2016. december 11., vasárnap

Tárkonyos húsgombócleves

Hétköznapra, vasárnapra vagy akár az ünnepre is tökéletes választás a savanykás, tárkonyos ízű húsgombócleves. 


Tárkonyos húsgombócleves

Hozzávalók 4-5 személyre: 2-3 sárgarépa, 1 hagyma, 5 dkg rizs, 1 púpozott evőkanál liszt, 3 nagy evőkanál sűrű tejföl, 1 nagy csipet ecetes tárkony, 3 evőkanál olaj, só, tárkonyecet; a gombóchoz: 40 dkg darált sertéshús, 5 cikk zúzott fokhagyma, 1 evőkanál darált paprika (paprikalekvár), 1 tojás, 8 dkg zsemlemorzsa, só, bors.
Elkészítése: A meghámozott sárgarépát vékony szeletekre vágjuk, majd felcsíkozzuk. A hagymát félbevágjuk és felszeleteljük. Mindkettőt megdinszteljük az olajon, majd felöntjük 2-2,5 liter vízzel. Felforraljuk, beledobjuk a rizst, megsózzuk, és főni hagyjuk, amíg elkészítjük a gombócot. A húst összedolgozzuk a többi hozzávalóval, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd gombócoká formáljuk, és beledobjuk a levesbe. Amikor minden megfőtt, a levest behabarjuk a liszttel és kevés forró lével elkavart tejföllel, jól kiforraljuk, rászórjuk az aprított tárkonyt, és ha szükséges utánasózunk, illetve ízlés szerint tárkonyecettel savanyítjuk. 

KT - 2017/1

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2016. december 11., vasárnap

Tárkonyos húsgombócleves

Hétköznapra, vasárnapra vagy akár az ünnepre is tökéletes választás a savanykás, tárkonyos ízű húsgombócleves. 


Tárkonyos húsgombócleves

Hozzávalók 4-5 személyre: 2-3 sárgarépa, 1 hagyma, 5 dkg rizs, 1 púpozott evőkanál liszt, 3 nagy evőkanál sűrű tejföl, 1 nagy csipet ecetes tárkony, 3 evőkanál olaj, só, tárkonyecet; a gombóchoz: 40 dkg darált sertéshús, 5 cikk zúzott fokhagyma, 1 evőkanál darált paprika (paprikalekvár), 1 tojás, 8 dkg zsemlemorzsa, só, bors.
Elkészítése: A meghámozott sárgarépát vékony szeletekre vágjuk, majd felcsíkozzuk. A hagymát félbevágjuk és felszeleteljük. Mindkettőt megdinszteljük az olajon, majd felöntjük 2-2,5 liter vízzel. Felforraljuk, beledobjuk a rizst, megsózzuk, és főni hagyjuk, amíg elkészítjük a gombócot. A húst összedolgozzuk a többi hozzávalóval, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd gombócoká formáljuk, és beledobjuk a levesbe. Amikor minden megfőtt, a levest behabarjuk a liszttel és kevés forró lével elkavart tejföllel, jól kiforraljuk, rászórjuk az aprított tárkonyt, és ha szükséges utánasózunk, illetve ízlés szerint tárkonyecettel savanyítjuk. 

KT - 2017/1

Nincsenek megjegyzések: