2010. november 9., kedd
Pulykás-zöldséges pite fűszeres morzsával
Húsmentes ebédet terveztem egyszer. De mi legyen, hogy jó laktató is legyen?! Aztán eszembe jutott a quiche. Volt némi fagyasztott zöldségem (így vettem, "készen", az Auchanban; lecsókeveréknek hívják, és van benne padlizsán, hagyma, paprika, sárgarépa és ha jól sejtem, karalábé. Hogy ez mitől lecsó, az más kérdés, de nagyon finom különben.), gondoltam azzal csinálom. De valahogy elmaradt az ebéd, azaz a pite nem lett meg ebédre, így aztán összevontam a vacsorára tervezett rántott hússal. Mármint a rántott húsnak kiolvasztott fél pulykamellet végül a pitébe használtam fel. De pórul jártam, mert a kicsi lányomon kívül csak nekem (és a húgomnak meg a szomszédasszonynak) ízlett még, Férjecském ismét húzta az orrát neki. Meg is bántott vele, mert egyszerűen nem értem, mi baja volt: mindent szeretett belőle, az ő kedvéért lett annyira húsos, mint amilyen, mégis. No, de az ő baja. Tényleg nagyon finom volt, langyosan és hidegen egyaránt. És a múltkori báránybordától visszamaradt petrezselymes-fokhagymás mogyorómorzsát is felhasználtam hozzá. Igazán különleges lett tőle.
Pulykás-zöldséges pite fűszeres morzsával
Hozzávalók:
1 adag szokásos pitetésztám
1 kisebb pulyka fél mellehúsa
kb. 20 dkg vegyeszöldség (paprika, hagyma, sárgarépa, padlizsán, karalábé)
3 tojás
2 dl tejföl
pici tej
só, bors, kevés olaj
a morzsához:
kb. 10 dkg darált mogyoró
aprított petrezselyemzöld
1 cikk fokhagyma
2,5 dkg vaj
5 dkg liszt
Elkészítése:
A tésztát begyúrjuk, pihentetjük. A húst kb. ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, sózzuk-borsozzuk, majd azt is félretesszük. Kevés olajat felforrósítunk, rádobjuk a fagyasztott zöldséget és kevés sóval, borssal meghintve majdnem puhára pároljuk. A tésztát kinyújtjuk, majd kibéleljük vele a pitesütő formánkat és 10-15 percig elősütjük. Közben a tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, és ha túl sűrű lenne, néhány korty tejjel hígítjuk. Ezt is picit sózzuk és borsozzuk. Amikor a tésztánk félig megsült, elterítjük az alján a párolt zöldséget, eloszlatjuk rajta a húscsíkokat és felöntjük a tojásos tejföllel. A morzsa hozzávalóit jól összedolgozzuk és rászórjuk a pite tetejére. 30-35 percig sütjük közepes hőfokon. Langyosan, hidegen egyaránt fogyasztható.
EK - 2010/12
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2010. november 9., kedd
Pulykás-zöldséges pite fűszeres morzsával
Húsmentes ebédet terveztem egyszer. De mi legyen, hogy jó laktató is legyen?! Aztán eszembe jutott a quiche. Volt némi fagyasztott zöldségem (így vettem, "készen", az Auchanban; lecsókeveréknek hívják, és van benne padlizsán, hagyma, paprika, sárgarépa és ha jól sejtem, karalábé. Hogy ez mitől lecsó, az más kérdés, de nagyon finom különben.), gondoltam azzal csinálom. De valahogy elmaradt az ebéd, azaz a pite nem lett meg ebédre, így aztán összevontam a vacsorára tervezett rántott hússal. Mármint a rántott húsnak kiolvasztott fél pulykamellet végül a pitébe használtam fel. De pórul jártam, mert a kicsi lányomon kívül csak nekem (és a húgomnak meg a szomszédasszonynak) ízlett még, Férjecském ismét húzta az orrát neki. Meg is bántott vele, mert egyszerűen nem értem, mi baja volt: mindent szeretett belőle, az ő kedvéért lett annyira húsos, mint amilyen, mégis. No, de az ő baja. Tényleg nagyon finom volt, langyosan és hidegen egyaránt. És a múltkori báránybordától visszamaradt petrezselymes-fokhagymás mogyorómorzsát is felhasználtam hozzá. Igazán különleges lett tőle.
Pulykás-zöldséges pite fűszeres morzsával
Hozzávalók:
1 adag szokásos pitetésztám
1 kisebb pulyka fél mellehúsa
kb. 20 dkg vegyeszöldség (paprika, hagyma, sárgarépa, padlizsán, karalábé)
3 tojás
2 dl tejföl
pici tej
só, bors, kevés olaj
a morzsához:
kb. 10 dkg darált mogyoró
aprított petrezselyemzöld
1 cikk fokhagyma
2,5 dkg vaj
5 dkg liszt
Elkészítése:
A tésztát begyúrjuk, pihentetjük. A húst kb. ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, sózzuk-borsozzuk, majd azt is félretesszük. Kevés olajat felforrósítunk, rádobjuk a fagyasztott zöldséget és kevés sóval, borssal meghintve majdnem puhára pároljuk. A tésztát kinyújtjuk, majd kibéleljük vele a pitesütő formánkat és 10-15 percig elősütjük. Közben a tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, és ha túl sűrű lenne, néhány korty tejjel hígítjuk. Ezt is picit sózzuk és borsozzuk. Amikor a tésztánk félig megsült, elterítjük az alján a párolt zöldséget, eloszlatjuk rajta a húscsíkokat és felöntjük a tojásos tejföllel. A morzsa hozzávalóit jól összedolgozzuk és rászórjuk a pite tetejére. 30-35 percig sütjük közepes hőfokon. Langyosan, hidegen egyaránt fogyasztható.
EK - 2010/12
6 megjegyzés:
- Ottis írta...
-
Szerintem nagyon gusztán néz ki, biztos ízlene nekem .-)
- 2010. november 9. 20:44
- Mézigörl írta...
-
Csodás lehet! El is teszem a recepted! :))
- 2010. november 9. 22:49
- Edó írta...
-
Hát ez egyszerűen tökéletes Edith!Imádom.Egyébként férjem is húzza az orrát a zöldséges pitéktől,mert szerinte egy pite csak sütemény lehet.Ezek a pasik..olyan egyoldalúan tudnak gondolkodni:P
- 2010. november 9. 23:16
- Bianka írta...
-
Maga a csoda, nagyon guszta
- 2010. november 10. 10:16
- sedith írta...
-
KÖszönöm nektek!:)
Mézigörl, üdvözöllek! Ha jól sejtem, először jársz nálam. Remélem, nem utoljára!:) - 2010. november 10. 21:18
- Kati írta...
-
Micsoda ötlet!!! :-)
- 2010. november 11. 0:10
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Szerintem nagyon gusztán néz ki, biztos ízlene nekem .-)
Csodás lehet! El is teszem a recepted! :))
Hát ez egyszerűen tökéletes Edith!Imádom.Egyébként férjem is húzza az orrát a zöldséges pitéktől,mert szerinte egy pite csak sütemény lehet.Ezek a pasik..olyan egyoldalúan tudnak gondolkodni:P
Maga a csoda, nagyon guszta
KÖszönöm nektek!:)
Mézigörl, üdvözöllek! Ha jól sejtem, először jársz nálam. Remélem, nem utoljára!:)
Micsoda ötlet!!! :-)
Megjegyzés küldése