Amikor abból főzünk, ami éppen kéznél van. Kolbászhús helyett természetesen sima darált hús is jó, csak azt külön ízesítjük meg.
Gombás fasírt avokádós szósszal
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg friss kolbász, 30 dkg gomba, só, bors, fokhagyma, 10 dkg száraz kenyér, 3-5 evőkanál prézli, 1 tojás, olaj; a szószhoz: 5 dkg mandula, 5 dkg napraforgómag, 1 érett avokádó, 2-3 cikk fokhagyma, 15-20 bazsalikomlevél, 7-8 evőkanál olívaolaj, 5-6 evőkanál citromlé, só, víz; a tálaláshoz: főtt rizs.
Elkészítése: Enyhén sós vizet forralunk, és néhány percre beledobjuk a megmosott, előkészített gombát. Kivesszük, hideg vízzel átöblítjük, leszűrjük, majd késes aprítóban jól összeaprítjuk. A kenyeret hideg vízbe áztatjuk. A kolbászhúst kinyomjuk a bélből, hozzáadjuk az aprított gombát, a jól kinyomkodott, összemorzsolt kenyeret meg a tojást, és összedolgozzuk. Sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük tetszés szerint (a kolbászhús már ízesített, óvatosan fűszerezzünk), majd annyi zsemlemorzsát dolgozunk bele, amennyi szükséges, hogy jól formázható masszát kapjunk. A masszából nagyobbacska labdacsokat készítünk, kissé ellapítjuk, majd kb. kisujjnyi magasságú, felforrósított olajban mindkét oldalán aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, főtt rizzsel és szósszal kínáljuk. A szószhoz a hozzávalókat magas falú edénybe tesszük, kevés vizet teszünk rá, és botmixerrel simára turmixoljuk. Ezután annyi további vizet öntünk hozzá, amennyi szükséges ahhoz, hogy könnyű, habos szósszá alakuljon. Ízlés szerint sózzuk.
NÚ - 2018/OKT.
2016. április 16., szombat
Gombás fasírt avokádós szósszal
Címkék:
avokádó,
disznó,
fasírtfélék,
gombás,
húsos,
húsos fasírtok,
mártások szószok
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2016. április 16., szombat
Gombás fasírt avokádós szósszal
Amikor abból főzünk, ami éppen kéznél van. Kolbászhús helyett természetesen sima darált hús is jó, csak azt külön ízesítjük meg.
Gombás fasírt avokádós szósszal
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg friss kolbász, 30 dkg gomba, só, bors, fokhagyma, 10 dkg száraz kenyér, 3-5 evőkanál prézli, 1 tojás, olaj; a szószhoz: 5 dkg mandula, 5 dkg napraforgómag, 1 érett avokádó, 2-3 cikk fokhagyma, 15-20 bazsalikomlevél, 7-8 evőkanál olívaolaj, 5-6 evőkanál citromlé, só, víz; a tálaláshoz: főtt rizs.
Elkészítése: Enyhén sós vizet forralunk, és néhány percre beledobjuk a megmosott, előkészített gombát. Kivesszük, hideg vízzel átöblítjük, leszűrjük, majd késes aprítóban jól összeaprítjuk. A kenyeret hideg vízbe áztatjuk. A kolbászhúst kinyomjuk a bélből, hozzáadjuk az aprított gombát, a jól kinyomkodott, összemorzsolt kenyeret meg a tojást, és összedolgozzuk. Sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük tetszés szerint (a kolbászhús már ízesített, óvatosan fűszerezzünk), majd annyi zsemlemorzsát dolgozunk bele, amennyi szükséges, hogy jól formázható masszát kapjunk. A masszából nagyobbacska labdacsokat készítünk, kissé ellapítjuk, majd kb. kisujjnyi magasságú, felforrósított olajban mindkét oldalán aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, főtt rizzsel és szósszal kínáljuk. A szószhoz a hozzávalókat magas falú edénybe tesszük, kevés vizet teszünk rá, és botmixerrel simára turmixoljuk. Ezután annyi további vizet öntünk hozzá, amennyi szükséges ahhoz, hogy könnyű, habos szósszá alakuljon. Ízlés szerint sózzuk.
NÚ - 2018/OKT.
Gombás fasírt avokádós szósszal
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg friss kolbász, 30 dkg gomba, só, bors, fokhagyma, 10 dkg száraz kenyér, 3-5 evőkanál prézli, 1 tojás, olaj; a szószhoz: 5 dkg mandula, 5 dkg napraforgómag, 1 érett avokádó, 2-3 cikk fokhagyma, 15-20 bazsalikomlevél, 7-8 evőkanál olívaolaj, 5-6 evőkanál citromlé, só, víz; a tálaláshoz: főtt rizs.
Elkészítése: Enyhén sós vizet forralunk, és néhány percre beledobjuk a megmosott, előkészített gombát. Kivesszük, hideg vízzel átöblítjük, leszűrjük, majd késes aprítóban jól összeaprítjuk. A kenyeret hideg vízbe áztatjuk. A kolbászhúst kinyomjuk a bélből, hozzáadjuk az aprított gombát, a jól kinyomkodott, összemorzsolt kenyeret meg a tojást, és összedolgozzuk. Sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük tetszés szerint (a kolbászhús már ízesített, óvatosan fűszerezzünk), majd annyi zsemlemorzsát dolgozunk bele, amennyi szükséges, hogy jól formázható masszát kapjunk. A masszából nagyobbacska labdacsokat készítünk, kissé ellapítjuk, majd kb. kisujjnyi magasságú, felforrósított olajban mindkét oldalán aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, főtt rizzsel és szósszal kínáljuk. A szószhoz a hozzávalókat magas falú edénybe tesszük, kevés vizet teszünk rá, és botmixerrel simára turmixoljuk. Ezután annyi további vizet öntünk hozzá, amennyi szükséges ahhoz, hogy könnyű, habos szósszá alakuljon. Ízlés szerint sózzuk.
NÚ - 2018/OKT.
Címkék:
avokádó,
disznó,
fasírtfélék,
gombás,
húsos,
húsos fasírtok,
mártások szószok
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése