2018. augusztus 2., csütörtök

Banános-csokoládés-pillecukros desszert, szabad tűzön

Őszintén, ez nem az én kategoriámba eső desszert. Megkóstoltam, de émelyítően édes volt. A lányok szerették... :)


Banános-csokoládés-pillecukros desszert, szabad tűzön

Hozzávalók 4 személyre: 4 banán, 20 dkg jó minőségű étcsokoládé, személyenként 2-3 pillecukor, darabolt mandula vagy mandulaforgács.

Elkészítése:  A banánokat homorú felükön óvatosan behasítjuk úgy, hogy ne vágjuk teljesen át. A héjat szétnyitjuk, a gyümölcshúst finoman karikákra vágjuk, 1-2 kisebb karikát kiszedhetünk, hogy jobban férjen a többi hozzávaló is. A banánhéjak belsejében szétosztjuk az összetördelt csokoládét meg a darabokra vágott pillecukrot, és megszórjuk mandulával. A kis csónakokat több rétegű alufóliába csomagoljuk úgy, hogy felül nyílást hagyunk a fóliában, és a grillrácsra helyezzük mindaddig, míg a csokoládé és a pillecukor meg nem olvad. Fogyasztáskor kissé összekeverjük az alapanyagokat, és úgy esszük. 

ÉÍ - 2018/NYÁR



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2018. augusztus 2., csütörtök

Banános-csokoládés-pillecukros desszert, szabad tűzön

Őszintén, ez nem az én kategoriámba eső desszert. Megkóstoltam, de émelyítően édes volt. A lányok szerették... :)


Banános-csokoládés-pillecukros desszert, szabad tűzön

Hozzávalók 4 személyre: 4 banán, 20 dkg jó minőségű étcsokoládé, személyenként 2-3 pillecukor, darabolt mandula vagy mandulaforgács.

Elkészítése:  A banánokat homorú felükön óvatosan behasítjuk úgy, hogy ne vágjuk teljesen át. A héjat szétnyitjuk, a gyümölcshúst finoman karikákra vágjuk, 1-2 kisebb karikát kiszedhetünk, hogy jobban férjen a többi hozzávaló is. A banánhéjak belsejében szétosztjuk az összetördelt csokoládét meg a darabokra vágott pillecukrot, és megszórjuk mandulával. A kis csónakokat több rétegű alufóliába csomagoljuk úgy, hogy felül nyílást hagyunk a fóliában, és a grillrácsra helyezzük mindaddig, míg a csokoládé és a pillecukor meg nem olvad. Fogyasztáskor kissé összekeverjük az alapanyagokat, és úgy esszük. 

ÉÍ - 2018/NYÁR



Nincsenek megjegyzések: