És itt van a mai nap fénypontja! Megmondom előre, álruhába öltöztetett klasszikus fogás. Gondolom, leginkább a férjek lennének, akik értékelnék, a gyerekek első fellángolásuk után biztos kissé letörnek, hoyg nem édes íz fpgadja őket. Második nekifutásra azonban biztos ők s falják, mint ahogy a csokoládés muffint falnák! ;) :) A recept megjelent a 2016 tavaszi Boszorkánykonyhában is. :)
Boszorkányos
tündértorta
Hozzávalók 4
személyre a muffinhoz: 70 dkg darált hús, 2 kifli, 2 tojás, 5-6 cikk zúzott fokhagyma,
2-2 evőkanál szója-, hal- és teriyaki szósz, 10-12 csepp tabasco-szósz, só,
bors; a krémhez: 60 dkg krumpli, 1 evőkanál vaj, 15 dkg sajt, 1-1,5 dl tej, só;
a tetejére és az öntethez: 15 dkg húsos szalonna, 3-4 evőkanál házi ketchup;
továbbá: olaj, zsír.
Elkészítése: A szalonnát pici kockákra vágjuk,
zsírját kiolvsztjuk, a pörcöt pedig papírtörlőre szedjük, és félretesszük. A
kiflit hideg vízbe áztatjuk, majd jól kifacsarjuk. A darált húshoz adjuk a
többi hozzávalóval együtt, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és jól
összedolgozzuk. Egy muffintepsit kikenünk zsírral, majd a mélyedésekben
szétoszlatjuk a fasírtmasszát. Kanál segítségével szépen elsimítjuk,
megformázzuk, megkenjük kevés olajjal, és 180 fokos sütőben, légkeverésen, kb.
20 perc alatt megsütjük. A püréhez a meghámozott krumplit megfőzzük, leszűrjük
és összetörjük. Végül hozzáadjuk a lereszelt sajtot meg a vajat, hamar
eldolgozzuk, míg jó forró, majd a tejjel lazítjuk, és kézi mixerrel jó habosra
dolgozzuk. A „muffinokat” tálra helyezzük, csillagcsöves nyomózsákkal
mindegyikre „krémrózsát”, vagyis sajtos krumplipürét nyomunk, megszórjuk
„csokoládéval”, azaz a szalonnapörccel, és leöntjük ketchup-„gyümölcsöntettel”.
Jó étvágyat hozzá!
BK - 2016/tavasz
1 megjegyzés:
Ránézésre ezt tippeltem. Te aztán megkeverted az április elsejei menüt. De nagyon tetszik :D
Megjegyzés küldése