2011. április 16., szombat
Négysajtos pizza kétféleképpen
Így aztán az első adag
Paradicsomos-hagymás-zsályás négysajtos pizza lett, a második meg... no, majd amikor eljön az ideje...:-)))))))))
Hozzávalók: kb.20-25 dkg (azaz fél adag) pizzatészta (vagy ki-ki a saját receptje szerint készítse), kb. 1 dl paradicsommártás vagy házi ketchup, 1 kicsi lila hagyma, 1 paradicsom, 2 szárított zsályalevél, 5-5 dkg ementáli, trappista, kékpenészes és fehérpenészes sajt, pici só.
Elkészítése:
A tésztát kinyújtjuk akkorára, amekkora a pizzasütő formánk, beletesszük az olajjal vékonyan kikent formába és 5-7 percig forró sütőben elősütjük. Így kéreg keletkezik a tészta felső felén, és biztosak lehetünk abban, hogy a szósz alatt sem marad nyers a tészta. Ezután megkenjük bőven paradicsommártással vagy ketchuppal, rászórjuk a felszeletelt hagymát, majd kirakjuk paradicsomszeletekkel. A zsályát szétmorzsoljuk és rászórjuk a pizzára, illetve a paradicsomszeleteket megszórjuk kevés sóval. A formát visszatoljuk a sütőbe kb. negyedórára, hogy a zöldségek kissé megpuhuljanak. Ezalatt felszeleteljük a sajtokat, majd tetszés szerint elhelyezzük a pizzán és még kb. 5 percre visszatesszük a sütőbe, amíg a sajtok ráolvadnak.
EK - 2011/5
"Vad" négysajtos pizza
Hozzávalók: 1 dl ketchup vagy paradicsomszósz, 1 paradicsom, 1 csokor snidling, 1 marék csalán, vadsóska, salátaboglárka és gyermekláncfűlevél vegyesen, 5-5 dkg ementáli, trappista, kékpenészes és fehérpenészes sajt, friss bazsalikom, pici só
Elkészítésének menete megegyezik az előzőével: a tésztát elősütni, majd megkenni szósszal, rászórni a snidlinget, rárakni a zöld leveleket és a paradicsomszeleteket, megsütni, végül a sajtokat is rátenni és megolvasztani.
2011. április 16., szombat
Négysajtos pizza kétféleképpen
Így aztán az első adag
Paradicsomos-hagymás-zsályás négysajtos pizza lett, a második meg... no, majd amikor eljön az ideje...:-)))))))))
Hozzávalók: kb.20-25 dkg (azaz fél adag) pizzatészta (vagy ki-ki a saját receptje szerint készítse), kb. 1 dl paradicsommártás vagy házi ketchup, 1 kicsi lila hagyma, 1 paradicsom, 2 szárított zsályalevél, 5-5 dkg ementáli, trappista, kékpenészes és fehérpenészes sajt, pici só.
Elkészítése:
A tésztát kinyújtjuk akkorára, amekkora a pizzasütő formánk, beletesszük az olajjal vékonyan kikent formába és 5-7 percig forró sütőben elősütjük. Így kéreg keletkezik a tészta felső felén, és biztosak lehetünk abban, hogy a szósz alatt sem marad nyers a tészta. Ezután megkenjük bőven paradicsommártással vagy ketchuppal, rászórjuk a felszeletelt hagymát, majd kirakjuk paradicsomszeletekkel. A zsályát szétmorzsoljuk és rászórjuk a pizzára, illetve a paradicsomszeleteket megszórjuk kevés sóval. A formát visszatoljuk a sütőbe kb. negyedórára, hogy a zöldségek kissé megpuhuljanak. Ezalatt felszeleteljük a sajtokat, majd tetszés szerint elhelyezzük a pizzán és még kb. 5 percre visszatesszük a sütőbe, amíg a sajtok ráolvadnak.
EK - 2011/5
"Vad" négysajtos pizza
Hozzávalók: 1 dl ketchup vagy paradicsomszósz, 1 paradicsom, 1 csokor snidling, 1 marék csalán, vadsóska, salátaboglárka és gyermekláncfűlevél vegyesen, 5-5 dkg ementáli, trappista, kékpenészes és fehérpenészes sajt, friss bazsalikom, pici só
Elkészítésének menete megegyezik az előzőével: a tésztát elősütni, majd megkenni szósszal, rászórni a snidlinget, rárakni a zöld leveleket és a paradicsomszeleteket, megsütni, végül a sajtokat is rátenni és megolvasztani.
