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1-2 dl bor, 2 babérlevél; a tálaláshoz: tojásos tészta (spatzle).
Elkészítése: A csirkemellet kisujjnyi vastagon felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk, majd megszórjuk só, bors és szárított rozmaring keverékével. Nagyobbacska edényben 1/2 cm-nyi olajat forrósítunk, majd a lisztbe forgatott szeleteket hirtelen mindkét oldalukon kisütjük benne. Tányérra szedjük, és félretesszük. A visszamaradt zsiradékba beletesszük a paprikalekvárt, felöntjük a borral, simára keverjük, majd hozzáadjuk a babérlevelet, a húst meg a felaprított petrezselyemzöldet, és jól kiforraljuk. Ha szükséges, vízzel is hígítjuk, amíg a kívánt állagú szószt el nem érjük. Sóval, borssal utánaízesítünk, és az időközben kifőzött-leszűrt spatzlivel tálaljuk.
EK - 2016/6
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése