2018. augusztus 23., csütörtök

Zöldbabkrém

Még van zöldbab, érdemes elkészíteni, de akár télen, fagyasztott babból is lehet. Én nem is kenyérrel ettem, hanem paprikával "mártogattam". :D


Zöldbabkrém 

Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg zöld hüvelyű ceruzabab, 10 dkg hántolt napraforgómag, 3-4 cikk fokhagyma, 1 marék friss bazsalikomlevél, 2-3 evőkanál olívaolaj, só, bors, citromlé, ½ teáskanál szódabikarbóna.

Elkészítése: A naprafprgómagot hideg vízbe áztatjuk legalább 2 órára. A zöldbabot puhára főzzük sós-szódabikarbónás vízben. Ezután leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Leszűrjük a napraforgómagot is, tálba tesszük a zöldbabbal, a fokhagymával meg a bazsalikomlevéllel együtt, és botmixerrel a lehető legsimábbra turmixoljuk. Ha szükséges, nagyon kevés vizet adhatunk hozzá, hogy jó krémes legyen. Végül sóval, borssal és citromlével ízesítjük, és belekavarjuk az olívaolajat is. Friss vagy pirított kenyérrel tálaljuk önmagában vagy zöldségek kíséretében.

Megjegyzés: Bazsalikom helyett petrezselyemzölddel is készíthetjük. 

KAL - 2019.



1 megjegyzés:

Unknown írta...

Jól néz ki, épp ilyen receptet kerestem...már készítem is. Köszi:)

Related Posts with Thumbnails

2018. augusztus 23., csütörtök

Zöldbabkrém

Még van zöldbab, érdemes elkészíteni, de akár télen, fagyasztott babból is lehet. Én nem is kenyérrel ettem, hanem paprikával "mártogattam". :D


Zöldbabkrém 

Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg zöld hüvelyű ceruzabab, 10 dkg hántolt napraforgómag, 3-4 cikk fokhagyma, 1 marék friss bazsalikomlevél, 2-3 evőkanál olívaolaj, só, bors, citromlé, ½ teáskanál szódabikarbóna.

Elkészítése: A naprafprgómagot hideg vízbe áztatjuk legalább 2 órára. A zöldbabot puhára főzzük sós-szódabikarbónás vízben. Ezután leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Leszűrjük a napraforgómagot is, tálba tesszük a zöldbabbal, a fokhagymával meg a bazsalikomlevéllel együtt, és botmixerrel a lehető legsimábbra turmixoljuk. Ha szükséges, nagyon kevés vizet adhatunk hozzá, hogy jó krémes legyen. Végül sóval, borssal és citromlével ízesítjük, és belekavarjuk az olívaolajat is. Friss vagy pirított kenyérrel tálaljuk önmagában vagy zöldségek kíséretében.

Megjegyzés: Bazsalikom helyett petrezselyemzölddel is készíthetjük. 

KAL - 2019.



1 megjegyzés:

Unknown írta...

Jól néz ki, épp ilyen receptet kerestem...már készítem is. Köszi:)