Most dinnyeszezon van, nyilvánvaló, hogy dinnyéből készült. Magamnak csináltam ebédre, de nagyobbik lányom szinte mind elette előlem. Azt mondta, neki ma dinnyenapja van. No, persze, a dinnyék mellé neki némi töltött káposzta is becsúszott ebédre!:)
Dinnyeleves
Hozzávalók: 2 szelet sárgadinnye, 1 nagyobb szelet görögdinnye
Elkészítése: A sárgadinnyét (nekem most a fehéres-halványsárga fajtából való volt) feldaraboljuk, majd leturmixoljuk. Tányérba öntjük, betétként pedig görögdinnyegömböket teszünk bele. Kész. Már ehető is.
Gyümölcsreggelinek, gyümölcsnapi fogásnak kitűnő. És teljesen más érzés, mintha csak elmajszolnál egy-egy szelet gyümölcsöt.
7 megjegyzés:
Én szívesen megenném :) Guszta!
Nagyon guszta,szépek a színek.
Én is készítek!!! :-)))
Most el is fogadnám ebédnek :)
főleg ha megszórhatod kis ezzel-azzal (fahéj, gyömbérpor és társai). akkor tuti más mint a kis szeletke dinnye.
Hajrá, mindenki!:)
Éva, valóban meg lehet szórni ezzel-azzal, de így is nagyon finom a kétféle dinnye íze eléggé különbözik egymástól és eléggé karakteresek, nem tudom, hoygan harmonizálnának pl. a fahéjjal. De lehetnem lenne rossz. Ki fogom próbálni. Rummal meg tutti, hogy tökéletes párosítás lenne.:) Jó a fotód az EK-ban.:)
Még sosem ettem dinnye levest, de guszta
Megjegyzés küldése