Évekkel ezelőtt készítettem el először, amikor egy szlovákiai lány feltette a receptjét a fórumra, ahová pocakos kismamaként akkor írogattam. Ízlett mindkettőnknek, bár megittam végül a levét, mert a terhességem alatt végig kínzó gyomorsav az édességek hatására méginkább akcióba lépett, de azért nem hagytam magam!:D
Mivel azóta azt a fórumot bezárták, a pontos receptjét nem találtam meg, de emlékeimre és józan eszemre hagyatkozva sikerült egy nagyon finom felfújtat készíteni, amire a család azt mondta: gyakrabban is lehetne.:)
Barackos rizsfelfújt
Hozzávalók:
50 dkg rizs, 3 evőkanál olaj, 7 dl tej, 3 dl víz, pici só, 10-15 dkg cukor, 4 tojás, 1 nagy üveg barackbefőtt
Elkészítése:
Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a rizst, néhányszor átkavarjuk, majd felöntjük a vízzel és a tejjel, csipetnyi sót szórunk rá, és erős tűzön hagyjuk felforrni. Amikor fölforrt, a lángot takarékra vesszük és fedő alatt, kavargatás nélkül, kb. 15 percig főzzük tovább. Ekkor félrevesszük, és lefedve hagyjuk.
Közben a tojások sárgáját a cukor felével habosra kavarjuk, a tojások fehérjét pedig, a maradék cukorral, kemény habbá verjük. A barackot felszeleteljük.
A kifőtt rizst egy tálba öntjük, jól összekavarjuk, majd hozzáadjuk a habos tojássárgát, végül pedig óvatosan beleforgatjuk a habot is. Egy tepsit kivélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a rizses massza felét. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a barackszeleteket, majd befedjük a maradék masszával. Forró sütőbe tolva addig sütjük, amíg a teteje már nem folyós, és szép aranysárga nem lesz.
EK - 2011/8
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2011. május 21., szombat
Barackos rizsfelfújt
Évekkel ezelőtt készítettem el először, amikor egy szlovákiai lány feltette a receptjét a fórumra, ahová pocakos kismamaként akkor írogattam. Ízlett mindkettőnknek, bár megittam végül a levét, mert a terhességem alatt végig kínzó gyomorsav az édességek hatására méginkább akcióba lépett, de azért nem hagytam magam!:D
Mivel azóta azt a fórumot bezárták, a pontos receptjét nem találtam meg, de emlékeimre és józan eszemre hagyatkozva sikerült egy nagyon finom felfújtat készíteni, amire a család azt mondta: gyakrabban is lehetne.:)
Barackos rizsfelfújt
Hozzávalók:
50 dkg rizs, 3 evőkanál olaj, 7 dl tej, 3 dl víz, pici só, 10-15 dkg cukor, 4 tojás, 1 nagy üveg barackbefőtt
Elkészítése:
Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a rizst, néhányszor átkavarjuk, majd felöntjük a vízzel és a tejjel, csipetnyi sót szórunk rá, és erős tűzön hagyjuk felforrni. Amikor fölforrt, a lángot takarékra vesszük és fedő alatt, kavargatás nélkül, kb. 15 percig főzzük tovább. Ekkor félrevesszük, és lefedve hagyjuk.
Közben a tojások sárgáját a cukor felével habosra kavarjuk, a tojások fehérjét pedig, a maradék cukorral, kemény habbá verjük. A barackot felszeleteljük.
A kifőtt rizst egy tálba öntjük, jól összekavarjuk, majd hozzáadjuk a habos tojássárgát, végül pedig óvatosan beleforgatjuk a habot is. Egy tepsit kivélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a rizses massza felét. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a barackszeleteket, majd befedjük a maradék masszával. Forró sütőbe tolva addig sütjük, amíg a teteje már nem folyós, és szép aranysárga nem lesz.
EK - 2011/8
Mivel azóta azt a fórumot bezárták, a pontos receptjét nem találtam meg, de emlékeimre és józan eszemre hagyatkozva sikerült egy nagyon finom felfújtat készíteni, amire a család azt mondta: gyakrabban is lehetne.:)
Barackos rizsfelfújt
Hozzávalók:
50 dkg rizs, 3 evőkanál olaj, 7 dl tej, 3 dl víz, pici só, 10-15 dkg cukor, 4 tojás, 1 nagy üveg barackbefőtt
Elkészítése:
Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a rizst, néhányszor átkavarjuk, majd felöntjük a vízzel és a tejjel, csipetnyi sót szórunk rá, és erős tűzön hagyjuk felforrni. Amikor fölforrt, a lángot takarékra vesszük és fedő alatt, kavargatás nélkül, kb. 15 percig főzzük tovább. Ekkor félrevesszük, és lefedve hagyjuk.
Közben a tojások sárgáját a cukor felével habosra kavarjuk, a tojások fehérjét pedig, a maradék cukorral, kemény habbá verjük. A barackot felszeleteljük.
A kifőtt rizst egy tálba öntjük, jól összekavarjuk, majd hozzáadjuk a habos tojássárgát, végül pedig óvatosan beleforgatjuk a habot is. Egy tepsit kivélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a rizses massza felét. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a barackszeleteket, majd befedjük a maradék masszával. Forró sütőbe tolva addig sütjük, amíg a teteje már nem folyós, és szép aranysárga nem lesz.
EK - 2011/8
9 megjegyzés:
- Éva írta...
-
Guszta a sütid, nagyon szeretem én is! Ismerem a receptet bár nem teljesen ilyen a receptem, beírtam már a blogomba csak még fotót nem tettem mellé.
- 2011. május 21. 14:26
- Kati írta...
-
Nagyon jól hangzik, és én imádom a barackot, csak már elfogytak a kompótjaim, de mentem a receptet.
- 2011. május 21. 15:27
- Andi/cuki írta...
-
Hát a gyomorsavról mesélhetnék én is....Viszont ezt a rizsfelfújtat azért bevállalnám.:-))
- 2011. május 22. 13:18
- Bianka írta...
-
Nagyon finom
- 2011. május 22. 20:23
- Éva írta...
-
Nézzél be hozzám meglepetés vár!
- 2011. május 22. 22:15
- Alíz írta...
-
Hozzám is nézz be, mert díjaztalak! :)
- 2011. május 26. 10:10
- sedith írta...
-
Éva, mé mielőtt értesítettél, olvastam és írtam hozzád. Köszönöm!:)
Alíz, neked is köszönöm.:) Vajon, honnan sejtettem, hogy melyik receptről van szó?:) - 2011. május 26. 18:05
- Alíz írta...
-
No, vajon?! :))))))
- 2011. május 26. 19:47
- sedith írta...
-
:))))))))))))
- 2011. május 26. 20:06
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
9 megjegyzés:
Guszta a sütid, nagyon szeretem én is! Ismerem a receptet bár nem teljesen ilyen a receptem, beírtam már a blogomba csak még fotót nem tettem mellé.
Nagyon jól hangzik, és én imádom a barackot, csak már elfogytak a kompótjaim, de mentem a receptet.
Hát a gyomorsavról mesélhetnék én is....Viszont ezt a rizsfelfújtat azért bevállalnám.:-))
Nagyon finom
Nézzél be hozzám meglepetés vár!
Hozzám is nézz be, mert díjaztalak! :)
Éva, mé mielőtt értesítettél, olvastam és írtam hozzád. Köszönöm!:)
Alíz, neked is köszönöm.:) Vajon, honnan sejtettem, hogy melyik receptről van szó?:)
No, vajon?! :))))))
:))))))))))))
Megjegyzés küldése