2016. december 28., szerda

Sós malackák

Egy újabb ötlet szilveszterre. Egyszerű, mert leveles tésztából készül, mégis látványos a formája miatt. A gyerekek kedvence lesz. :)




Sós malackák

Hozzávalók: 40 dkg leveles tészta, 1 tojásfehérje, borsszemek, liszt.

Elkészítése: A leveles tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. 5-6 cm-es kiszúróval köröket vágunk ki, majd egy másikkal (1-1,5 cm átmérőjű) kisebb köröket is kivágunk. A tészta széléből levágunk egy 1-2 ujjnyi széles csíkot, ezeket pedig kis háromszögekre daraboljuk. A nagy köröket megkenjük tojásfehérjével, majd ráhelyezzük a kisebb köröket orr gyanánt, illetve a háromszögeket fülként. Az orrot egy bambusznyárs egyenes végével két pontban megnyomkodjuk, így kialakítjuk a malac jellegzetes orrát, illetve hozzá is tapasztjuk a nagyobbik körhöz. Borsszemekből szemeket teszünk, az elkészült malacfejeket pedig sütőpapíros tepsire helyezzük. 220 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük.

EK - 2016/12
BA - 2017/12




1 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon aranyosak! Én is most csinálok hasonlókat, de csak egy egyszerű kalácstésztából, inkább csak dekorációnak :-)

Related Posts with Thumbnails

2016. december 28., szerda

Sós malackák

Egy újabb ötlet szilveszterre. Egyszerű, mert leveles tésztából készül, mégis látványos a formája miatt. A gyerekek kedvence lesz. :)




Sós malackák

Hozzávalók: 40 dkg leveles tészta, 1 tojásfehérje, borsszemek, liszt.

Elkészítése: A leveles tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. 5-6 cm-es kiszúróval köröket vágunk ki, majd egy másikkal (1-1,5 cm átmérőjű) kisebb köröket is kivágunk. A tészta széléből levágunk egy 1-2 ujjnyi széles csíkot, ezeket pedig kis háromszögekre daraboljuk. A nagy köröket megkenjük tojásfehérjével, majd ráhelyezzük a kisebb köröket orr gyanánt, illetve a háromszögeket fülként. Az orrot egy bambusznyárs egyenes végével két pontban megnyomkodjuk, így kialakítjuk a malac jellegzetes orrát, illetve hozzá is tapasztjuk a nagyobbik körhöz. Borsszemekből szemeket teszünk, az elkészült malacfejeket pedig sütőpapíros tepsire helyezzük. 220 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük.

EK - 2016/12
BA - 2017/12




1 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon aranyosak! Én is most csinálok hasonlókat, de csak egy egyszerű kalácstésztából, inkább csak dekorációnak :-)