2016. április 30., szombat

Rebarbarás salátaleves

Nagyon aktuális leves, múlt héten készült a sógoromtól kapott rebarbarát felhasználva. Az íze mondhatni megmaradt a hagyományos salátalevesének, csupáncsak a rebarbara adta a savanyítást. És némi plusz sűrűséget. Mindketten szerettük a férjemmel, csak ketten voltunk és ettünk belőle... Én másnap is ezt "falatoztam".


Rebarbarás salátaleves

Hozzávalók 4 személyre: 1 adag fagysztott saláta vagy kb. 70 dkg friss salátalevél, 2 szál rebarbara, 5-6 friss fokhagymalevél, 5 dl tej, 1,5 evőkanál liszt, só, olaj, esetleg petrezselyemzöld.

Elkészítése: Az olajat fölforrósítjuk, és rádobjuk a több vízben megmosott, lecsepegtetett és összevagdalt vagy tépkedett salátát. Átforgatjuk rajta, míg a levelek kissé össze nem esnek, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi. Megsózzuk, és 15-20 percig főzzük. Ezalatt a rebarbarát megtisztítjuk, megmossuk, majd vékony karikákra vágjuk. Hozzáadjuk a leveshez a finomra aprított fokhagymaszárral együtt, és max. 5 percig főzzük. A lisztet simára keverjük kevés tejjel, hozzáöntjük a leveshez, majd a többi tejjel, és szükség szerint vízzel hígítjuk. Jól kiforraljuk, utánasózunk, és tálalhatjuk is. Ha szeretnénk, aprított petrezselyemzöldet is szórhatunk rá. 
KAL - 2017

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2016. április 30., szombat

Rebarbarás salátaleves

Nagyon aktuális leves, múlt héten készült a sógoromtól kapott rebarbarát felhasználva. Az íze mondhatni megmaradt a hagyományos salátalevesének, csupáncsak a rebarbara adta a savanyítást. És némi plusz sűrűséget. Mindketten szerettük a férjemmel, csak ketten voltunk és ettünk belőle... Én másnap is ezt "falatoztam".


Rebarbarás salátaleves

Hozzávalók 4 személyre: 1 adag fagysztott saláta vagy kb. 70 dkg friss salátalevél, 2 szál rebarbara, 5-6 friss fokhagymalevél, 5 dl tej, 1,5 evőkanál liszt, só, olaj, esetleg petrezselyemzöld.

Elkészítése: Az olajat fölforrósítjuk, és rádobjuk a több vízben megmosott, lecsepegtetett és összevagdalt vagy tépkedett salátát. Átforgatjuk rajta, míg a levelek kissé össze nem esnek, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi. Megsózzuk, és 15-20 percig főzzük. Ezalatt a rebarbarát megtisztítjuk, megmossuk, majd vékony karikákra vágjuk. Hozzáadjuk a leveshez a finomra aprított fokhagymaszárral együtt, és max. 5 percig főzzük. A lisztet simára keverjük kevés tejjel, hozzáöntjük a leveshez, majd a többi tejjel, és szükség szerint vízzel hígítjuk. Jól kiforraljuk, utánasózunk, és tálalhatjuk is. Ha szeretnénk, aprított petrezselyemzöldet is szórhatunk rá. 
KAL - 2017

Nincsenek megjegyzések: