2016. december 8., csütörtök

Currys-fűszeres sült krumpli

A krumpli megunhatatlan. A krumpli örök. Nincs az a család, ahol hétköznapokon vagy ünnepekkor ne készüljön valamilyen krumplis fogás. Ünnepekkor általában köret lesz belőle. itt van egy különlegesebb köretötlet, hoyg kitörjünk a krumplipüré-szalmakrumpli-törtkrumpli hármasából.


Currys-fűszeres sült krumpli

Hozzávalók 5-6 személyre: 1,5 kg krumpli, 1 kisebb fej fokhagyma, 1 teáskanál szemes bors, 2-3 babérlevél, 1 dl olaj, 1-1 csapott teáskanál currypor és pirospaprika, ½ teáskanál gyömbérpor, só, bors, petrezselyemzöld.

Elkészítése: A krumplit meghámozzuk és kockára vágjuk. Vizet forralunk, beledobjuk a szemes borsot, a babérlevelet meg az összeaprított (meghámozott) fokhagymát, megsózzuk, és beletesszük a krumplit. Az újraforrástól számítva további 5 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiemeljük, és hőálló tálba terítjük. Egy külön kis edényben felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a porfűszereket, és 2-3 másodpercig hagyjuk pirulni, hogy kiengedjék a színüket. Ezután ráöntjük a krumplira, megszórjuk sóval és borssal is, óvatosan összeforgatjuk, és 220 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megpirítjuk. Tálaláskor megszórjuk finomra aprított petrezselyemzölddel, és bármilyen hús mellé kínálhatjuk.

Megjegyzés: Ha valaki nem szereti a curry ízét, nyugodtan elhagyhatja, így teljesen klasszikus ízű sült krumpli lesz az eredmény. 
KT - 2016/12

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2016. december 8., csütörtök

Currys-fűszeres sült krumpli

A krumpli megunhatatlan. A krumpli örök. Nincs az a család, ahol hétköznapokon vagy ünnepekkor ne készüljön valamilyen krumplis fogás. Ünnepekkor általában köret lesz belőle. itt van egy különlegesebb köretötlet, hoyg kitörjünk a krumplipüré-szalmakrumpli-törtkrumpli hármasából.


Currys-fűszeres sült krumpli

Hozzávalók 5-6 személyre: 1,5 kg krumpli, 1 kisebb fej fokhagyma, 1 teáskanál szemes bors, 2-3 babérlevél, 1 dl olaj, 1-1 csapott teáskanál currypor és pirospaprika, ½ teáskanál gyömbérpor, só, bors, petrezselyemzöld.

Elkészítése: A krumplit meghámozzuk és kockára vágjuk. Vizet forralunk, beledobjuk a szemes borsot, a babérlevelet meg az összeaprított (meghámozott) fokhagymát, megsózzuk, és beletesszük a krumplit. Az újraforrástól számítva további 5 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiemeljük, és hőálló tálba terítjük. Egy külön kis edényben felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a porfűszereket, és 2-3 másodpercig hagyjuk pirulni, hogy kiengedjék a színüket. Ezután ráöntjük a krumplira, megszórjuk sóval és borssal is, óvatosan összeforgatjuk, és 220 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megpirítjuk. Tálaláskor megszórjuk finomra aprított petrezselyemzölddel, és bármilyen hús mellé kínálhatjuk.

Megjegyzés: Ha valaki nem szereti a curry ízét, nyugodtan elhagyhatja, így teljesen klasszikus ízű sült krumpli lesz az eredmény. 
KT - 2016/12

Nincsenek megjegyzések: