2010. március 17., szerda
Éjféli túrókrém
Még mindig a gépnél dolgoztam egy éjjel, amikor nagyon megéheztem. El is szégyelltem magam, hogy enni szeretnék, de bármennyire is le akartam gyűrni az érzést, nem sikerült. Hiába ittam vizet, gyümölcslevet, nem hagyott nyugodni, állandóan ennivalón járt az eszem. Kimentem a konyhába, szétnéztem és megpillantottam a vászonzacskót, amiben az aludttej (már le)csöpögött. Megvolt a kései vacsorám (vagy túl korai reggelim?): túrókrém.
Zöldfűszeres túrókrém
Hozzávalók: kb. 25 dkg krémtúró, 2 dkg vaj, 1-2 ek. tejföl, 1 tk. fokhagymapor, aprított petrezselyemzöld, kapor és menta, só, bors.
Elkészítés: A túrót villával szétnyomkodtam és elkavartam a lágy vajjal, illetve tejföllel. Ment bele a fokhagymapor és a zöldfűszerek (én kb fél teáskanálnyit használtam mindegyikből), majd sóztam és borsoztam. Jól elkevertem. Szárzellerrel "mártogattam". (Mert ismét arra gondoltam, ha ezt most 2-3 szelet kenyérre felkenem, jó nagyot fogyózom vele!:D)
2010. március 17., szerda
Éjféli túrókrém
Még mindig a gépnél dolgoztam egy éjjel, amikor nagyon megéheztem. El is szégyelltem magam, hogy enni szeretnék, de bármennyire is le akartam gyűrni az érzést, nem sikerült. Hiába ittam vizet, gyümölcslevet, nem hagyott nyugodni, állandóan ennivalón járt az eszem. Kimentem a konyhába, szétnéztem és megpillantottam a vászonzacskót, amiben az aludttej (már le)csöpögött. Megvolt a kései vacsorám (vagy túl korai reggelim?): túrókrém.
Zöldfűszeres túrókrém
Hozzávalók: kb. 25 dkg krémtúró, 2 dkg vaj, 1-2 ek. tejföl, 1 tk. fokhagymapor, aprított petrezselyemzöld, kapor és menta, só, bors.
Elkészítés: A túrót villával szétnyomkodtam és elkavartam a lágy vajjal, illetve tejföllel. Ment bele a fokhagymapor és a zöldfűszerek (én kb fél teáskanálnyit használtam mindegyikből), majd sóztam és borsoztam. Jól elkevertem. Szárzellerrel "mártogattam". (Mert ismét arra gondoltam, ha ezt most 2-3 szelet kenyérre felkenem, jó nagyot fogyózom vele!:D)
6 megjegyzés:
- Ewe írta...
-
Én egyszer lángost álltam neki sütni éjjnek idején, mert megkívántam...:D és azért se szégyeltem magam:D:D:D
Millió pusza:
Evi - 2010. március 17. 17:17
- iméon írta...
-
Fincsi. Én is ilyeneket eszem mostanság. A szárzellert még nem kóstoltam, de a rendeset imádom, és annyira kívánom mostanság, hogy az elmúlt héten kétszer is főztem zellerkrémlevest. :)
Puszi. Noémi
ui.: Számomra nem az a meglepő, hogy éjfélkor eszel, hanem hogy még akkor is így feldíszíted, kicsinosítod, fotózod. De hát ez a gasztrobloggerek keresztje. Hihihh :) - 2010. március 17. 18:28
- Ottis írta...
-
Nagyon szépen tálaltad!A szárzellert én sem kóstoltam még, nálunk nem lehet kapni.De remélem egyszer csak lesz itt is!
- 2010. március 18. 8:56
- sedith írta...
-
Ewe, az sem semmi! Én is csak magamtól szégyelltem inkább. De azért éhes voltam és ennem kellett. No meg dolgozni valóm is volt még, úgyhogy, nem éppen akkor feküdtem le...
Noémi, én is szeretem a rendes zellert is, sőt, nagyon. Hát igen, szinte mindent már gasztroblogger-szemmel nézek. No meg, csak épp a paprikakrém-pöttyöket tettem rá, mert muszáj volt a zöld-fehéret (éjféli konyhafénynél) valamivel feldobni.
Otti, egészen újkeletű a barátság nálam is a szárzellerrel. Itt régóta van a hiperekben, de mindig drága volt. Most viszont pl. legutóbb 3 lejért vettem egy "tövet" (vagy mi az) és már kétszer került levesbe, ettem a túróval, a csajok is rágcsáltak belőle és két szár még mindig van. Szóval nagyon szapora! Megéri venni. - 2010. március 18. 9:06
- Natimi írta...
-
Nagyon ügyes vagy!Jól néz ki,biztosan finom is.Bár még sosem ettem szárzellert:s
A túrókrémet most a kiflimre gondolom,amit most nyammogok be:))
Puszi,
Timi - 2010. március 18. 10:22
- Bianka írta...
-
Zellert még csak salátában ettem, de túrókrémmel is isteni lehet
- 2010. március 18. 10:56
6 megjegyzés:
Én egyszer lángost álltam neki sütni éjjnek idején, mert megkívántam...:D és azért se szégyeltem magam:D:D:D
Millió pusza:
Evi
Fincsi. Én is ilyeneket eszem mostanság. A szárzellert még nem kóstoltam, de a rendeset imádom, és annyira kívánom mostanság, hogy az elmúlt héten kétszer is főztem zellerkrémlevest. :)
Puszi. Noémi
ui.: Számomra nem az a meglepő, hogy éjfélkor eszel, hanem hogy még akkor is így feldíszíted, kicsinosítod, fotózod. De hát ez a gasztrobloggerek keresztje. Hihihh :)
Nagyon szépen tálaltad!A szárzellert én sem kóstoltam még, nálunk nem lehet kapni.De remélem egyszer csak lesz itt is!
Ewe, az sem semmi! Én is csak magamtól szégyelltem inkább. De azért éhes voltam és ennem kellett. No meg dolgozni valóm is volt még, úgyhogy, nem éppen akkor feküdtem le...
Noémi, én is szeretem a rendes zellert is, sőt, nagyon. Hát igen, szinte mindent már gasztroblogger-szemmel nézek. No meg, csak épp a paprikakrém-pöttyöket tettem rá, mert muszáj volt a zöld-fehéret (éjféli konyhafénynél) valamivel feldobni.
Otti, egészen újkeletű a barátság nálam is a szárzellerrel. Itt régóta van a hiperekben, de mindig drága volt. Most viszont pl. legutóbb 3 lejért vettem egy "tövet" (vagy mi az) és már kétszer került levesbe, ettem a túróval, a csajok is rágcsáltak belőle és két szár még mindig van. Szóval nagyon szapora! Megéri venni.
Nagyon ügyes vagy!Jól néz ki,biztosan finom is.Bár még sosem ettem szárzellert:s
A túrókrémet most a kiflimre gondolom,amit most nyammogok be:))
Puszi,
Timi
Zellert még csak salátában ettem, de túrókrémmel is isteni lehet
Megjegyzés küldése