2010. február 25., csütörtök
Gyors ebéd: tejszínes tészta salátával
Lányebéd volt, magamnak készítettem.:) Alapja a múlkor készített zöldséges tészta volt, amihez viszont Judith adta az ötletet. Kiegészítettem friss zöldségekből készült salátával, így az adagnak alig tudtam megenni felét.
Tejszínes-zöldséges tészta friss salátával
Hozzávalók (2 személyre): 20 dkg spiráltészta, 2 marék zöldborsó, 1 maréknyi csíkokra vágott piros húsú paprika (nekem fagyasztott volt), 2,5 dl tejszín és tejföl vegyesen, 3 nagy cikk fokhagyma, 1 ek. vaj, 2 ek. kukoricaolaj, só, bazsalikom.
Elkészítés:
Úgy indítottam, mint a múltkor. A lobogó vízbe dobtam először a zöldborsót, majd újraforráskor a tésztát, újabb újraforráskor pedig a paprikacsíkokat. Amikor a tészta jó volt, az egészet leszűrtem. A fokhagymát megtisztítottam, ellapítottam, majd apróra vágtam. A vajat és a kukoricaolajat felhevítettem, megpároltam benne a darabolt fokhagymát, majd felöntöttem kb. 2 dl tejszínnel és 0,5 dl tejföllel. Sóztam és szárított bazsalikommal ízesítettem, illetve pár percig forraltam, amíg kissé besűrűsödött. A zöldséges tésztát leszűrtem és beleöntöttem a mártásba. Összeforgattam, hagytam kettőt lobbanni és készen is volt. Amíg főtt a tészta, a zöldségsalátát is elkészíettem.
Friss saláta
Hozzávalók: 1/2 feketeretek, 1 közepes murok (sárgarépa), 2 kisebb alma, 3 zellerszár, só, almaecet, 2 ek. kukoricaolaj.
Elkészítés:
A retket és a répát meghámoztam, nagylyukú reszelőn lereszeltem. Az almát is, de hámozatlanul. A szárzellert vékonyra szeleteltem. Sóztam, meglocsoltam almaecettel és kukoricaolajjal, majd lazán összeforgattam.
Az édeskés saláta remekül illett a tészta sós-illatos ízéhez, együttesen egy nagyon laktató, szétválasztó diétákba is beleillő fogást alkottak.
2010. február 25., csütörtök
Gyors ebéd: tejszínes tészta salátával
Lányebéd volt, magamnak készítettem.:) Alapja a múlkor készített zöldséges tészta volt, amihez viszont Judith adta az ötletet. Kiegészítettem friss zöldségekből készült salátával, így az adagnak alig tudtam megenni felét.
Tejszínes-zöldséges tészta friss salátával
Hozzávalók (2 személyre): 20 dkg spiráltészta, 2 marék zöldborsó, 1 maréknyi csíkokra vágott piros húsú paprika (nekem fagyasztott volt), 2,5 dl tejszín és tejföl vegyesen, 3 nagy cikk fokhagyma, 1 ek. vaj, 2 ek. kukoricaolaj, só, bazsalikom.
Elkészítés:
Úgy indítottam, mint a múltkor. A lobogó vízbe dobtam először a zöldborsót, majd újraforráskor a tésztát, újabb újraforráskor pedig a paprikacsíkokat. Amikor a tészta jó volt, az egészet leszűrtem. A fokhagymát megtisztítottam, ellapítottam, majd apróra vágtam. A vajat és a kukoricaolajat felhevítettem, megpároltam benne a darabolt fokhagymát, majd felöntöttem kb. 2 dl tejszínnel és 0,5 dl tejföllel. Sóztam és szárított bazsalikommal ízesítettem, illetve pár percig forraltam, amíg kissé besűrűsödött. A zöldséges tésztát leszűrtem és beleöntöttem a mártásba. Összeforgattam, hagytam kettőt lobbanni és készen is volt. Amíg főtt a tészta, a zöldségsalátát is elkészíettem.
Friss saláta
Hozzávalók: 1/2 feketeretek, 1 közepes murok (sárgarépa), 2 kisebb alma, 3 zellerszár, só, almaecet, 2 ek. kukoricaolaj.
Elkészítés:
A retket és a répát meghámoztam, nagylyukú reszelőn lereszeltem. Az almát is, de hámozatlanul. A szárzellert vékonyra szeleteltem. Sóztam, meglocsoltam almaecettel és kukoricaolajjal, majd lazán összeforgattam.
Az édeskés saláta remekül illett a tészta sós-illatos ízéhez, együttesen egy nagyon laktató, szétválasztó diétákba is beleillő fogást alkottak.
13 megjegyzés:
- egycsipet írta...
-
Én nagyon szeretem az ilyen tésztákat, most is tudnék falatozni belőle. :))
- 2010. február 25. 18:47
- Wise Lady írta...
-
Én is szeretem, kérek :D
- 2010. február 25. 20:53
- Pamlerva írta...
-
Kipróbáltam, nagyon jól sikerült.
Köszönöm az ötletet.:) - 2010. február 25. 22:14
- sedith írta...
-
Egycsipet, Wise Lady, nagyon szívesen, még maradt belőle, ha meg tudtok osztozni rajta, áldásom rátok!:D Ha meg nem, jó lesz nekem ma is ebédre!:)
Phaedra, ez igen aztán, gyors voltál! örülök, hogy elkészítetted és még inkább, hogy ízlett is. Salátával vagy anélkül? - 2010. február 26. 6:45
- Alíz írta...
-
Húúúúúúúúú, mennyi finomságot készitettél, mióta nem jártam erre és milyen csudajó lett a blogod. Gratulálok!
- 2010. február 26. 7:01
- sedith írta...
-
Alíz, és te? Te főztél is valamit az utóbbi hónapban?:) A naplódból nem úgy tűnik! Most hétvégén tessék gyorsan pótolni egy kicsit, nem járja, hoyg februárban egy bejegyzésed se legyen!:)
Köszi.:) - 2010. február 26. 8:43
- Gizi írta...
-
Nagyon guszta!!!! Imádom a tésztás finomságokat, köszi az ötletet, már viszem is a receptet.:)
- 2010. február 26. 21:17
- Andi/cuki írta...
-
De fino lehetett,jól néz ki ez a sok zöld!:-))
- 2010. február 27. 21:04
- iri írta...
-
Nahat ez nagyon erdekes,eppen be akartam irni a cimet ahol az "edes szemeidet" mutatom be s akkor fedezem fel hogy ez mar ki van deritve a Live Traffic Fedd-ben.Ez meg micsoda mert en nem tudom.
- 2010. február 27. 23:10
- iri írta...
-
Megjobban megneztem:Szegyenfal???!!
Nem lehet igaz! - 2010. február 27. 23:21
- sedith írta...
-
Gizi, Andi, köszi!:)
Iri, nem értem pontosan mi van az édes szemekkel, a Feedjit traffic Feed azt mutatja, hogy ki honnan érkezik és merre lép ki az oldalamról.
A Szégyenfal pedig azokat a linkeket tartalmazza, ahol lopott képeket találtak egyesek. Nem azok tartoznak hozzá, akiket középen, nagyban láttál, hanem akik jobb oldalon, kicsiben szerepelnek. Akik középen vannak, azok a blogok, akik összefogtak a képtolvajok ellen, és csak saját fotókat használnak/használunk. :) - 2010. február 28. 9:13
- iri írta...
-
Es nem mentel be a masik blogomra hogy lasd,ujbol kellett az unokaknak edesszem.
- 2010. február 28. 15:18
- szepyke írta...
-
Micsoda piros-fehér-zöld étel!:)
- 2010. február 28. 23:47
13 megjegyzés:
Én nagyon szeretem az ilyen tésztákat, most is tudnék falatozni belőle. :))
Én is szeretem, kérek :D
Kipróbáltam, nagyon jól sikerült.
Köszönöm az ötletet.:)
Egycsipet, Wise Lady, nagyon szívesen, még maradt belőle, ha meg tudtok osztozni rajta, áldásom rátok!:D Ha meg nem, jó lesz nekem ma is ebédre!:)
Phaedra, ez igen aztán, gyors voltál! örülök, hogy elkészítetted és még inkább, hogy ízlett is. Salátával vagy anélkül?
Húúúúúúúúú, mennyi finomságot készitettél, mióta nem jártam erre és milyen csudajó lett a blogod. Gratulálok!
Alíz, és te? Te főztél is valamit az utóbbi hónapban?:) A naplódból nem úgy tűnik! Most hétvégén tessék gyorsan pótolni egy kicsit, nem járja, hoyg februárban egy bejegyzésed se legyen!:)
Köszi.:)
Nagyon guszta!!!! Imádom a tésztás finomságokat, köszi az ötletet, már viszem is a receptet.:)
De fino lehetett,jól néz ki ez a sok zöld!:-))
Nahat ez nagyon erdekes,eppen be akartam irni a cimet ahol az "edes szemeidet" mutatom be s akkor fedezem fel hogy ez mar ki van deritve a Live Traffic Fedd-ben.Ez meg micsoda mert en nem tudom.
Megjobban megneztem:Szegyenfal???!!
Nem lehet igaz!
Gizi, Andi, köszi!:)
Iri, nem értem pontosan mi van az édes szemekkel, a Feedjit traffic Feed azt mutatja, hogy ki honnan érkezik és merre lép ki az oldalamról.
A Szégyenfal pedig azokat a linkeket tartalmazza, ahol lopott képeket találtak egyesek. Nem azok tartoznak hozzá, akiket középen, nagyban láttál, hanem akik jobb oldalon, kicsiben szerepelnek. Akik középen vannak, azok a blogok, akik összefogtak a képtolvajok ellen, és csak saját fotókat használnak/használunk. :)
Es nem mentel be a masik blogomra hogy lasd,ujbol kellett az unokaknak edesszem.
Micsoda piros-fehér-zöld étel!:)
Megjegyzés küldése