12 megjegyzés:
- 4Gyerek írta...
-
mindegy milyent, csak gyorsan küldjél.
- 2011. április 16. 18:21
- Ottis írta...
-
Nagyon guszták!Megenném!
- 2011. április 16. 18:32
- Éva írta...
-
Ez nem szép dolog, hogy ilyen guszta képeket mutogatsz vacsora után nekem?!
- 2011. április 16. 20:16
- Kreatív konyha írta...
-
Nagyon gusztusos! Éveken keresztül mindig quattro formaggi pizzát, azaz négysajtos pizzát ettem mindenhol! Vittem az ötletet jövő heti vacsorára!
- 2011. április 16. 20:20
- Kati írta...
-
Nagyon ínycsiklandozóak, én is éppen pizzát készítek, vagyis pizzatortát, amit a Kifőztük áprilisi számában találtam. Kiváncsi vagyok milyen lesz.
- 2011. április 16. 21:35
- sedith írta...
-
4gyerek-Éva, megérkezett? Mert küldtem!:D
Otti, lemaradtál, elküldtem Évának!:)
Éva, még jó, hogy vacsora után voltal, előtte még rosszabb lett volna, nem?:)
Mónika, örülök, hogy ihletet adtam!:)
Kati, hajrá, remélem, sikerül a tortád, majd számolj be róla, milyen volt! A Kifőztük oldalára is megírhatod majd!:) - 2011. április 16. 22:19
- Foodafok írta...
-
Azért ez a Pizza nem semmi. Ez már valami.
- 2011. április 16. 22:45
- Bianka írta...
-
Fantasztikus, imádnivaló
- 2011. április 17. 14:17
- 4Gyerek írta...
-
a Húsvéti receptajánlós játékba meghívlak. kérlek a részletekért látogass el hozzám. köszi.
- 2011. április 18. 2:44
- Jutka írta...
-
Játékra hívlak, nézz be hozzám!
- 2011. április 18. 12:44
- 4Gyerek írta...
-
jam és kössz a pizzát, ideért. pont jól jött egy egészségtelen késői vacsihoz (na, mert abban az órában elméletileg ugye nem eszünk :p )
- 2011. április 18. 18:49
- zsuzsiga írta...
-
Imadnivaloan neznek ki ezek a pizzak. Ha idod van egy jatekfelhivast szeretnek neked is atdani! Nalam megtalalod!
- 2011. április 19. 10:59
12 megjegyzés:
mindegy milyent, csak gyorsan küldjél.
Nagyon guszták!Megenném!
Ez nem szép dolog, hogy ilyen guszta képeket mutogatsz vacsora után nekem?!
Nagyon gusztusos! Éveken keresztül mindig quattro formaggi pizzát, azaz négysajtos pizzát ettem mindenhol! Vittem az ötletet jövő heti vacsorára!
Nagyon ínycsiklandozóak, én is éppen pizzát készítek, vagyis pizzatortát, amit a Kifőztük áprilisi számában találtam. Kiváncsi vagyok milyen lesz.
4gyerek-Éva, megérkezett? Mert küldtem!:D
Otti, lemaradtál, elküldtem Évának!:)
Éva, még jó, hogy vacsora után voltal, előtte még rosszabb lett volna, nem?:)
Mónika, örülök, hogy ihletet adtam!:)
Kati, hajrá, remélem, sikerül a tortád, majd számolj be róla, milyen volt! A Kifőztük oldalára is megírhatod majd!:)
Azért ez a Pizza nem semmi. Ez már valami.
Fantasztikus, imádnivaló
a Húsvéti receptajánlós játékba meghívlak. kérlek a részletekért látogass el hozzám. köszi.
Játékra hívlak, nézz be hozzám!
jam és kössz a pizzát, ideért. pont jól jött egy egészségtelen késői vacsihoz (na, mert abban az órában elméletileg ugye nem eszünk :p )
Imadnivaloan neznek ki ezek a pizzak. Ha idod van egy jatekfelhivast szeretnek neked is atdani! Nalam megtalalod!
Megjegyzés küldése